HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ocak 2024 Cuma - 11:20

Karabağlar Belediyesi’nden ‘ek zam’ açıklaması: İşçileri hiçbir zaman mağdur etmedik!

Genel İş üyesi işçilerin ek zam talebi ile ilgili yaptığı eyleme ilişkin olarak Karabağlar Belediyesi’nden yanıt geldi. Süreçle ilgili bilgilendirme yapan belediye, ek protokole ilişkin olarak sunulan teklifi de kamuoyuna duyurdu.

Karabağlar Belediyesi’nden ‘ek zam’ açıklaması: İşçileri hiçbir zaman mağdur etmedik!

EGEDESONSÖZ- DİSK/Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube, örgütlü olduğu Karabağlar Belediyesi’nde talep edilen ek protokol sürecinde uzlaşma sağlanamadığı bugün Karabağlar Belediye binası önünde basın açıklaması düzenlemişti.

Konuyla ilgili olarak Karabağlar Beleidyesi’nden açıklama geldi. Açıklamada yapılacak olan ek protokol ile ilgili detaylara da yer verildi:

Belediyeden yapılan açıklama şöyle:

 “Bazı basın organlarında “Karabağlar Belediyesinde ek protokol talebi(ek protokol eylemi): Tüm haklarımızı kullanacağız” başlığı ile yayınlanan haber içeriğinde “Bu ağır ekonomik koşullarda geçinemez hale gelen biz belediye işçileri maaşlarımızda iyileştirme talep ediyoruz ve bunun için ek protokol yapılmasını istiyoruz. Bu talebimizi karşılıksız bırakarak bizleri mağdur eden, talebimize kulak tıkayan ve ek protokol imzalamayı reddeden belediye yönetimlerini bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz.” İfadesinde yer alan “Bizleri mağdur eden Talebimize Kulak Tıkayan ve Ek Protokol İmzalamayı Reddeden Belediye Yönetimleri” ifadesi Karabağlar Belediyesi Yönetimi için haksız, son derece üzücü ve gerçeği yansıtmayan bir ifadedir.

Bu ifadeyi kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Şöyle ki;

01.10.2022-30.09.2024 Yıllarını kapsayan Toplu Sözleşme görüşmeleri sonrasında İzmir’de benzer işyerleri içerisinde en iyi toplu sözleşmelerden biri olarak imzalanan sözleşme gereği 6 aylık periyotlarla enflasyon+2 refah payı bugüne kadar maaşlara yansıtılmıştır. Ayrıca 2023 Ağustos ayı itibariyle her ay maaşlara seyyanen net 1.000,00 TL ilave edilmiş ve edilmeye devam edilecektir. Ancak yaşanan enflasyonist sürecin ücretleri aşındırması nedeniyle; Karabağlar Belediyesi'nde örgütlü DİSK/Genel-İş Sendikasının ek protokol yapılarak işçi ücretlerinde iyileştirme yapılması talebi Belediyemiz yönetimi tarafından olumlu karşılanarak görüşmelere başlanmış, görüşmelerin hiçbir aşamasında ek protokol yapılarak maaşların iyileştirilmesi talebi reddedilmemiştir.

Yapılan görüşmelerde mevcut net 3.785,00 TL olan aylık gıda yardımının 515,00 TL iyileştirme ile net 4.300,00 TL ye çıkarılması önerimizin yanında, mevcut alınan ücretlere sözleşme hükümlerine göre en son 2023 Ekim ayında yapılan artışın sonrasında 2023/Ekim-Kasım-Aralık aylarında oluşan enflasyon oranları dikkate alınarak % 10 oranında iyileştirme teklif edilmiş,  ancak bu teklif de sendika yönetimi tarafından değerlendirmeye alınmamıştır.  Diğer taraftan ayrıca 2024/Nisan ayında ücretlerde toplu sözleşme gereği altı aylık enflasyon+2 refah payı artışı yapılacaktır.

Karabağlar Belediyesi hiçbir zaman işçisini mağdur etmemiş, emeğe saygı duyan, alın terini kutsal sayan bir anlayışla her zaman çalışanının yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir”

 
Büyükşehir adayı Dağ’dan muhtarlar buluşmasında mesajlar: İzmir için gecemizi gündüzümüze katacağız
 
İzmir'de emeklilere 1500 TL destek için başvurular başladı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Derya 27 Ocak 2024 Cumartesi 14:38

Disk in ve 5 nolu şubenin elini işçinin üzerinden çekmedikçe biz hak filan alamayız. Ellerine megafon alıp gösteriş yapmasınlar. Memur alıyor 60 bin biz ise 23_25 bin taleplerimizi iletiyoruz arkadaslara olmaz diyor kendi teleplerini dayatıyorlar. Sizi biz seçtik bizi doğru düzgün temsil edin diye ama siz bizimle dalga geçiyorsunuz. Gidin başımızdan istemiyoruz böyle temsiliyet.

Yorumu oyla      6      1  
Hak! 27 Ocak 2024 Cumartesi 12:52

Belediyede memur 60 bin alırken işçi 25 bin alıyor. Disk Ankara’ya yürürken ağızlarında ENAK enflasyonu%125 vardı. Gel gelelim sendikanın temsilcilerine gerçekçi olalım bu bir sözleşme değil ek protokol o yüzden talep edeceğimiz miktar (iş veren ağızıyla konuşan temsilciler) cüzi olarak diyebiliyor. Memura gelince bol kese işçiye gelirken cüzi miktar. Memur sendikası alabiliyor, işçi sendikası ağız eğiyor! DİSK her işçiden 1 yevmiye alırken memur sendikası aylık 100 tl alıyor. Hakkımızı helal etmiyoruz. Talep edilenler alınmazsa imzalar hazır, fes edeceğiz!

Yorumu oyla      6      1  
Savaşıyoruz! 27 Ocak 2024 Cumartesi 11:31

Belediye ile savaşmıyoruz fakat sendikanın temsilcisi savaş Beyla savaşıyoruz. İşçinin emekçinin değil patronun temsilcisi olmuş. İşçi talepleri dinlemeyen, gittiği her müdürlükte talepler dışında patron ağızıyla konuşan Savaş bey istifa etmedikçe işçi hak falan alamaz.

Yorumu oyla      12      1  
Çetin 26 Ocak 2024 Cuma 17:22

Genel başkan Özgür Özel in belediye başkanlarını belirlerken işçilerin emeklerini hiçe sayan ve mağdur eden belediye başkanlarını getirmemesini istiyoruz.

Yorumu oyla      18      1  
Gürkan 26 Ocak 2024 Cuma 17:17

İşçilerin haklarını gerçek manada savunack Sendika ve sendikacılara işçilerin ihtiyacı var önünü ilikleyen hazırolda bekleyen iş verenin verdiklerine tamam diyen sendikalardan usandık. Hepimizin bakmakla yükümlü olduğu aıleleri var. Bu duruma isyan ediyoruz.

Yorumu oyla      18      1  
Kemal 26 Ocak 2024 Cuma 17:09

Konak Belediyesi işçileri de çok mağdur edildi.Olumlu herhangi bir adım atılmıyor.

Yorumu oyla      18      1  
Can 26 Ocak 2024 Cuma 17:02

Disk ten istifa etmek isteyen yüzlerce arkadaşımız var. İşçilerin bu vahim tabloyla karşı karşıya kalmasının yegane sorumlusu sendıkadır. Ya onlar istifa etsin yada biz başka sendikaya geçelim.

Yorumu oyla      18      1  
Murat 26 Ocak 2024 Cuma 16:57

İşçilerin mağdur olmasının en büyük nedeni teslimiyetçi 5 nolu Genel iş tir.

Yorumu oyla      17      1  
Karbel 26 Ocak 2024 Cuma 16:41

Benimle aynı işi yapan memur 60 bine yakın maaş alıyor. Ben hala 25 bin tl bandını bile aşamıyorum. Kalkmışsınız işçiyi düşünüyormuş gibi hareket ediyorsunuz. Ne kadar da şirin görünmeye çalışıyorsunuz hiç mi utanmanız yok işçi düşmanları!!

Yorumu oyla      17      1  
Adalet 26 Ocak 2024 Cuma 16:15

Yazıklar olsun...sevimsiz.

Yorumu oyla      16      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'te yol çalışması tam gaz!
Menderes Belediyesi’nin ilçe merkezinde başlattığı yol yapım çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.
Uğur Mumcu, Karabağlar'da unutulmadı
31 yıl önce bombalı suikast sonucu katledilen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, ...
İlk başvuru bakanlıktan dönmüştü… Karşıyaka'ya sondaj izni!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Karşıyaka Belediyesi’nin ...
 
Başkan Çerçioğlu'na Çine'de yoğun ilgi!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Belediye Başkanı ...
AK Parti’den Bergama kararı… Koştu gitti, Doğruer geldi!
AK Parti’de cumartesi günü duyurulacak olan İzmir ilçe belediye başkan ...
İZSU dedektif gibi çalıştı... Doğa düşmanları bulundu!
İzmir'in Bornova ilçesindeki Gökdere'nin kırmızı renge boyanması üzerine ...
 
Dünya birincisinden Başkan Acar'a ziyaret
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, NEO Science Olympiad'ta kodlama kategorisinde ...
50 yıl sorunsuz çalışacak... İzmir göbeğine 'kazısız' neşter!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün, Büyük Kanal’ın kalbi ...
Karabağlar'da ek zam eylemi!
Karabağlar Belediyesi önünde eylem yapan Genel İş üyesi işçiler ek zam ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şifa adası!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkamacılara Ceza Yağdı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Pahalı, fahiş ve fuhuş!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva