HABERLER>EKONOMİ
18 Eylül 2024 Çarşamba - 08:51

Kantinciler anlattı: 100 gevrek zor satıyoruz!

Eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte gözler okul kantinlerindeki duruma çevrilirken İzmir Kantinciler Odası Başkanı Özgür Yavuz, “Alım gücü şu an düşük tabii ki. Yani sosyal ekonomik yapı biraz sıkıntılı. İster istemez eski iş olanaklarımız şu an söz konusu değil. 2 bin tane gevrek satarken, şu an 100 tane gevreği zor satıyoruz. 30-40 paket ekmek satarken şu an 10 paket ekmeği zor satıyorsunuz. Maalesef durum bu yönde. Çocuklar evden getiriyor artık. Bir kısmı yiyip geliyor, yemek almıyorlar” dedi.

Kantinciler anlattı: 100 gevrek zor satıyoruz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Türkiye’de her geçen gün  artan yoksulluk en çok öğrencileri etkilemeye devam ediyor.

Yeterli ve sağlıklı beslenememe gibi eksikliklerin sık sık gündeme geldiği süreçte okulların açılması ile gözler yeniden beslenme çantalarına çevrilmiş durumda. İzmir’de de eğitim ve öğretim yılının start alması ile birlikte gözler okulla çevrilirken İzmir Kantinciler Odası Başkanı Özgür Yavuz, konu hakkında Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.

BİR KISMI YİYİP GELİYOR
Alım gücünün düşüşünün okullara yansıdığını dile getiren Özgür Yavuz, “sosyal ekonomik yapı biraz sıkıntılı. İster istemez eski iş olanaklarımız şu an söz konusu değil. 2 bin tane gevrek satarken, şu an 100 tane gevreği zor satıyoruz. 30-40 paket ekmek satarken şu an 10 paket ekmeği zor satıyorsunuz. Maalesef durum bu yönde. Çocuklar evden getiriyor artık. Bir kısmı yiyip geliyor, yemek almıyorlar” diye konuştu.

TALEPLER OLUYOR
Geçmişte yaşanan ‘veresiye defteri’ gibi durumların zaman zaman yaşandığını belirten Yavuz, “çocuklarda ‘bugün-yarın getireyim abi’ şeklinde ufak tefek şeyler oluyor.  Bazen aileler ‘çocuğum yesin ben ayın 15’inden 15’ine 1’inden, 1’ine göndereyim’ diyor. O şekilde oluyor. Veyahut da işte çocuklarda parası olmadığı için talepler oluyor. Çok fazla olmasa da oluyor” ifadelerini kullandı.

KİMİ PAYLAŞIM İÇİN KİMİ MADDİ AÇIDAN SÖYLÜYOR
Öğrencilerin zaman zaman aldıkları ürünü bölüştüklerini de belirten Yavuz “Bir sandviç-gevrek alıp ‘abi ikiye böler misin’ diyenler oluyor. Bunlarla da karşılaşıyoruz. Yani kimi maddi açıdan söyleyebiliyor bunu, kimisi fazla geldiği için arkadaşı ile beraber yiyelim, bana çok geliyor diye söyleyebiliyor” dedi.

BELEDİYEDEN DÖNÜŞ OLMADI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan Yavuz, “İhalelerimiz oldu ama onların ihaleye katılma gibi bir durum söz konusu olmadı. Daha önce de söylemiştim zaten böyle bir ihaleye giremeyeceklerini. Böyle bir uygulamanız varsa iş birliği içerisinde ortaklaşa çalışabiliriz. Gerçekten amaçları çocuklara hizmet etmekse, aç olan çocukları doyurmaksa beraber yapalım. Hodri meydan! Biz de destek olalım. Gücümüzün yettiğince indirimli yapalım dedik. Bunların hepsini dile getirdik ama hiçbir şekilde dönüş olmadı bize” diye konuştu.

 
İzmir'de amatör kümeye isim sponsoru!
 
CHP Genel Merkez'den Başkan Eşki'ye övgü!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Duyar 19 Eylül 2024 Perşembe 10:48

Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş işin içinde olan bir ilkokul kantincisi olarak olumsuz yorum yapanların %90 maaşlı çalışan esnaflık nedir maliyeti giderleri nedir bilmeyen arkadaşlar Kantincilik yapan insanlar bunu meslek olarak görür dikkat edin Kantinciler 45 yaş üzeridir okullar çocuklarınızın oldugu hassas kurumlardır sabıkalı insanlar çalışamaz her yıl kontrol edilir biz Kantinciler bir çocugu 1 sınıftan alır 5 yıl sonra mezun ederiz annesinden babasından fazla görür konuşuruz her velinin gelir durumu ıyı değil her kantinci arkadaşımız okullarda durumu olmayan 15 -20 durumana göre öğrenci belirler beslenmesini ücretsiz karşılarız bunları kimse bilmez söylenmez eksiği olan öğrenciler olur veririz ürünü veririz geliri düşük maaşlı ailelere açık hesap yaparız.fiyatlara gelince fırıncılar9.5 tl verir kâğıdı poşeti 10 gelsin 12.5 tl şuan simit 2,5 tl çokmu 50 adet ben alıyorum bu hafta birkere bitti hergün 1520 kalıyor iadesi yok kalan zarar gelelim giderlere Kantinciler vergi tam ödemek zorunda sözleşme Milliegitim ile yapılıyor heray kdv,gelir vergisi,Kiradan doğan Stopaj,elektrik su muhasebe ücreti suan 1 personel gideri sigortası asgari ücreti 30.000 tl dir 9 ay kira öderiz 7,5 ay çalışırız tatillerden yaz ayı ek iş yaparız gelirimiz olmaz kiramız %25 mecburiyken bizler tüfe ye göre yapmak zorunda kalıyoruz geçen sene % 70 zam aldım busene %62 oldu okulları bile müdür sabah açmaz kantinci 7:00 de açar akşam 6 çıkar 13 saat çalışır biz ürünleri markalı satıyoruz markasız ürün olmaz heray okul tarafından senede iki kere il sağlık tarım ve ilçe milli eğitim denetler fiyatlara gelince bim a101 sattığı fiyata biz ürünleri alamıyoruz daha çok yazılabilir şeyler var o yüzden dışarda 140 bir kahveye para verip bir tosta 150 tl verip 90 tl sigaraya elinde ıpone telefon ile gezip çocugunun yediği içtiği üzerinden hesap yapılmaz yapılamaz kimse kusura bakmasın

Yorumu oyla      0      0  
Hıdır 19 Eylül 2024 Perşembe 08:05

Fiyat artışlarının nedeni ham maddeye gelen zamlar ve en önemlisi Tüik in belirlediği faiş fiyat artışıdır.

Yorumu oyla      0      0  
Egonomi gayet iyi 18 Eylül 2024 Çarşamba 14:39

Herkesin elinde iPhone

Yorumu oyla      0      4  
bekir 18 Eylül 2024 Çarşamba 14:29

kantinleri alacagız diye ucuk fiyatlar verirsenız aglşarsınız boyle kantınler ihaledden cıkarılmalı ve okullar ve dernekler tarafından işletilmelidir. Bakın itiraf ediyor 2000 gevrek diyor tanesinden 2 lira kazansan 4bin tl eder gunluk daha ne ya bu nedir ya

Yorumu oyla      4      0  
Metin 18 Eylül 2024 Çarşamba 13:59

Okul kantinlerini şahıslar işletmesin. Okul aile birlikleri/ilçe milli eğitim/belediyeler sadece 1-2 asgari ücret (vasıfısz personel için) kar edecek şekilde kar amacı gütmeden işletsin. O zaman bakın bakalım çocuklarımız rahat rahat alışveriş yapabiliyor mu yapamıyor mu?

Yorumu oyla      3      0  
izmir'li 18 Eylül 2024 Çarşamba 12:51

kantinleri uçuk fiyatla ihaleye vermekten vazgeçin bizde kazıklanmayalım çocuklarımız alış veriş yapsın. örneğin kantinleri milli eğitim müdürlükleri çalıştırsın hepsine birer personel temin etsin ürünleride kooperatiflerden temin etsin kantin giderlerini karşılayacak kadar kar oranı olsun çocuklara ve dar gelirli ailelere faydası olmaz mı tabiiii vatandaşı düşünürseniz.

Yorumu oyla      4      0  
18 Eylül 2024 Çarşamba 12:07

bilimum esnaf,oda başının çıkıp "satamıyoruz kardeşim" diye ağlaması da baydı artık. Acaba nice fiyattan olabilir mi? sat o zaman o simitleri daha ucuza. Kantinlerdeki besinlerin kalitesi de ayrı konu tabi..

Yorumu oyla      3      2  
zzz 18 Eylül 2024 Çarşamba 09:11

Şu kantinlerde çocuk sağlığına hiç bir faydası olmayan gıda türevlerini öncelikle satmayın. O zaman işleriniz gayet yolunda gider. Çünkü ebeveynler çocuklarını bu tür gıdaların olmasından dolayı kantinlere gitmemeleri için uyarıyor.

Yorumu oyla      6      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın dokuzuncu faiz kararı için ...
Bakan Bolat: Enflasyon 3 ayda 24 puan azaldı
Bakan Bolat, enflasyonun 3 ayda 24 puan azaldığını belirterek, "Haziran-ağustos ...
Bakan duyurdu: SED ödemeleri hesaplarda!
Bakan Göktaş, "Eylül ayı için toplam 1 milyar 54 milyon lira Sosyal ve ...
 
Kredi kartına limit ayarı geliyor
Son açıklanan Orta Vadeli Program’da kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle ...
Kordon esnafının başkanı projeyi yorumladı: Berlin duvarı gibi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kordon’da su taşkınlarını önlemek amacıyla ...
Hazine'den IMF'ye yeni görevlendirme
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Borçlanma Genel Müdürlüğü görevinde bulunan ...
 
Bakan Bolat: Milli gelirde 1,2 trilyon dolara yükseldik
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "230 milyar dolar milli gelirden 1 trilyon ...
Altında sert yükseliş!
Geçtiğimiz Cuma sabahı 2 bin 798 lira olan has altının gramı, bugün 2 ...
Domates krizinde yeni perde: Türkiye salça ithal ediyor!
İzmir’in Kınık ilçesinde salçalık domates üreticileri,  fabrikanın kiloda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva