HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ağustos 2023 Perşembe - 18:06

Karabağlar'da gündem kardeş kent... 500 bin TL'lik hibe için tartışma!

Karabağlar’dan, Bingöl’ün Yayladere Belediyesine ‘Ortak hizmet projesi kapsamında’ 500 bin TL artı KDV tutarındaki ödeme yapılması için Başkan Muhittin Selvitopu’na imza yetkisi verilmesi önergesi mecliste tartışma çıkardı. AK Partili Faysal Acar, ‘Keşke Karabağlar halkının parası, Karabağlar’a aksa. Biz Karabağlılar olarak ve gurupça bu paranın tek kuruşunun dahi dışarıya gitmesini istemeyiz’ derken CHP’li Can Ersoy ise, “Kardeş belediyenin her defasında tartışmaya açılması doğru değil’ dedi.

Karabağlar da gündem kardeş kent... 500 bin TL lik hibe için tartışma!

Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediyesi ağustos ayı olağan meclisinin 2’nci oturumu gerçekleştirildi. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise, Bingöl’e bağlı Yayladere ilçe Belediyesi’nin talebi üzerine ‘Ortak hizmet projesi kapsamınca’ parke taşı ihtiyaçlarını karşılamak üzere belediye bütçesinden, Yayladere Belediyesine 500 bin TL artı KDV tutarı kadar ödeme yapılması için Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na meclisten imza yetkisi verilmesi önergesi mecliste tartışmalara neden oldu.

MHP İlçe Başkanı Uğur Durmaz ve AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı ve Yerel yönetimler Başkanı Ejder Sezer’ de Karabağlar Belediye Meclisi ağustos ayı 2’nci oturumunu takip edenler arasındaydı.

SERVİSLER KALP VE DAMARLARI ZORLAYACAK KADAR SICAK!
Dilek ve Temenniler Bölümünde söz alan, Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Nurdal Şenkal Uçar, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşadığı sorunları dile getirdi. Uçar, “Bir buçuk ay kadardır, ailemin sağlık sorunları sebebi ile bizzat yaşadığım Karabağlar’da hizmet veren Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşadığım sorunları anlatmak istiyorum. En yoğun hizmeti vermekte olduğu Kalp Damar Cerrahisinde hizmet, doktor ve hemşirelerimizin olağanüstü çalışmasında rağmen eksik kalmaktadır. Bu serviste ne yazık ki tasarruf tedbirleri uygulanmakta. Koldan kan almak için, Turnike yerine, büyük boy eldiven kullanılıyor. Yoğun bakımdan sonra servisler kalp ve damarların zorlanacağı kadar sıcak. Çünkü klimalar çalışmıyor. Vatandaşlar evlerinden getirdikleri pervaneler ile serinlemeye çalışıyor. Genel temizlik hiç yok kadar az. Uzaktan sağlık problemleri çözülüyor gibiyken hiçte öyle değil. Buradan yokluklara rağmen olağanüstü çalışmalarından dolayı personelimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

BELEDİYENİN DİLEK VE TEMENNİSİNDE NE YAPALIM?
Nurdal Şenkal Uçar’a söz alarak cevap veren AK Partili Meclis Üyesi, Mustafa Alper Güldalı, Sayın Kadın Kolları Başkanımıza geçmiş olsun diliyorum. Ancak dilek ve temennisi için biz ne yapalım? Turnike falan mı gönderelim?  Belediye meclisimizin dilek ve temenniler bölümünde bunun buraya taşınmasının anlamını anlayamadım” şeklinde konuştu.  

Başkan Muhittin Selvitopu ise, “Belki iktidara bir mesaj iletilir diye söylemiştir. Belki bu eksikliklerin giderilmesinde burada bu konuşma faydalı olur” dedi.

BAŞKAN SELVİTOPU’NA, EĞİTİM İHALESİ SORUSU
AK Partili Meclis Üyesi Bilen Aras, Başkan Muhittin Selvitopu’na, Eğitim İhalesi hakkında detayları sordu. Aras, “Geçen mecliste atlamış olduğum bir konu var. Bir ihale var ve bu ihale için sizden bilgi vermenizi rica edeceğim. Yapılan eğitim ihalesi ile ilgili rakamlar konuşuluyor. Bu rakamları buradan telaffuz etmeyelim ancak sizden bilgi vermenizi rica edeceğim” dedi.

BAŞKAN’DAN CEVAP: TEK BİR İHALE FİYATI DEĞİL O RAKAM
Başkan Muhittin Selvitopu ise cevaben, “Bizim eğitim ihalesi ile ilgili, bir dershanede eksik branş öğretmenleri ihale kapsamı içinde var. Yıldız Kenter Merkez’inde verilen kurslarla ilgili bir eksiğimiz var. Birde Nasrettin Hoca’da gelen öğrencileri bilgilendirmek amacıyla, geçici olarak istihdam ettiğimiz arkadaşlarımız var. Yani bir tek yer değil bu ve benzeri yerlerde bunların hepsi birlikte değerlendiriyor. Oradaki ihale bedelleri de Türkiye’deki, bu konuda verilen ücretlere göre gerçekleştirilip yapılıyor. Rakamlar benim bildiğim bir konu değil onlar ayrıca belirtilir. Kısım kısım yapılan ihaleler var. Belediyenin tüm birimlerinden talepler alınıp, tek ihalede hepsi gerçekleştiriliyor. Bu ihaleler sadece tek birimin ihalesi değildir. Öbür türlü hepsini ayrı ayrı ihale yapmanız gerekiyor. Dolayısıyla bütün birimler işin içine girince de rakamlar yüksekmiş gibi gözüküyor ancak tek tek bakılınca rakamlar o kadar yüksek değil. Oradaki ihtiyaçlara göre bu ihtiyaçlar gerçekleştiriliyor. Hatta o ihalede temizlikte var. Geçen cam temizliği konusu vardı. 87 bin lira artı KDV… Biz dış birimlerimizin temizlik ihalesini yapıyoruz. Belediyemiz büyüdükçe yeni yerlerimize personel istihdam edemiyoruz. Yeni personel alınınca maliyet çok daha yüksek oluyor. Buradaki miktar tek binanın cam temizliği değildir mesela. Elimizdeki tüm hizmet veren kurumların periyodik temizliği yapılmaktadır. Tüm bunlar bu kapsamın içerisinde. Tüm bu bilgiler belediyemizde var. Meclis üyelerimiz istediği zaman bilgi alabilirler” şeklinde konuştu.

KEŞKE BU RAKAM KARABAĞLAR’A HARCANSAYDI
AK Partili Meclis üyesi Faysal Acar ise, meclisçe oylanan Yayladere belediyesine yapılacak olan yardımı eleştirdi. Acar,  “Az önce oyladığımız kardeş belediye olarak karar aldığımız, Bingöl ilimizin Yayladere ilçesi. Burası 2 bin nüfusu olmayan bir yer. Neredeyse nüfus ile orantılı olarak bizim yapacağımız yardım kişi başı 750 TL gibi bir rakama tekâmül ediyor. Kişi başı 750 TL hibe etmiş olacağız. Peki, Karabağlar Belediyemizin nüfusunun 500 bin olduğunu düşünürsek, biz bu hibeyi aynı oran ile Karabağlar halkına vermek istediğimizde 300 milyon lira gibi bir para aktarmamız gerekiyor. Keşke Karabağlar halkının parası, Karabağlara aksa. Biz Karabağlılar olarak ve gurupça bu paranın tek kuruşunun dahi dışarıya gitmesini istemeyiz. Burada yaşayan Bingöllü vatandaşlarımızda var bu hizmeti burada onlara yapabilirdik. En azından geçen hafta parayı yurda yatırsaydık, yurdumuzda bu hizmeti daha iyi yapmış olurduk” dedi.

HER DEFASINDA TARTIŞILMASI UYGUN DEĞİL!
AK Partili Faysal Acar’a cevaben söz alan CHP’li Can Ersoy, “Kardeş belediye konusu oldukça gündeme geliyor. Ve aynı şeyleri tartışıyoruz. Aslında yasa koyucular bu kardeş belediye meselesini ortaya koyduğunda gayet güzel açıklanıyor. Açıklamada, ‘Bu şehirlerimizde yaşayan o bölgede yaşayan insanımız ile bağları güçlendirmek için mücadele veriliyor. Dolayısıyla bir sosyal içeriği olan bir konu. Karabağlar’da bu anlamda Türkiye içerisinden ciddi anlamda göç alan bir ilçemiz. Dolayısıyla, bunun her defasında tartışmaya açılması bence uygun değil” şeklinde konuştu.

 
Yazar Günhan Kuşkanat hayatını kaybetti
 
İki traktör arasına sıkıştı... Ağır yaralandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
150 fabrika, 10 bin kişilik istihdam... İzmir’de bir ilçenin kaderi değişecek!
İzmir’in Bayındır ilçesinde Karma Sanayi Bölgesi kurulmasına Sanayi ve ...
Seferihisar’dan borçlara karşılık hamle… 447 taşınmaz satışta!
Seferihisar Belediyesi mülkiyetindeki 447 taşınmazın kamu kurumlarına ...
İZSU’dan Özdere’deki arızaya müdahale
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri Menderes Özdere’deki ...
 
Ödemiş'te konut projesi için imzalar atıldı!
Ödemiş Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. Yılı onuruna hazırladığı projelerden ...
Torbalı’da çocuklar yazın tadını çıkardı
Torbalı Belediyesi, Aquapolis Yüzme Havuzu’nda yüzme bilmeyen Torbalılı ...
S plakada yeni dönem!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz süreçte ihalesine çıkılan ...
 
Karabağlar'da asfalt çalışmaları tam gaz!
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfaltlama sezonunu ...
Selçuk'ta kadınlara özel gezi!
Selçuklu kadınların “Biz Bize” gezileri başlıyor. Selçuk’ta yaşayan kadınların ...
Aydın'da kültür sanat etkinlikleri devam ediyor
Aydın Tekstil Park’ta birbirinden değerli eserlerin vatandaşlarla buluşturulduğu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva