HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mart 2015 Cumartesi - 09:25

İzmir’in ‘rüya projesi’nde yeni durak Bostanlı

“İzmirdeniz Projesi” kapsamında bugüne kadar Pasaport, Konak Pier - Karataş ve Üçkuyular - Göztepe İskele arasındaki kıyıları düzenleyen, Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine hazırlanıyor.

İzmir’in ‘rüya projesi’nde yeni durak Bostanlı

İzmirliler’in denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez’i kıyılarıyla birlikte tasarlamayı hedefleyen “İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında sıra Mavişehir-Alaybey Tersanesi arasındaki sahil şeridindeki ilk uygulama alanı olan Bostanlı Deresi ve yakın çevresine geldi. Bu konuda uygulama projelerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yapım ihalesi için hazırlıklara başladı.

Bostanlı’da yapılacak düzenleme ile Karşıyaka sahilindeki mevcut kıyı kullanım kültürünü destekleyecek şekilde mekan kalitesinin artırılması, yaya ve bisikletliler için kıyı boyunca kesintisiz ve engelsiz dolaşımın sağlanması, yeni aktiviteler ile kıyı kullanımının desteklenmesi hedefleniyor.
 


NELER YAPILACAK?
Bostanlı Deresi üzerinde, yaya sürekliliğini sağlayacak ahşap-çelik yeni bir yaya köprüsü yapılacak. Vatandaşlar bu köprünün üzerine oturup denizi de seyredebilecek. Her yaş grubunun ve engelli çocukların da kullanımına uygun modern bir çocuk parkı yapılacak. Parkta çim tepeler, tepelerden inen kaydıraklar, teleferik oyun grubu, ipli tırmanma, trambolin, denge elemanları, değişik salıncaklar, engelli salıncağı, tahteravalli ve oturma grupları yer alacak. Ahşap günbatımı platformları ve wi-fi erişim alanı kullanıma sunulacak.  Bu alanda suni bir tepe yapılarak ağaçlandırılacak ve gölgeli, ağaç altında ahşap platformların ve şezlongların olduğu, günbatımının izlenebileceği sakin bir dinlenme-buluşma alanı yaratılacak. Ahşap bir yaya yoluyla doğrudan kıyıya bağlantı sağlanacak, bu bağlantı üzerinde çelik-ahşap bir pergole, altında oturma birimleri ve kendini temizleyen taşınabilir otomatik şehir tuvaleti yerleştirilecek. Bostanlı deresi içine yüzer bir platform yapılacak. Bisiklet yolu Mavişehir yönüne doğru yenilenecek ve Bostanlı iskele yönüne doğru devam ettirilerek sürekliliği sağlanacak. Mevcut “Bisim” büyüyecek; kıyı hattında beğeni gören bisiklet parklarının kullanımına bu bölgede de devam edilecek. Dökme kauçuk bir koşu yolu yapılarak vatandaşlara sağlıklı spor imkanı yaratılacak. Kıyı boyunca geniş ve rahat bir yaya yolu yapılacak; kılavuz karolarıyla engelli dolaşımı sağlanacak. Deniz kenarındaki taş tahkimat yenilenecek. Yaya yolu boyunca kent mobilyaları, bitkisel peyzaj, genel ve dekoratif aydınlatmalar olacak. Fıskiyeli bir havuz ve küçük etkinliklere imkan veren bir meydan oluşturulacak. Rekreasyon alanına piknik masaları, masa tenisi ve satranç masaları ile oturma birimleri yerleştirilecek.

İlk uygulama alanını takip edecek ikinci uygulama ise Mavişehir yönüne doğru kıyı boyunca devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlatılan “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında bugüne kadar Pasaport, Konak Pier – Karataş ve Üçkuyular - Göztepe İskele arasındaki kıyılar düzenlendi. Turan ile Yeni Kent Merkezi arasında uzanan 8 kilometrelik kıyı şeridinin ilk etabı için de uygulama projeleri tamamlandı.
 
BOSTANLI DERESİ BAĞLANTI YOLLARI YAPILACAK
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bostanlı Deresi üzeri bağlantı yolları  düzenleme  projesi için 2 Nisan 2015 tarihinde  yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Çalışma Gün Sazak Bulvarı ile Demirköprü Alt geçidi arasında yapılacak. İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Bostanlı Deresi ıslah çalışmalarının tamamlanmasının ardından, köprü bağlantı yolları ve çevre düzenlemesi imar planlarına uygun hale getirilecek. Proje kapsamında daha önce Bostanlı Deresi üzerine yapılan 5 köprünün bağlantı yolları yapılacak. Ayrıca Gün Sazak Bulvarı ile Demir Köprü Alt Geçidi arasında yapılan kamulaştırmalar ile yeni açılacak imar yolları, derenin sağından ve solundan trafik akışı sağlayacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Şener 7 Eylül 2015 Pazartesi 16:52

Biz Karşıyaka sakini olarak buraya yapılacak tesis ve güzellikleri ancak internete giriptemi öğreneceğiz. Bu tesisin etrafı çin setti gibi kapatılmış ancak yapılacak tesisle ilgili açıklayıcı bir pano konulamazmı.

Yorumu oyla      11      5  
3544 29 Mart 2015 Pazar 11:45

Allahını seven bir çivi de Çiğli'ye çaksın.Çöp ve atık sudan başka yatırımınız yok.Sayenizde köy olduk.İlçenin bir meydanı bile yok.Oyumuz haram olsun.

Yorumu oyla      12      6  
ismet halim gürsoy 28 Mart 2015 Cumartesi 14:03

Derenin Karşıyaka yönü yakasında, derenin ağzını tıkanmalara karşı engelleyecek ve de dere suyunu derin deşarj edecek dış bükey Mavişehir yönüne bükülen bir mendirek e ihtiyaç vardır mendirek in dere iki yakasında derin suya ulaştırılırsa lodos tarafı dalga kıran, poyraz tarafıda mahmuz gibi çalışıp derenin tıkanması önlenip, poyraz yakasında kum kıyısı oluşturmak mümkündür.

Yorumu oyla      15      6  
ERCÜMENT ŞAHİN 28 Mart 2015 Cumartesi 12:38

çevre düzenlemesi işlerini karşıyaka belediyesi beceremiyormu, büyükşehir belediyesi çiçek,çim dikmeyi bırakıp kentin ana sorunları ile ugraşşa hiç olmassa temel sorunlarımız çözülür.

Yorumu oyla      17      23  
ÖNDER BATURLAR 28 Mart 2015 Cumartesi 12:26

Göztepe üçkuyular arasında döşenen taşlar şimdiden kırılmaya başladı,göztepe iskele önündeki zeminde bisiklet geçse kırılıyor oraya uygun bir zemin değil yapıp bırakmakla olmuyor.

Yorumu oyla      16      7  
Ali Cengiz Kurt 28 Mart 2015 Cumartesi 10:56

Çok kötü durumdaki Şemiklerde imar yolları da bu kapsama alınsın. Şemiklerde imar yolları üstünde evler var ulaşım bile sağlanamıyor.

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünden Bu Güne Şehitler Sergisi’ne büyük ilgi
125 tablodan oluşan Dünden Bu Güne Şehitler Sergisi’nde Çanakkale ve Kıbrıs ...
Kent Konseyleri Foça’da buluştu
İzmir Kent Konseyleri Birliğinin Mart ayı toplantısı Foça’da yapıldı. ...
Özdemir Nutku’ya en büyük vefa Karşıyaka’dan
Topluma hizmet etmiş değerleri yaşarken onurlandırmayı hedefleyen Karşıyaka ...
 
Yerel Yönetim Oscarı Karşıyaka’nın Filizleri’ne
Karşıyaka Belediyesi tarafından uygulanan ve Türkiye’ye örnek olan “Karşıyaka’nın ...
İzmir'de cemevi tartışması: 'Mühür' krizi!
Çiğli Belediye Belediyesi izinsiz tadilat yapıldığı gerekçesiyle cemevini ...
Karabağlar'da hatıra ormanı yola çıktı
Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi katkılarıyla, Orman Genel ...
 
Bornova’da yaşlılara özel ilgi: Kahvaltıda buluştular
Bornova Belediyesi’nden evde bakım hizmeti alan yaşlılar kahvaltıda buluştu. ...
Başkan Kocaoğlu'dan Kültürpark açıklaması
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) “yarım dalya” dedi. ...
İzmir'in kadınları seferberlik ilan etti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bir araya gelen ilçe belediyelerin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva