HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2023 Cuma - 20:27

Karabağlar’da ‘amatör’ gerilimi!

Karabağlar Belediyesi Meclisi’nden amatör kulüplere ve Tunceli Pülümür Belediyesi’ne yapılacak yardım tartışmalara neden oldu. Başkan Selvitopu ile AK Partili Meclis üyesi Eroğlu arasında ‘Sözümü kesmeyin. Son kez uyarıyorum sizi’ gerilimi yaşandı.

Karabağlar’da ‘amatör’ gerilimi!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ –  Karabağlar Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının ilk birleşimi toplandı. Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturum Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleşti. 

Meclis ana gündemi amatör spor kulübüne ve Tunceli Pülümür Belediyesi’ne yapılacak yardımlar oldu. Yapılması planlanan yardımlar mecliste gerilimin yükselmesine neden oldu. Meclis’te ‘söz kesme’ tartışması yaşandı. 

Amatör spor kulüplerine yapılacak yardımlarla ilgili söz alan AK Partili Meclis üyesi Fırat Eroğlu, yardım oranının yüzde 50 oranında artırılması istedi. Ardından söz alan Başkan Selvitopu ise kulüplere 1 milyon TL oranında yapılacağını belirterek “Kulüpler sezon açılmadan önce yapılacak bu yardımı bekliyorlar. Biz mevcut ödeneğimizin tamamını kulüplere vermiş oluyoruz. Bütçemiz el verirse artırmamız için engel yok. Bir an önce karar almamızın sebebi takımlardan gelen talepler. Bu miktarın artırılması için ayrılan ödeneğin artırılması gerekir. Bu ayrı prosedür. Daha sonra meclisten önerge gelirse değerlendirilir” dedi. 

‘SON DAKİKA ÖNÜMÜZE GETİRİLİYOR’
Yeniden söz alan AK Partili Eroğlu da “Bu konuda isterseniz Spor Komisyonu toplansın yeni bir rakam belirlensin. Biz sizin ulaşamayacağınız bir rakamı istemiyoruz. Genelde gelen maddeler hep son dakika oluyor ve bir an önce geçirilmesi isteniyor. İhtisas komisyonlarının daha iyi çalışması için keşke daha önce getirilseymiş gündeme. Son dakika önümüze getiriliyor. Bir sonraki madde de Tunceli Pülümür Belediyesi’ne yapılacak yardım. Bizim kendi kulüplerimize ayrılan bütçenin ayrılmasından yana daha doğal bir talebimiz olamaz. Biz de bütçe talebi artışı için söz vermenizi istiyoruz” dedi. 

Bunun üzerine alan Başkan Selvitopu ‘devlette işlerin sözle yürümeyeceğini’ ifade ederek “Önerge verin değerlendirelim. Bütçemiz imkanı doğrultusunda el verirse sadece maddi destek de kalmayacak, ayni yardımlarımız da olacak.” diye konuştu. 

TARTIŞMALAR YÜKSELDİ
Meclis’te enflasyon artışı üzerinden tartışmalar yaşandı. Kardeş belediyelere aktarılan bütçeler üzerinden spor kulüplerine aktarılan yardım miktarı tartışıldı. AK Partili Meclis üyesi Faysal Acar’ın spor, yatırım ve sosyal yardımlarla ilgili çok fazla bir şey yapılmadığı yönündeki eleştirisi tartışmaları büyüttü. 

YATIRIM KONUSUNDA İDDİALIYIZ
Başkan Selvitopu “Sporla ilgili bir şey yapmıyor diyecekseniz orada duracaksınız. Şu anda Karabağlar Belediyesi’nin projesi İzmir’deki en büyük projedir Karabağlar Belediyesi’nin projesidir. Merkezi iktidarın bile o kadar yok, iddialı söylüyorum. Gençlik merkezini spor için yapıyoruz. İzmir’de başka bir kurumun o kadar büyük bir yatırımı var mı?” dedi. 

SÖZÜMÜ KESMEYİN
Başkan Selvitopu ile AK Partili Eroğlu arasındaki karşılıklı konuşmada sesler yükselirken, ‘söz kesme’ tartışması yaşandı. Selvitopu yanıt veren Eroğlu’na ‘Sözümü kesmeyin. Son kez uyarıyorum sizi. Ben arkadaşlarımın sözünü kesmiyorum” uyarısında bulundu.  

Selvitopu “Devletin arazileri siz de neden yapmıyorsunuz. Karabağlar Belediyesi’nin sosyal yardımları 20 milyon TL. Biraz vicdanlı olalım. Karabağlar Belediyesi dar bütçesine rağmen bu yatırımı gerçekleştiriyor. En büyük yatırımı spora, kültür ve sanat tesislerine yapıyoruz. Neden? Çünkü amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve çocuklarımızı bu merkezlerimize çekmek. Ayrıca sosyal yardımlarımızın yıllık tutarı 20 milyon lirayı buluyor. Her ay 3 bin ailemizin Sosyal Destek Kartı’na 500’er lira yüklüyoruz. İmkanlarımız, bütçe olanaklarımız arttıkça, gerek spor gerek sosyal yardımlarımız da artacak. Spor Bakanlığı’nn yapmak istediği projelere engel olmuyoruz. Açtığımız davaların nerelere olduğunu da biliyoruz. Haklı olduğumuz için de mahkemeler lehimize karar veriyoruz. Haksız olsaydık mahkemeler lehimize karar vermezdi” dedi.

AK Partili Eroğlu “Ben meclisi bölen bir ifade kullanmadım. Benim hem size hem de makamınıza saygım ama ‘son kez uyarıyorum’ tavrınızı da beğenmedim’ dedi. 

Konuşmaların ardından hem de amatör kulüplere hem de Tunceli Pülümür Belediyesi’ne yapılacak yardıma ilişkin önergeler oybirliğiyle kabul edildi.

 
A Milli Kadın Voleybol Takımı, finale yükseldi
 
Su ürünleri ihracatı 7 ayda 1 milyar doları aştı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karabaglar halkı 2 Eylül 2023 Cumartesi 10:36

ADAM GİBİ ADAM...SENİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE GÖRMEK İSTİYORUZ

Yorumu oyla      3      4  
Karabağlar 2 Eylül 2023 Cumartesi 00:27

Gençlik merkezi sizin projeniz değil Sıtkı Kürüm’ün projesi. Yalanlarınız bir bitmedi artık.

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Meclisi'nde 1 Eylül vurgusu!
1 Eylül Dünya Barış Günü’nde gerçekleştiren Konak Belediye Meclisinde ...
500 hektarlık plana onay!
Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava sonucu iptal edilen 500 hektarlık ...
Bayraklı’da seçime aylar kala ‘3 yıllık yetki’ tartışması!
Bayraklı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu ...
 
İtirazlar gelmişti... Köyiçi Planları yeniden masada!
Çiğli Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında Köyiçi Planlarına yapılan ...
Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nde çalışmalar sürüyor
Yenilenerek deprem yönetmeliğine uygun hale getirilmesi amacıyla yıkılan ...
Başkan Soyer kararını verdi... 'Bir dönem daha istiyorum!'
Yeni dönem için belediye başkanlığına aday olduğunu dile getiren İzmir ...
 
Karaburun'da isyandan festivale!
Şeyh Bedrettin Börklüce Mustafa Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin, ...
Umurlu ve Armutlu mahalle sakinleri yapılan hizmetler için Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti
Umurlu Mahalle Muhtarı Soner Avşar,Armutlu Mahalle Muhtarı Kazım Bilir ...
Tartıştığı şoföre dehşeti yaşatmıştı... Büyükşehir'den ceza!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da trafikte seyir halindeyken başka ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva