HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ekim 2018 Pazar - 08:48

Kadifekale'de 10 yılda büyük değişim

İzmir'in tarihi simgesi Kadifekale'nin 10 yıl önceki fotoğrafı ile aynı açıdan çekilen 2018 tarihli fotoğraf karesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde kentin yaşadığı dönüşümün adeta özeti niteliğini taşıyor. Geçmişte çevresi gecekondularla kaplı olan Kadifekale'yi, şimdi büyük emeklerle yeşertilmeye çalışılan binlerce fidan çevreliyor.

Kadifekale de 10 yılda büyük değişim

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin rant değil yaşam odaklı hizmet anlayışı, tarihi Kadifekale eteklerinde gerçekleşen dönüşümle bir kez daha kendini gösterdi. Son 14,5 yıla damga vuran hizmetleriyle kentin çehresini değiştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun imza projelerinden biri de Kadifekale'deki dönüşüm oldu. Afet riski altındaki 2 binden fazla sağlıksız binayı yıkıp yerine kent ormanı kuran, yaklaşık 20 bin kişiyi evsiz barksız bırakmadan sağlıklı konutlara taşıyan Büyükşehir Belediyesi, tek bir projeyle kente yaklaşık 500 bin metrekare yeşil alan kazandırdı. Çarpık yapılarla kaplı bölgenin bugünkü durumuna ulaşması için 500 milyon TL harcandı. Yıkımların ardından Kadifekale'nin güney ve güneybatı silüeti ortaya çıkarıldı. İzmir'in tarihi simgesi Kadifekale'nin 10 yıl önceki fotoğr afı ile aynı açıdan çekilen 2018 tarihli fotoğraf karesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde kentin yaşadığı dönüşümün adeta özeti niteliğini taşıyor.

HERKES MUTLU
Bakanlar Kurulu kararıyla "Afete Maruz Bölge" ilan edilen Kadifekale'de, İzmir Büyükşehir Belediyesi bugüne dek Türkiye'de uygulanmayan bir projeye imza attı.  Heyelan bölgesindeki konutlarda oturan vatandaşlarla tek tek görüşmeler yapan Büyükşehir Belediyesi, uzlaşma sonucu kamulaştırması tamamlanan binaları yıkarak buradaki hak sahiplerini TOKİ'den satın aldığı Uzundere konutlarına taşıdı. 20 bin kişinin yer değiştirdiği bu örnek projede tek bir vatandaş bile mağdur edilmedi. Hem bölge sakinleri heyelan tehlikesi altında sağlıklı konutlardan kurtuldu, hem İzmir nefes alacak bir yeşil alana kavuştu.

HER ŞEYE RAĞMEN YEŞİL KALACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale'deki yıkımların ardından ortaya çıkan arazide erguvan, fıstık çamı, mavi servi gibi ağaçlardan oluşan yemyeşil bir kent ormanı kurmak için var gücüyle çalışıyor. Dikilen fidanlar "yeşil düşmanları" tarafından defalarca yakılmasına rağmen, bölgeyi kent ormanına dönüştürme çabalarından vazgeçilmedi.

Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu’nu gün yüzüne çıkarmak amacıyla başlattığı kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, aynı bölgedeki kültürel tesis alanı için de hız verdi. 

 
Sayıştay raporunda İzmir’deki o hastane için çarpıcı detay!
 
İzmir'de korkutan kaza: 4 araç birbirine girdi!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deli bekir 29 Ekim 2018 Pazartesi 00:08

10 yılda bu mu yaniii

Yorumu oyla      10      6  
Gürkana 28 Ekim 2018 Pazar 23:55

Kocaoğlu''nun şikayetlerinden biri bu konuda iki yasa olmasıydı. Yorumcunun israrla istediği, belediyenin tapu sahibini müteahhitle anlaşmaya zorladığı yasa, yöntem. Gökçek ve Topbaş böyle yaptılar, sonuç perişanlık! Rantın yüksekliği Ankarada gökçekleri ihya ederken, İstanbulda çuvallamaya yolaçtı! Bu açılardan baktığımızda akp yönetiminin Kocaoğlu''nu sağ bırakması bile mucize :) İşte bu nedenle İzmirde bu ihalelere girmek yasaklı!

Yorumu oyla      10      6  
Gerçek 28 Ekim 2018 Pazar 23:42

yorumcu realist,derdin nedir? Çalışmayan emniyet müdürlüğünü mü kastediyorsun, hani şu defalarca o fidanları yakanlari, bilinmesine rağmen yakalamayan emniyeti mi? Yoksa fidanlara sahip çıkmayan mahalleliyi mi? Yoksa, fidanların büyüme hizini mi begenmedin?

Yorumu oyla      10      6  
28 Ekim 2018 Pazar 21:18

gecekondulara acımayın dümdüz edin.o ormanları bilerek yakan pkklılar bilsin.burdan dağlara rant işi bitti.

Yorumu oyla      10      6  
Gürkan 28 Ekim 2018 Pazar 17:34

Dikkat ediyorum da bozuk plak gibi aynı yorum sürekli yazılıyor. Zorla kentsel dönüşüm nedir ? Bu neyin kafası ? Belediye zorla kentsel dönüşüm nasıl yapsın ? Bu işler bu kadar kolay mı ? Bu kadar kolaysa yarın kepçeler gitsin gecekonduları dümdüz etsin :)

Yorumu oyla      13      6  
zorunlu 28 Ekim 2018 Pazar 17:07

Evet, zorunlu dönüşüm var, Ankara ve İstanbulda yapıldı, insanlar sürüldü mahallelerinden. Yorumcunun dediğinde haklılık payı var, aksi bir evsahibi tüm projeyi geciktirebiliyor, Ballikuyuda olan da bu! Yorumcu da buna isyan ediyor, bence isyan edeceğine imza atmaya ''ikna'' etsinler. Nasıl? Hangi dilden anlıyorlarsa o dilden :)

Yorumu oyla      11      7  
realist 28 Ekim 2018 Pazar 16:59

sadece gecdekondular yıkıldı. 10 sene de yeşilalan olusmadı.

Yorumu oyla      13      9  
Rrcan 28 Ekim 2018 Pazar 15:17

Izmır yorumlu arkadaşım imar affindan haberin yok sanırım.Artik dönüşüm işleri çok zor bu afla.Kacak kat çıkan çıkana.Buyuk bir deprem olacak.Buyuk kayıplar yaşayacağız ama inan ol değişen hiç bir şey olmuyacak.Toplumsal olarak büyük bir zihinsel çöküş yaşıyoruz ama farkında bile değiliz acı olan bu.

Yorumu oyla      13      7  
volkan 28 Ekim 2018 Pazar 14:46

akp li yandaslara bu fotoğraf alerji yapar kendi baskanlarinin istanbuldaki kentsel dönüşüm lerinebide baksinlar

Yorumu oyla      15      7  
Gürkan 28 Ekim 2018 Pazar 14:31

Zorunlu dönüşüm derken ? Öyle bir yasa mı var ?

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU'dan 3 ilçede kuyu seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, su sıkıntısı çeken Ödemiş, ...
Bucalılar Karabağlı anısına koştu
Demokrasi aşığı milli atlet Safter Karabağlı, Buca’da adına düzenlenen ...
En renkli kutlama Konak'ta
Bu yıl 95. yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ...
 
Karabağlar'da kutlamalar erken başladı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhuriyet'in 95’inci ...
Bornova’da çocuklara özel dünya yükseliyor
Bornova Belediyesi’nin çocukları geleceğe hazırlamak için planladığı projeler ...
Bornova'da aracı yok: Tarladan pazara...
Bornova Belediyesi’nin yerel üretici pazarı, meyve ve sebzelerin tarla ...
 
Başkan Selvitopu şehit ailelerini ağırladı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ...
Karşıyaka Cumhuriyet kutlamalarına çağırıyor
Cumhuriyet'in 95'inci kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka'da büyük bir coşkuyla ...
Başkan Uğurlu, Millet Bahçesi'nde kadınları ağırladı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Binali Yıldırım Millet Bahçesi'nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva