HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Nisan 2014 Perşembe - 09:18

İzmir suyuna sahip çıkıyor: 6 yılda dev tasarruf

11 ilçenin su şebekesini “uzaktan okuma” ile yakın takibe alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, su arıza ve kayıplarını asgariye indirerek 6 yılda 354 milyon metreküp su tasarrufu sağladı. Projeye, şebekeleri yenilenen Yeni Foça ve Menemen ilçeleri de eklendi. Şimdi hedef tüm ilçeler…

İzmir suyuna sahip çıkıyor: 6 yılda dev tasarruf

Su tasarrufu ve yeni su kaynakları yaratma çalışmalarına büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Su kayıplarını en aza indirme” hedefinde önemli mesafeler kaydetti.

11 ilçede oluşturduğu 392 izole sayaç bölgesi ile su arızalarına ve kayıplarına GPRS’li uzaktan okuma sistemiyle müdahale eden İZSU, Su Kayıpları Projesi’ni genişletti. 2013 yılı sonunda Yeni Foça Mahallesi ile Menemen ilçesinde de izole sayaç bölgeleri oluşturularak sisteme dahil edildi. Şebeke yenileme çalışması yapılan tüm yerleşim yerlerinde izole sayaç bölgeleri oluşturacaklarını söyleyen İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “2014 yılında da çalışmalarımıza hız vererek çevre yerleşimlerde yeni izole sayaç bölgeleri oluşturuyoruz. Hedefimiz tüm ilçeleri sisteme dahil ederek su kayıplarını en az düzeye indirmek” diye konuştu.


 
HIZLI VE EKONOMİK
Uygulanan “Su Kayıpları Projesi” ile kent merkezindeki ilçeleri 1500 – 2000 hanelik izole sayaç bölgelerine ayıran ve bu bölgelerin tüketimlerini, basınç bilgilerini izleyerek kaçaklara müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2008 yılında verileri SMS aracılığıyla bilgisayardan alabilmek için uzaktan okuma sistemine geçti. Böylelikle haftada bir kez izole sayaç bölgesine gidilerek yapılan okumalar yerine bölge sayaçlarının su tüketimi ile sayacın giriş ve çıkış basınç değerleri, SMS aracılığıyla günlük olarak bilgisayara ulaştırıldı. Uygulanan sistem oldukça başarılı oldu. 2013 yılında ise sistem yenilenerek GPRS ile uzaktan okuma yapılmaya başlandı.
 
2008 – 2013 yılları “Su Kayıpları Projesi” ile 354 milyon metreküp su kazanıldı. Su kaçağı nedeniyle tüketimin aşırı yükselmesi veya vanadaki arıza nedeniyle bazı bölgelerin su alamaması gibi durumlarda sistemin hemen alarm vererek kendilerini uyardığını bildiren yetkililer, “Böylelikle arızanın giderilmesi için ekipleri acilen arıza bölgesine gönderiyoruz. Basınçları sürekli izleyerek ani yükselmelerin şebekemize zarar vermemesi için gerekli önlemleri alıyor, içme suyu dağıtım şebekesindeki arızaları azaltıyor ve olası kaçakları önlüyoruz” dedi.
 
İZSU yetkilileri şöyle devam etti: “GPRS ile  günde 3 kez veri alıyoruz. Programa gün içerisinde istediğimiz zaman girip gerekli müdahaleleri yapabiliyoruz. Daha etkin, hızlı ve kesintisiz hizmet alırken iletişim maliyetlerimiz yüzde 80 oranında düştü. GPRS ile iletişimdeki değişiklikler merkezi bilgisayardan yapılabildiğinden, ekibin ulaşım maliyetleri de düştü. Uzaktan okuma sistemi sayesinde hem vatandaşlarımızın mağduriyetini önlüyor hem de su kayıplarını engelliyoruz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal Erişen 24 Nisan 2014 Perşembe 15:07

Tasarruf adına yapılan her girişimi desteklemek gerekiyor.Çünkü;geçen hafta Demirci'ye giderken geçtiğim Demirköprü barajında dahi su seviyesi bir hayli düşmüş,gerçekten korkunç bir manzara,tasarrufa devam...

Yorumu oyla      15      5  
İzsu Kızgını 24 Nisan 2014 Perşembe 15:00

İZSU aldığı parayı haketmeye başlamış demek. Bir baraj tasarruf olmuş neredeyse. Bir de şu halkla ilişkileri geliştirseler.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni kıyı yeni düzen: İzmir’de bisikletli zabıta dönemi
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, günlük devriye ve denetim ...
İzmir'de çocukların günü: Gündoğdu'da büyük şenlik
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Çocuk Şenliği’ kapsamında organize ettiği ...
23 Nisan'dan Çiğli'nin başkanı Merve
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çiğli Belediye Başkanı ...
 
Foça’da 23 Nisan coşkusu
‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ kutlamaları, Foça’da, büyük ...
Urlalı minikler 23 Nisan’ı rengarenk yaşadı
Urla Belediyesi, 23 Nisan’ı çocuklara doyasıya yaşattı. II. Urla Belediyesi ...
Çeşmeli miniklerin bayram coşkusu
23 Nisan'ı gün boyu süren etkinliklerle kutlayan turizm cenneti Çeşme'de, ...
 
Bornova’da küçük başkandan büyük hedef
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Bornova ...
Batur koltuğunu Deniz’e emanet etti
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
İnce çocuklarla bayramı kutladı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. yıldönümü Güzelbahçe'de de törenlerle kutlandı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva