HABERLER>GÜNCEL
31 Ocak 2015 Cumartesi - 09:48

İzmir merkezli büyük operasyonda 46 saat sonra karar!

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde görev yaptıkları dönemde, kamu görevlilerinden, işadamlarına, gazetecilerden, askerlere kadar birçok kişiyi, sahte isimlerle dinledikleri gerekçesiyle gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen polisler için, 46 saat sonra karar çıktı. Savcılığın 10 polisi serbest bırakması ardından mahkemeye sevk edilen 14 polisten, 2'si tutuklandı. 12 polis ise, bu sabah tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. UYAP sistemindeki arıza nedeniyle, 40 sayfalık ifadenin kaybolduğu, yorgunluktan dolayı tekrar etmek istemeyen polis ve avukatlarının, bu duruma itiraz etmemesi üzerine Hakim Dilek Çeliktaş'ın da kararını açıkladığı belirtildi.

İzmir merkezli büyük operasyonda 46 saat sonra karar!

HSYK müfettişleri, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde 2009 ile 2013 yılları arasında alınan yaklaşık 170 bin dinleme kararlarından bir bölümünü incelediklerinde, usulsüzlükler tespit etti, yapılan soruşturma tamamlanınca da operasyona başlandı. Aralarında işadamlarından, ordu komutanlığı yapmış orgeneral rütbeli emekli askerlere, kamu görevlilerinden gazetecilere kadar 92 kişiyi, usulsüz yöntemlerde, farklı meslek kolları ve isimlerle dinlendiği ortaya çıkan 26 kişi için gözaltı kararı çıkartıldı. Gözaltına alınan 24 polis, perşembe saat 09.00'da adliyeye sevk edildi.

POLİSLERDEN 10'U SAVCILIKCA, 12'Sİ MAHKEMECE SERBEST KALDI
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Okan Bato başkanlığındaki 4 savcının ifade aldığı polislerden Başkomiser Hüseyin Gürtekin, Komiser Ramazan Mert, Komiser Remzi Fatih Burcu, polis memurları Ahmet Yıldırım, Hamza Doğan, Ahmet Akpınar, Hasan Say, İsmail Şahin, Muhammet Kılıç ve Erdoğan Atalay serbest bırakıldı. Ardından, avukatların reddi hakim kararında bulundukları hakim Dilek Çeliktaş'ın bu talebi kabul etmemesi üzerine, mahkeme süreci başladı.
 
Polislerin adliyede bulundukları 46 saat sonrasında, karar çıktı. Polislerden 4'üncü sınıf emniyet müdürleri Memduh Tosun ile Taner Aydın, tutuklandı. 3'üncü sınıf emniyet müdürü İbrahim Şimşek, emniyet amirleri Tarkan Kolik, Haldun Çabuk, komiserler Kürşat Şenol Yılmaz, Talha Ülkümen, Mustafa Edip Çakmak, komiser yardımcıları Burak Cemal Yılmaz, Seyfullah Özdemir, Selçuk Küçükaslan ile polis memurları Mikail Yüce, İbrahim Öztürk ve Ramazan Özdemir ise, tutuksuz yargılanmak üzere bu sabah saat 07.00'de serbest bırakıldı.
 
UYAP SİSTEMİ ARIZALANDI
Bu arada son üç polisin, ifade işlemleri sürdüğü sırada UYAP sistemindeki arızadan dolayı 40 sayfalık ifadelerin silindiği ifade edildi. Silinen ifadeleri geri geri getirmek için yaklaşık 6 saat süren çabalar sonuçsuz kalınca Hakim Dilek Çeliktaş'ın polis ve avukatlara tekrara ifade verebileceklerini aktardı. Ancak yorgunluktan dolayı bu isteği polis ve avukatlar kabul etmedi. Bunun üzerine de, hakimin kararını açıkladığı bildirildi.


 
AVUKATLAR AÇIKLAMA YAPTI
Mahkemenin tamamlanmasının ardından ilk olarak dışarıya avukatlar Mehmet Şener Özterzi, Ali Aksoy ile İsmail Hakkı Küçük, çıktı. Davadaki hukuki eksiklikleri anlatan avukatlardan Mehmet Şener Özterzi, "Bu dünya tarihinde bir ilk, ifadeler olmadan, karar verildi" dedi. Özterzi ayrıca, soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan birinci sınıf emniyet müdürü Hasan Ali Okan ile emniyet müdür yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın sağlık raporlarının bulunduğunu bunun için teslim olmadıklarını, önümüzdeki günlerde savcılığa geleceklerini açıkladı.
 
"MÜDÜRLERİMİN YANINDA OLMAK İSTERDİM"
Tutuklanan iki polisin Kırıklar F tipi Cezaevi'ne götürülmesi ardından, serbest kalan 12 poliste adliyeden ayrıldı. Bu polislerden açıklama yapan Komiser Talha Ülkümen, "Suçlanan tüm arkadaşlara, görev yapmadıkları tarihlerdeki belgeler soruldu. Şu anda burada dışarda olmaktansa Kırıklar Cezaevi'nde müdürlerimle birlikte olmayı tercih ederdim. Şimdi adalet tecelli etmiyor ama allahın adaleti yakında bu konuyla ilgili tecelli edecektir" dedi.
 
Emniyet Amiri Haldun Çabuk da, "Ben yıllarda terörle mücadele ettim. Beni, eşimin ve çocuğumun yanında arabada, terörist gibi gözaltına aldılar. Benim telefonum açık, adresim belli. Söyleselerdi, kendim gelip teslim olurdum. Bize bunları yapanlar, vatanı için çalışan polislerle değil, teröristlerle mücadele etsinler" diye konuştu. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esrarengiz ölüm: ‘Dikkat zehirli gaz’ yazılı araçta…
Ataşehir’de park halinde olan ve camında, "Dikkat zehirli gaz" yazısı ...
Emniyetten flaş Taksim saldırısı açıklaması
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Taksim'de polise yönelik silahlı saldırı ...
Flaş! Cumhuriyet Gazetesi’nde deprem
Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu, Utku Çakırözer’i Cumhuriyet Gazetesi ...
 
Flaş! Büyükşehir önünde bıçaklı eylem!
Sabıkalı olduğu için iş bulamadığı gerekçesiyle Büyükşehir önünde kanlı ...
Cezaevindeki Prof. Dr. Pekünlü için imza kampanyası
İzmir’in Foça Cezaevi'nde iki aydır hükümlü bulanan Ege Üniversitesi Fen ...
İzmir’deki vahşetin perde arkası: İki şüpheli aranıyor
İzmir’in Buca İlçesi'ndeki evinde ölü bulunan 37 yaşındaki Özlem Çingil'in ...
 
Flaş! Taksim'de polise silahlı saldırı
İstanbul Taksim Meydanı'nda polis noktasına ateş açıldı. Kadın saldırganın ...
Feribot faciasında yeni raporu: Fatura anne kıza!
Sirkeci'de meydana gelen ve 5 yaşındaki Ece Su ile anneannesinin hayatını ...
İkinci Gaziemir korkusu: Aliağa'ya zehirli gemi mi geliyor?
Kuito adlı radyoaktif atık yüklü gemi sökülmek üzere İzmir Aliağa'ya gelmesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva