HABERLER>POLİTİKA
2 Temmuz 2015 Perşembe - 11:28

Karabağlar’da CHP krizi büyüyor: Meclis üyesinden zehir zemberek sözler

CHP’de krize neden olan Karabağlar çatlağının ardından Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na muhalif isimler İl Başkanı Bedri Serter ile görüştü. Grup toplantısında sözleşmeli memur alımına karşı çıkan altı isim hazırladıkları dosyayı il başkanlığına verdi. Belediyenin karışmasına neden olan kriz hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Turan Manduz, “Belediyede yolsuzluk, korku imparatorluğu ve mezhepçilik almış başını gidiyor. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Karabağlar’da CHP krizi büyüyor: Meclis üyesinden zehir zemberek sözler

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi’nde 12 kişinin sözleşmeli olarak belediyeye alınması ile başlayan tartışmalı süreç devam ediyor. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’ndan isimlerin kim olduğunu açıklamasını isteyen CHP’li altı meclis üyesi Selvitopu’nun ‘olumsuz’ yanıtına isyan bayrağı açtı. AK Parti’nin de alıma karşı oy kullanmasıyla birlikte altı isim de eklenince sözleşmeli personel alımı meclisten geçmedi. Olay, partiyi karıştırırken konu CHP İl Başkanlığı’na taşındı.
 
SERTER İLE GÖRÜŞTÜLER
Belediyede başkan ile altı meclis üyesinin karşı karşıya gelmesine neden olan konu İl Başkanı Bedri Serter’in de gündemine geldi. Serter, Selvitopu’na muhalif meclis üyeleri Turan Manduz, Tuncer Polat, Emin Uztemur, Latif Yelekçioğlu, Zakir Baz ve Bülent Torun ile görüşme kararı aldı. Saat 15:00’de Serter ile bir araya gelecek olan isimler durum raporunu il başkanına sundu.
 
EŞ DOST DEĞİL EMEKÇİ OLSUN
Bir anda partinin ana gündem maddesi olan konuyla ilgili konuşan  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Turan Manduz Başkan Selvitopu’na tepki gösterdi. Manduz, “Biz başkanın belediyeye personel almasına kesinlikle karşı değiliz. Geçen yıl 32 personel için olur verdik. Şu anda 12 kişinin kim olduğunu bilmediğimizi söyledik. Belediye başkanından bunu açıklamasını bekledik. O ise sadece ‘kararı onaylayın yeter’ mantığı ile hareket ediyor. Biz, belediyeye alınacak personelin başta partimize emeği geçenlerden seçilmesini istiyoruz. Seçim döneminde çalışmış, bu dava için mücadele etmiş kişiler olsun diyoruz. Bizim için isim önemli değil. Bir de Karabağlar’da yaşasın ki yaşadığı yere hizmet etmiş olsun. Gayet mantıklı ve doğru olan bu talebimiz yanlış anlatılıyor. Bundan önceki  verdiğimiz onay sonrası alınan personelin de kimler olduğu açıklanmadı. Biz belediyeye eş dost-akraba değil parti emekçilerinin alınmasını talep ediyoruz” dedi.


 
ÇATIŞMA ORTAMI OLUR!
Manduz, Belediye Başkanı Selvitopu’nun konuyu meclis gündemine getirmeden önce AK Parti ile pazarlık yaptığını ve anlaştığını iddia etti. Manduz, “Mesele gündeme gelmeden önce gruptan habersiz bazı kişiler aracılığıyla AKP’lilerle pazarlık yapmış. Bu pazarlığın koşulları ve şartları nelerdir. Neden bir belediye başkanı AKP ile masaya oturur. Kendi partisinden meclis üyelerini by-pass ederek niye garip ilişkiler kurar? Bunu çıkıp anlatsın. Şu anda Karabağlar Belediyesi’nde olan yolsuzluk, korku imparatorluğu ve mezhepçiliktir. Eğer bir belediyede Alevicilik yaparsanız karşınızdaki insanlar da Sünnicilik yapar. Bu durum çok tehlikelidir. Biz asla çatışmaya ve kavgaya izin vermeyeceğiz. Meclise gelen isimler arasında yer alan bir bayan arkadaşımıza karşı çıktığımız için tüm Alevi derneklerini bizim üzerimize gönderdiler. Biz, bunları hak etmedik. Belediyeye, emeği geçmeyen, seçim döneminde çalışmayan insanların doldurulmasına karşı çıkacağız” diye konuştu.
 
EMEKLİLER KAMPI MI?
Manduz, Belediye Başkanı Selvitopu’nun meclisten bazı gayrimenkulleri satma ve belediyeye ait kafeterya-restoran gibi tesisleri kiralama yetkisi istediğini de belirtirken bunun gerekçelerini açıklamasını istedi. Manduz, “Belediye borç batağına saplanmış durumda. İşçilerin aylardır maaşlarına ek olarak aldıkları sosyal haklar verilmiyor. Başkan önce bunlara baksın. Büyükşehir Belediyesi’ni bazı araziler satıldı. Buralardan gelen paralar nerelere gitti? Bizim canımız yanıyor. Başkan, göreve geldikten sonra bürokrat ve başkan yardımcıları atadı. Burası emekli kampı mı? Birçoğu sadece günü doldurmak için belediyeye gidip geliyor. Böyle bir mantık olmaz. Biz sonuna kadar bu anlayışın karşısında olacağız” ifadelerini kullandı.

 
Avda trajedi: Domuz sanıp 2 kişiyi vurdu!
 
Deniz Baykal Karşıyaka’da yaşarken ölümsüzleşti!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
esnaf 12 Temmuz 2015 Pazar 12:46

Asagidaki guvenlik rumuzlu arkadasa cevap vermim diyorum ama bu kadar sacma bir yoruma iki cift laf soylemeliyim. Secim zamaninda herkes bildigi gibi baskanimiz gece gunduz durmadan sokak sokak calismistir ya o meclis uyeleri ne yapmistir kahvelerde ucuz siyasete devam etmistir simdiki gibi yaptigi ucuz siyaset gibi bu belediye artik durust yonetilcek kimsenin zoruna gitmesin simdi anladinmi guvenlik

Yorumu oyla      12      6  
mimar çalışan 10 Temmuz 2015 Cuma 12:40

Açıkca yazıyorum belediyede çalışan tüm arkadaşlar adına...başkanımız Muhittin Bey ve değerli ekibi ..hepimizin dürüst ve çalışkan ,nezih bir ortamda çalışmamızı sağlamaktadır kendisine teşekkür ederiz ...GEÇMİŞ KİRLİ SİYASET, İŞİNE GELMEDİĞİ İÇİN KENDİ YOLSUZLUKLARINI KAPATMAK ADINA.. ÇAMUR ATIYOR BİZ İÇİNDE YAŞAYANLARIN MİDESİ BULANIYOR bilin istedim..

Yorumu oyla      12      8  
karbel emekcisi baskanindan memnun 10 Temmuz 2015 Cuma 11:44

Mezhep cikigi kim yapiyo bir dusunelim karabaglar bldiyesinde kac tane karsli meclis uyesi var. Ve bu karsli meclis uyelerini yazan ilce baskani kimdi polat manduz o nereli kimin kardesi o sacma aciklamayi yapan turan manduz un kardesi kars li kim simdi mezhep cilik yapiyo kim

Yorumu oyla      12      8  
kartal 10 Temmuz 2015 Cuma 11:41

Ranta rantciya gecit olmadigindan turan manduz gibi ucuz siyaset yapan meclis uyeleri durustlugun simgesi baskanimiza terbiyesizce saldirmasi ve akp ile ayni yerde yer almalari utanc verici. Yaziklar olsun sizi o meclis uyeligi listesine yazan polat manduza yazik. Kongrede size ders vericek bu onurlu chp liler

Yorumu oyla      13      8  
kemal erdem 7 Temmuz 2015 Salı 12:20

Önce Sayın MANDUZ'a yıllardır oturduğu mahallede CHP ne kadar oy alıyor diye sormak lazım.?Bir siyasetçi partisini bu şekilde medya önünde hırpalamaz,hırpalarsada bedelini mahkeme önünde yada partinin disiplin kurulunda ödemeli

Yorumu oyla      14      9  
Guvenlik 5 Temmuz 2015 Pazar 08:56

Seçim boyunca 5tane meclis üyeleri Yanındaydı şimdi ne olduda neden karşına alıyorsun anlamadım ayrıca bizler senin yardımcıların dan memnun değiliz onlar ayrımcılık yapıyor

Yorumu oyla      14      12  
Memur degiliz CHPYİZ 3 Temmuz 2015 Cuma 22:28

İlce örgütünün yanında olmayanlar gitsin hdpde olsun. Bu parti hdpnin degil, atatürkün partisidir. Belediye baskanı ve yardımcıları kendine ceki düzen versin.

Yorumu oyla      24      12  
Guvenlik 3 Temmuz 2015 Cuma 18:12

Hersey olacağına varır sonuna kadar gitsin arkasındayız içinde yaşayan İnsanız görüyoruz

Yorumu oyla      15      15  
Dürüstlük abidesi 3 Temmuz 2015 Cuma 14:20

Herkes Muhittin Selvitopunun ne kadar dürüst ilkeli bir başkan olduğunu biliyor CHP örgütü sizin gibi rantcı ihaleci adamcı meclis üyelerini yeri ve zamanı geldiğinde AKP ile yaptığınız işbirliğinin hesabını soracaktır.

Yorumu oyla      27      14  
vicdan 3 Temmuz 2015 Cuma 11:28

orhan polat ilçe başkanı babası tuncer polat meclis üyesi,polat manduz eski ilçe başkanı abisi turan manduz meclis üyesi yorumu size bırakıyorum...

Yorumu oyla      28      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de başkanlar Egedesonsöz’e konuştu: Kimler göreve yeniden talip?
Kongre maratonu öncesi ilçe başkanları kartlarını açtı. Örgüte danışma ...
Katliamın 22. yılı: Artık gramofon olmak istiyoruz!
Sivas'ta katledilen Metin Altıok'un kızı CHP Milletvekili Zeynep Altıok, ...
Devlet Bahçeli'ye en ilginç tepki HDP'li vekilden!
Devlet Bahçeli'nin 'HDP'nin desteklediği adaya destek vermeyiz' çıkışına ...
 
MHP'den CHP'ye ilk yanıt: Destek vermeyince...
TBMM Başkanlık seçiminin dördüncü turunda AK Parti'li İsmet Yılmaz'ın ...
Kılıçdaroğlu'ndan MHP'ye çok sert sözler!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmet Yılmaz’ın TBMM Başkanı seçilmesi ...
Davutoğlu: Umarım kimse 'Biz bu oyunda yokuz' demez
Başbakan Davutoğlu, iftar programında konuştu. Davutoğlu, "Umarım kimse ...
 
Başkanlık seçimi sonrası koalisyon hesapları sil baştan
Meclis Başkanlığı seçimi bitti sırada hükümet kurma süreci, koalisyon ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Beştepe' başvurusu
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, "Beştepe" isminin marka tescili için ...
CHP'den MHP'ye sert tepki: Çok da yakışıyorlar
AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz’ın Meclis Başkanı seçilmesini değerlendiren ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva