HABERLER>İŞ DÜNYASI
21 Haziran 2023 Çarşamba - 18:08

İzmir iş dünyasından 'vize' isyanı!

İzmir Ticaret Odası Meclisi'nde konuşan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, yaşanan vize krizine dikkat çekerken "İzmir olarak her yıl ithalatımızın üzerinde ihracat yaparak ülkenin dış ticaret açığıyla mücadelesinde önemli bir görev üstleniyoruz. Yakın zamana kadar yurt dışına giderken vize bizler için sadece yerine getirilmesi gereken bir detayken, maalesef son zamanlarda işimizi yapmanın önünde büyük bir engel haline geldi. Schengen Vizesi başvurularında aylar sonrasına randevular verilmeye başladı" ifadelerini kullandı.

İzmir iş dünyasından  vize  isyanı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası, Haziran ayı olağan meclis oturumunda konuşan İZTO Başkanı Mahmut Özgener dikkat çekici bir sitemde bulundu.

Vize konusunda sorunlar yaşandığını belirten Özgener, vize alınamaması nedeniyle fuarlara katılımların iptal edildiğini vurgularken, hükümete ise çağrıda bulundu.

AYLAR SONRASINA RANDEVULAR VERİLİYOR
İzmir'in ticaret konusundaki önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan Özgener, "Kentimiz geçmişten beri yoğun bir şekilde dış ticaret yapan, ülkemizin dışarıya açılan en önemli kapılarından biri. İzmir olarak her yıl ithalatımızın üzerinde ihracat yaparak ülkenin dış ticaret açığıyla mücadelesinde önemli bir görev üstleniyoruz. Yakın zamana kadar yurt dışına giderken vize bizler için sadece yerine getirilmesi gereken bir detayken, maalesef son zamanlarda işimizi yapmanın önünde büyük bir engel haline geldi. Schengen Vizesi başvurularında aylar sonrasına randevular verilmeye başladı. Pasaportun bekleme süresi uzadı. Buna karşın, ret sayıları arttı ve kısa süreli veya tek girişli vizeler gelmeye başladı" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE GENELİNDE BİR MESELE HALİNE GELMİŞ DURUMDA
Vize alınamaması nedeniyle fuara katılımların iptal olduğunu belirten Özgener, “Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, vizelerde olağan dışı bir durumun olmadığını, vize hizmetinin askıya alınmadığını, 2022 yılında Türkiye’den vize başvurularının üç kat arttığını ve Türkiye'den yapılan vize başvurularının kısıtlanmasına yönelik bir politikalarının olmadığını ifade ediyor. Ancak yaşadığımız durum farklı. Bugün yapılan vize randevusu başvurusuna Eylül’ün ilk haftasına randevu alabilirken, bazı ülkelerde vize randevu sistemi tamimiyle kapalı.  Vize alınamadığı için yurtdışı fuar organizasyonlarımıza katılamayan üyelerimiz var. 41’inci Turizm Seyahat Acenteleri ve Oto Kiralama Grubu Meclis Üyelerimiz vize alamadıkları için yurtdışı turlarını iptal etmek zorunda kalıyorlar. Vize sorunu maalesef büyük ve Türkiye genelinde bir mesele haline gelmiş durumda. Devletimizin en üst organları durumun bilincinde ve en üst düzeyden bu meselenin çözümü için çalışıyorlar.  Biz de Ticaret Odası ve TOBB olarak bu işe büyük önem veriyor, konuyu sık sık ülke gündemine taşıyoruz. Umarım yakın zamanda çözülür ve ticaretin önündeki bu büyük engel kalkmış olur” dedi.

 

 
TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP heyetini kabul etti
 
Özgener’den 'İnciraltı' yorumu: Bir an önce yürürlüğe girmeli
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Haziran 2023 Perşembe 09:00

akepeye oy verdikçe kimliği belirsiz sığınmacılara TC kimliği veripte aaa avrupa amerika bize vize vermiyor diye ağlamayın. 13 milyon sığınmacıyı geri gönderip onlara verilen TV kimliklerini iptal ederseniz Avrupa amerika sizi vizesiz seyahate kabul edecektir.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Giyimcilerin Başkanı'ndan enflasyon çağrısı: Patronun sırtına yüklenmemeli!
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, ...
İhracatçılar, yeni asgari ücreti değerlendirdi
İhracat birliklerinin temsilcileri, yeni asgari ücret rakamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Ana Tanrıça'ya dinamit!
Metropolis Antik Kenti'ne ismini veren ‘ana tanrıça’ heykellerinin bulunduğu ...
 
Egeli ihracatçılar Torbalı'da buluştu... Başkan Eskinazi'den Tarım OSB önerisi!
Ege İhracatçı Birlikleri’nin Ekonomi Gazetesi iş birliğinde düzenlediği ...
Başkan Yorgancılar 'KOBİ' çıkışı: Bakanlığa ihtiyaç var!
Haziran ayı meclis toplantısında Türkiye’nin KOBİ bankacılığına ve KOBİ ...
Hizmet binası yükseliyor… EBSO’ya yeni yuva!
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan Ege Bölgesi ...
 
THY hizmet sektöründe ihracat şampiyonu
Türk Hava Yolları (THY), 2022'de elde ettiği 15 milyar 769 milyon dolarlık ...
EGİAD, İzmir ve Paris arasında köprü kurdu
2016 yılında kurulan ve her yıl Paris’te düzenlenen teknoloji ve girişimcilik ...
İZTO’dan üyelerine 11 milyonluk teşvik!
Türkiye’de üyelerine düzenli olarak fuar teşviği veren ilk ve tek oda ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva