HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Haziran 2016 Cumartesi - 08:44

Karabağlar’da vefa: Bürke adı o parkta yaşayacak

Karabağlar’ın Hatay semtinde konteynırdaki çöpleri boşaltırken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Karabağlar Belediyesi temizlik işçisi Cüneyt Bürke’nin adı parkta yaşayacak. Karabağlar Belediyesi Limontepe Bahriye Üçok Mahallesi'nde yaptığı parka “Cüneyt Bürke”nin adını verdi.

Karabağlar’da vefa: Bürke adı o parkta yaşayacak

Bürke’nin adına yeniden düzenlenen parkın açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cüneyt Bürke’nin annesi Hamide Bürke, abisi Ahmet Bürke ve aile yakınları, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve 5 No'lu  şube yetkilileri , CHP Karabağlar ilçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve parti yöneticileri, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Bürke’nin çalışma arkadaşları katıldı.

Karabağlar Belediyesi her zaman yanımızdaydı
Parkın açılışnda ilk konuşmayı Cüneyt Bürke’nin abisi Ahmet Bürke yaptı. Kardeşi öldüğünden bu yana belediye yetkililerin her konuda yanında olduklarını belirten Bürke, Karabağlar Belediyesi'ne teşekkür etti. Ardından söz alan Bahriye Üçok Mahalle Muhtarı İsmail Yaman ise Cüneyt Bürke’nin adının bu parkta yaşaması için özveriyle çalışan personele ve Başkan Selvitopu’na teşekkür ederek çiçek verdi.

DİSK  Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da bu parka görev şehidi Cüneyt Bürke’nin adının verilmesi kararını alan Karabağlar Belediyesi meclis üyelerine sendika adına teşekkür etti. Sarı,  “Ben inanıyorum ki Cüneyt Bürke bugün yaşamış olsaydı kendi adının verildiği bu parkta küçük çocukların,  yaşlı insanların o sevecen yüzleriyle rahat tavırlarıyla bu parkta eğlenmelerine çok sevinirdi. Sağ olun başkanım, Sağ olun meclis üyelerim, Sağ olun Karabağlar halkı” diye konuştu.

O bizim görev şehidimiz
Cüneyt Bürke’nin alınteri dökerken, emek verirken hayatını kaybettiğini söyleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, “O bizim görev şehidimiz. Ülkemizde son zamanlarda çok şehitler veriyoruz. Cüneyt arkadaşımız da onlardan birisi. Hizmet olarak topluma halka önemli bir görev yapıyordu. Onu anılarıyla, geçmişiyle yaşatmak hepimizin görevi olmalı. Unutmamalıyız,  unutturmamalıyız” dedi.

“Çalışan arkadaşlarımıza hak ettikleri değeri her zaman vermenin erdemini de bizler yerine getirebilmeliyiz” diyen Başkan Selvitopu sözlerine şöyle devam etti “Öncelikle arkadaşımızın bir parka isminin verilmesini belediye meclis üyelerimizle birlikte karar aldık ve bu parka Cüneyt Bürke adının verilmesi kararlaştırıldı. Biliyorum ki bu ailenin acısını , bizlerin acısını dindirmeyecek ancak teselli edecek. Bunlar acıyı paylaşmaktır. Cüneyt Bürke arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Işıklar içinde yatsın. Ailesine tekrardan sabır diliyorum. Cüneyt bizimle hep yaşayacak ve bir daha böyle acılar yaşanmamasını diliyorum.” diye konuştu.

Birbirinden güzel çiçekler dikildi
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek park hizmete açıldı. Karabağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü  ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün işbirliği ile yaptığı 1 dönümlük parkta, oturma grupları, oyun parkı ve spor aletleri bulunuyor. Parkın yeşillendirilmesi adına 550 metrekare rulo çim kullanılırken, mevsimlik çiçekler, 25 fıstık çamı ve 5 iğde ağacı ile çok sayıda çalı dikildi.

 
Konak’ta anlamlı iftar
 
Bornova’da ‘çok özel bir’ mezuniyet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta anlamlı iftar
Konak Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca binlerce kişiyi buluşturan iftar ...
Menderes’te iftar buluşmaları Görece’ye taşındı!
Menderes Belediyesi tarafından Görece’de düzenlenen iftar etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.
Tramvayda tempo artıyor: 2 yakada son durum!
Karşıyaka hattında Bostanlı Köprüsü'nün yenilenmesi çalışmaları ile Konak ...
 
‘Karşıyaka'nın Filizleri’ Avrupa yolcusu!
Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka'nın Filizleri Projesi kapsamında karşılıksız ...
İzmir Tunceli’nin TEOG birincilerini ağırladı
Tüm olanaksızlıklara rağmen TEOG sınavında büyük başarı elde eden Tuncelili ...
Başkan ‘vapur tartışması’nda patladı: Bırakın da gönül rahatlığıyla…
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Grubu'nun Körfez vapurları ...
 
‘Dış Körfez’ seferi durdu, başkanlar isyanda!
İzmir Liman Başkanlığı’nın Karaburun- Mordoğan-Foça arasında 6 yıldır ...
Öğrenciler karne, Başkan Pekdaş teşekkür aldı!
Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende öğrencilere karnelerini ...
Ve müzisyen heykeli eski yerinde: Sanat ölümsüzdür!
Geçtiğimiz günlerde İzmir Metrosu’nda sergilendiği alanda saldırıya uğrayarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva