HABERLER>SPOR
1 Şubat 2015 Pazar - 15:16

İzmir'in stat krizinde sona doğru!

Bakan Çağlayan'ın İzmir'deki statları teftişi sonrası stat krizinin sona ereceği konuşuluyor. İzmir'in kulüp başkanları TFF eski Başkanı Mahmut Özgener'le birlikte Ankara'ya giderek Alsancak ve Atatürk Stadı'yla ilgili görüşecek.

İzmir in stat krizinde sona doğru!

İZMİR - Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin il kongresi için geldiği İzmir'de ihalesi gerçekleşen 15'er bin kişilik Karşıyaka ve Göztepe statlarını yapmaya kararlı olduklarının altını çizdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise hem Karşıyaka, hem Göztepe, hem de çürük raporuyla kapatılan Alsancak Stadı'nı gezerek detaylı bilgi aldı. Bakan Kılıç, incelemeleri sırasında yeni statları ihalesi yapılan mevcut arazilerde inşa edeceklerini vurguladı.
 
BAKAN KILIÇ'TAN İZMİR'DE STAT TEFTİŞİ

Başbakan Davutoğlu ve Bakan Kılıç'ın ziyaretleriyle kulüplerin farklı stat yeri arayışı ortadan kalktı. Yeni stadın 25 bin seyirci kapasitesiyle Uzundere'de yapılmasını isteyen Göztepe yönetimi, Gürsel Aksel Stadı'nın bulunduğu arazide ısrarcı olan Bakan Kılıç'a aksi görüş bildirmedi.
 
Karşıyaka İlçe Stadı'yla ilgili davalar nedeniyle geçtiğimiz aylarda Çiğli alternatifini ortaya atan Karşıyaka'da ise Başkan Fatih Diniz, camiaya bakanlığın mevcut projesine destek olma çağrısı yaptı. Diniz, yeni tesisin 365 gün yaşayan, amatör branşların da kullanacağı spor kompleksi olmasını istedi.
 
İzmirliler, iktidar kanadının ziyaretinin ardından yasal sorunların ortadan kaldırılıp yeni statların yapımına başlanmasını beklemeye başladı. Yeni stat ihaleleriyle ilgili açılan 3 davadan 2'sinde mahkemeler görevsizlik kararı verdi. Şehir Plancıları Odası'nın Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı dava ise sürüyor. Bakanlar kurulunun önümüzdeki günlerde Karşıyaka İlçe ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı'yla ilgili kamulaştırma kararı alarak ruhsat sorununu ortadan kaldıracağı, Nisan 2014'ten beri onay bekleyen projelerin bahar aylarında başlayabileceği öğrenildi.
 
ALSANCAK KURTULUYOR
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İzmir ziyaretinde Alsancak Stadı'nın spor alanı işlevini koruyacağını açıklarken Futbol Federasyonu'nun eski başkanlarından Mahmut Özgener'le kulüp başkanlarından oluşan bir heyetin önümüzdeki günlerde Ankara'ya giderek Bakan Kılıç'la konunun detaylarını görüşeceği öğrenildi. Toplantıda Alsancak Stadı'nın tribünlerinin yenilenmesi ve Atatürk Stadı'ndaki eksiklerin giderilmesi konularının ele alınacağı bildirildi. Bu arada Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Stadı'nın revizyonuyla ilgili ödeneğin çıktığı açıklandı.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hür düşünce 2 Şubat 2015 Pazartesi 11:55

Alsancak stadyumunun kurtulması İzmir'in hayrına olur- Hem otobüs hem tren, hem de deniz ulaşımı müsait- Alsancak stadyumu kurtulacak ancak Altay'ı kim kurtaracak ? Yarın da bir başka takım-

Yorumu oyla      13      5  
1 Şubat 2015 Pazar 20:26

her yere modern statlar yapılır bize de 40-50 yıllık statların boya badana işleri düşer :)) Alsancak Stadını yenilen ne olur yenilemesen :))

Yorumu oyla      17      7  
Mustafa Y 1 Şubat 2015 Pazar 18:56

haziran seçimlerinin yüzü suyu hürmetine, stadlarımız kurtulacak.atatürk stadının ödeneği çıkmış, alsancak stadı da hallolacak gibi, hadi hayırlısı...

Yorumu oyla      17      6  
reco baba 1 Şubat 2015 Pazar 17:22

ozgener ve zorlunun bugune kadar bu ise el atmasi gerekirdi zaten

Yorumu oyla      17      5  
yazık olacak 1 Şubat 2015 Pazar 16:13

15 bin kişilik statta protokol, güvenlik, rakip seyirci, şu bu dedin mi kapasite 11-12 bine düşecektir. Bildiğin semt stadı. Bu kapasiteyle hiçbir halt olmaz. Belediye-bakanlık-kulüpler gerekirse ortak para koyup adam gibi bir şey yapın. Bu küçük statlar yapıldı mı geri dönüşü de yok. artık 15-20 yıl orada oynamak zorunda kalırsınız ve 2.lig de sürünmeye devam edersiniz. Karşıyaka Stadı'nın altına dükkan açacaklarmış ta mışmış ... Eee? Bu kıytırık 3-5 dükkanla mı iş dönecek de süper lig de çıkıp, yarışacaksınız.

Yorumu oyla      24      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya kaçtı, Karşıyaka yakaladı: 2-2
Karşıyaka 18.hafta mücadelesinde zorlu Antalya deplasmanında iki kez geriye ...
Altay taraftarından TFF'ye siyah çelenk
Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta müdadele eden Altay'ın taraftarları, ...
Bakan Kılıç’tan İzmir’de stat teftişi!
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir'deki Alsancak Stadı ile ...
 
Göztepe kritik randevuda puanı 90’da kurtardı: 1-1
2'nci Lig Kırmızı Grup’ta zirve mücadelesi veren Sarı-kırmızılılar, en ...
Belediyeden Kaf-Kaf’a hayat öpücüğü!
PTT 1'inci Lig'de transfer yasağı nedeniyle kadrosunu takviye edemeyen ...
Yarsuvat'tan bomba açıklamalar: Şike davası ve Gülen!
Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, CNN Türk'te gündeme dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Göztepe kritik randevuda seyircisiz!
İkinci Lig Kırmızı Grup'ta 37 puanla 2'nci sırada yer alan Göztepe, yarın ...
Altay’ın umudu Hüsamettin
Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta pazar günü Birlik Nakliyat Düzyurtspor'la ...
Bucaspor’da Jebrin şoku
Bucaspor’da Jebrin, alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle sözleşmesini ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva