HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2014 Salı - 22:49

Karabağlar'da gergin meclis: AK Parti Kocaoğlu'nun sözlerini hatırlattı

Karabağlar Belediyesi Eylül Ayı Toplantısı sakin başladı, tartışmalarla sona erdi. Belediye’ye ait malların satılmasına ilişkin önergelerin gündeme alındığı bölümde AK Parti Grubu, Aziz Kocaoğlu’nun “satmadık kazandırdık” sözlerini hatırlatarak karşı çıktı.

Karabağlar da gergin meclis: AK Parti Kocaoğlu nun sözlerini hatırlattı

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediyesi Eylül ayı olağan kongresine satış tartışması damgasını vurdu. Yeni yapılan TOKİ Konutlarının oluşturduğu mahalleye Yaşar Kemal isminin verilmesi oy birliği ile kabul edilirken üyelerden ‘ortak akıl’ vurgusu yapıldı. Gündeme getirilen konuların içeriği değiştikçe salondaki uzlaşmacı hava yerini gerginliğe bıraktı.  Belediyenin içinde bulunduğu ekonomik problemlerin çözümü için gündeme getirilen konular AK Parti Grubu tarafından sert sözlerle eleştirildi. Toplantıda beş senelik kalkınma planı meclis üyelerinin değerlendirmesine sunuldu.

KOCAOĞLU’NUN SÖZLERİYLE YÜKLENDİ
AK Parti grubu ilk olarak Karabağlar Belediyesi’ne ait Esenlik Mahallesindeki otopark alanının İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devri ve satış işlemlerini içeren önergenin gündeme alınmasına tepki gösterdi. AK Partili Meclis Üyesi Nazmi Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçmiş dönem Büyükşehir Meclisi'nde “Hayır biz mal sattırmayız” sözünü söylediğini belirtti. Kalyoncu, “AK Parti hükümeti ve birimleri mal sattığı zaman peşkeş çekiyor deniliyordu. Ama çekilmiyordu. Şimdi siz de satıyorsunuz; siz de çekmiyorsunuz” ifadesini kullandı.
 
Eleştirilere yanıt veren Başkan Selvitopu yapılan işlem sonrasında Karabağlar Belediyesi’nin en üst düzeyde fayda sağlayacağını açıkladı. Başkan, yeni yapılan hizmet binasının yüzde 85’ini Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile yapıldığını hatırlatırken bu tür dayanışmanın yapılması gerektiği vurgusunu yaptı.
 


AK PARTİLİ TUNÇ SALONU TERK ETTİ
Karabağlar Belediyesi’ne ait ilçe sınırları içinde bulunan bağımsız ölümün satışına ilişkin önergeye AK Parti Grubundan İmet Tunç sert eleştirilerde bulundu. Tunç önergeyi, Aziz Kocaoğlu’nun basında yer alan “Bir kuruşluk mal satmadık”  sözleriyle protesto etti. Tunç konuşmasında, “Bizim Karabağlar Belediyesi’ne ait bu parsellerin satışını bir kez daha düşünmemiz gerekiyor. Bu hem devletçilik anlayışına aykırıdır, hem de özelleştirme demektir. Gelin prensip olarak bunu bir kez daha düşünün. Daha önceki belediyenin çok ağır sabıkaları var. Üçkuyular’daki arsanın satışında, yeni hizmet binasının alımında problemler var. Büyükşehir Belediyesi’nin “İzmir’deki malların satışı ile giden paranın geri gelmeyeceğini biliyoruz” sözlerini aynen iade ediyoruz. Kamuya ait bu meskenlerin, belediye tasarrufundaki bu konutların satışını lütfen durdurun. Biz diyoruz ki, mal satmayın. Malını satan belediye batmıştır. Daha önce ne yaptınız da bu konutları satıyorsunuz? Neden buna ihtiyaç duydunuz?” dedi.
 


AK Parti Grubu tarafından gösterilen tepkilerin ardından söz alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Yasa gereği, yapılaşmanın önünü açmak için bunları satmak zorundayız. Bunlar zorunlu birer satış işlemi. Biz de satıştan yana değiliz. Hisse satışıdır. Belediyenin ekonomik koşullarını göz önüne aldığımızda somut bir önerge getirdik. Daha fazla gelir elde edeceğiz. Gelen para da kamu hizmeti için harcanacak. Bu daireler yine belediye meclis kararı ile alınmış ve zor günlerde de değerlendirmeye sunulmuş” ifadesini kullandı. Gayrimenkul ya da arsa satmadıklarının altını çizerek, özelleştirme yapmadıklarını dile getiren Selvitopu, belediyenin hissedarı olduğu ve lojman olarak kullanılan gayrimenkulleri sattıklarını söyledi.
 
Konuya ilişkin önergenin kabul edilmesinin ardından İmet Tunç meclis salonunu terk etti.
 
 
 
AK PARTİLİ OLDUKLARI İÇİN Mİ İŞTEN ÇIKARILDILAR?
Gergin geçen meclisin son bölümlerinde AK Parti Grubu adına söz alan Azad Fazla, son dönemlerde yaşanan işten çıkartmaları ve maaş krizlerini sorarken, “Eğer belediye bataklıktan kurtulabilecekse, borçlar ödenecekse, belediyenin ayağa kalkması için bu satış işlemlerini kabul ediyoruz. Belediyeyi ortak akılla yönetmekten bahsediyoruz, takdiri size bırakıyoruz. Biz iyi niyet gösteriyoruz, takoz koymuyoruz” dedi.
 
 Gelen eleştiriler sonrası Başkan Selvitopu tasarruf tedbirlerinin devam edeceğini belirterek, belediyenin içinde bulunduğu durum itibarı ile önlem almak zorunda olduğunu belirtti ve şöyle konuştu: “Bize havadan bir şey gelmiyor. Borç al, kredi çek, alacakları öde diyorlar. Böyle bir dünya yok. Herkes çalıştığı kurumun sıkıntılarına katlanacak. İş huzuru ve istikrar için bu şart. Karabağlar Belediyesi’nin geldiği durumun kaynağı geçmiş dönemdeki sıkıntılardır. Ekonomik istikrarı sağlayacağız. Sendikaysa, sendika. Onlar da gerçekçi davranacak. İşten çıkartmalar devam edecek. Tasarruf etmek ve ekonomik olarak belediyeyi yeniden ayağa kaldırmak zorundayız. Çalışmayanın belediyede işi yok. Popülist bakışlara gerek yok. İsteyen istediğini desin, biz işimize bakarız.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Eylül 2014 Çarşamba 09:39

Sizin sıtkı babanız değilmi bizi bu hallere düşüren

Yorumu oyla      26      7  
Sıtkı baba nerdesin 3 Eylül 2014 Çarşamba 01:09

Bırakın bu işleri fakir edebiyatı yapmayın önceki döneme çamur atıp duruyorsunuz. Önceki dönemden kalan borç 52 milyon tl ydi. Bunun 36 milyon tlsi uzun vadeli ödemeler. Yapılan projelerde ortada. Geldiğinizden beri boş boş konuşuyorsunuz. Çapsız bir belediye başkanı ve seviyesiz dar kadrocu bir ekip. 5 sene çabuk geçer arkadaşlar. Geldiğinizden beri bir proje üretemediniz. Ama gözümüz üzerinizde. Haberiniz ola

Yorumu oyla      16      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Meclisi'nde İZBAŞ ve stat tartışması
Bornova Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis ...
Foça’da Balkan rüzgarı esecek
Makedon göçmeni gençlerin kurduğu Balkan Beatz Orkestar (BBO) Foça Hayvanlara ...
Karşıyaka’da ‘Barış Günü’ne coşkulu kutlama
Karşıyakalılar, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü Zuhal Olcay’ın konseri ve ...
 
Usta ressam Müftüoğlu’ndan Bornova’da özel sergi
Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi, özel bir sergiye ...
Şampiyon kuzular Seferihisar’da boy gösterecek!
Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında Türkiye'nin en büyük organizasyonu ...
7 farklı ülke Urla’da dans etti
1. Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında Urla’ya gelen yabancı ...
 
Çiğli’de toplu sünnet şöleni
Çiğli Belediyesi tarafından 7.si düzenlenen toplu sünnet şöleninde bu ...
Büyükşehir davasında son durum: Savcıdan flaş değerlendirme
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da yargılandığı tarihi ...
Çizginin ustaları 1 Eylül'de 'barış ve çocuk'u anlattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dünya barışına katkı sağlamak amacıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva