HABERLER>GÜNCEL
24 Kasım 2014 Pazartesi - 09:59

İzmir’in karıştıran Meclis üyesi: Otobüsü durdurdu, alkol kontrolü yaptırdı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ESHOT Encümeni Erkan Tuncer’in bir belediye otobüsünü yolda durdurarak şoförüne alkol kontrolü yaptırması ortalığı karıştırdı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in de iş ortağı olan Tuncer’in daha önce birçok kez garajlara gidip denetleme yaptığı iddia edilirken Tuncer, “Yolda sağa sola giden otobüsün şoförü telefon kullanıyor, sigara içiyordu. Ben de gerekeni yaptım. Babam olsa yine aynısını yaparım. Görevimi yapmazsam kendime ihanet ederim” dedi. Şoförün bağlı bulunduğu DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası ise İl başkanlığından görüşme istedi.

İzmir’in karıştıran Meclis üyesi: Otobüsü durdurdu, alkol kontrolü yaptırdı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve ESHOT Encümeni Erkan Tuncer’in içinde yolcularla seyreden otobüsü durdurup kenara çektirdikten sonra şoföre alkol kontrolü yaptırması olay oldu. Yerel seçim sonrasında CHP içinde İl Başkanı Ali Engin ile ortaklığıyla gündeme gelen Tuncer’in tavrı tartışmaları da beraberinde getirdi. Belediye meclis üyesinin siyasi baskı kurduğunu ifade eden birçok kişi durumu eleştirirken Tuncer kendisini savundu.

- DİSK'TEN SERT TEPKİ: YA ÖZÜR DİLE...
 
OTOBÜSÜ DURDURDUM VE…
Belediye meclisi üyesi olmasının dışında vatandaş olarak görevini yaptığını anlatan Tuncer, yaşananları anlattı. Tuncer, “Kendi aracımla birlikte Çiğli yönüne doğru ilerlerken önümdeki otobüs sağa sola gitti. Sonra ben de şoförüne ‘otobüse yaklaş’ dedim. Ardından otobüsü durdurup kenara çektirdim. Şoför zaten telefonla konuşup, sigara içiyordu. Orada hiçbir müdahalede bulunmadan amirlerini aradım. Bu duruma ESHOT 2. Bölge Sorumlusu İbrahim Albayrak şahittir. Otobüs garaja yakın olduğu için amirleri geldi. Ben de sonra oradan ayrıldım. Ardından amirler beni aradı ve şoförün durumu inkar ettiğini söyledi. Ben de ‘yüzleştirin’ dedim. Tekrar garaja döndüm. Zaten gelene kadar şoförü evinden getirmişlerdi. Orada şoför ‘moralim bozuktu, sigara içiyordum’ dedi. Tutanaklarda durum mevcut. Ama alkol kontrolüne girmek istemedi. Sonra yetkililer test yaptılar. Onun da rapor ve kayıtları yakında çıkar. Durum bundan ibaret” dedi.


 
YİNE YAPARIM
Tuncer, olayın akşam saatlerinde olduğunu altını çizerken gece geç saatlerde yaşandığı söylenen durumdan haberinin olmadığını, böyle bir olaya da şahit olmadığını söyledi. Tuncer, “Bir vatandaş olarak sorumlu davrandım. Otobüs şoförü günde yüzlerce yolcuyu taşıyor. Ya kaza olsa bunun hesabını kim verecek? Sorumluluk bilinci ile hareket ettim. Yaşadığım olayı yine görsem aynı şekilde karar veririm. Yine aynısını yaparım. Babam yapsa ona da müdahale ederdim. Eğer görevimi yapmasaydım, orada şoföre gereken müdahalede bulunmasaydım kendime ihanet etmiş olurdum” diye konuştu.
 
BİR ŞOFÖRLE Mİ UĞRAŞACAĞIM?
Tuncer, hakkındaki “belediye otobüs garajlarına gidiyor, sürekli personele baskı yapıyor” iddialarını da yalanladı. Tuncer, “Yanımda 10 binin üzerinde insan çalışıyor. Ben işadamıyım. Aynı zamanda siyaset yapıyorum. Belediyenin bir şoförü ile mi uğraşacağım. Bunu niye yapayım. Benim kendimi tatmin etmek gibi bir derdim yok. Asla böyle bir şey de yapmam. Bir şoförle de muhatap olmam. Yanlış gördüğümde amirlerine haber veririm. Gerisi onları ilgilendirir” dedi.
 
ENGİN 20 YILLIK ARKADAŞIM
ESHOT’ta Encümen Üyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesi olması nedeniyle müdahale hakkını kendisinde gördüğünü belirten Tuncer, uygulama yaparken kimseye danışmadığını söyledi. Tuncer, “Bir vatandaş olarak görevimi yaptım. Ne Aziz Kocaoğlu’na ne de Ali Engin’e bunu sormama gerek yok. Böyle bir şey de zaten yapmam. Benim il başkanı ile ortaklığımın bu olayla ne alakası var. Yanımda binlerce insan çalışıyor. Diyarbakır’da yıllarca siyaset yaptım. Şimdi burada görev yapıyorum. İl başkanı benim 20 yıllık dostum, arkadaşımdır. Birlikte iş yapmış olmamızı kasıtlı olarak gündeme getiriyorlar” dedi.
 
SENDİKA RANDEVU İSTEDİ
Olayın ardından otobüs şoförünün belediye şirketi İZELMAN kadrosunda çalıştığı öğrenilirken şirkette örgütlü sendika DİSK’e bağlı Genel- İş ise harekete geçti. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ile görüşen sendika yetkilileri randevu talep etti. Konunun açıklığa kavuşması için duruma müdahale edilmesini isteyen sendika yetkilileri meclis üyesinin görevinin şoförlere ve hareket memurlarına talimat vermek olmadığını ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kvncozsy 25 Kasım 2014 Salı 10:22

E olay dogruysa,Kendisi de dogrusunu yapmış.

Yorumu oyla      11      6  
SMYRNA 25 Kasım 2014 Salı 10:00

BENCE İYİ YAPMIŞSSINIZ ÇOK İYİ HEMDE

Yorumu oyla      13      6  
24 Kasım 2014 Pazartesi 20:58

Sen ac gorevini oku senin soforleri denetleme gibi bir yetkin yok. Insanlara birakin eziyet etmeyi kendi asli gorevlerinizi yapin. Insanlari partiden soguttunuZ yaziklar olsun

Yorumu oyla      29      10  
E. 24 Kasım 2014 Pazartesi 18:45

Madem bu kadar kontrolü seviyorsun, otobüse bin öyle kontrol yap!!!! öyle arkadan arabayla gelerek değil. Hangi eshot müdürü, daire başkanı yada genel müdürü otobüse biniyor kardeşim. altınızda makam arabaları, keyifler on numara!!!!! daha düne kadar kendi memurlarınızı gönderdiniz otobüs kontrolü için ne oldu da vazgeçtiniz bu uygulamadan!!! bırakın bu siyasi ayakları, izmir'li olun azcık.

Yorumu oyla      36      9  
emekçi 24 Kasım 2014 Pazartesi 18:14

emekçiyle uğraşacağınıza başkanınızla beraber ulaşımı düzeltin, kabadayılık yapmayın.

Yorumu oyla      49      10  
Esen Yurt 24 Kasım 2014 Pazartesi 17:54

Kontrol şart. İyi de yapmış.

Yorumu oyla      19      38  
24 Kasım 2014 Pazartesi 17:11

Eshot genel müdürü otobüsü böyle durdurmaz

Yorumu oyla      43      12  
24 Kasım 2014 Pazartesi 16:46

sen genel müdürmüsün otobüsleri denetliyorsun ALLAH .tan iyi bi şöfere denk gelmişin vatandaşın feryadını duymuyon mu önce ulaşımı düzeltmeye çalış

Yorumu oyla      39      10  
24 Kasım 2014 Pazartesi 16:13

Meclis Üyesinin Memleketini Çok Merak Ediyorum. Dağdan Gelmiş Bağdakini Denetliyor..Sen Önce KÖRDÜĞÜM OLAN ULAŞIMA ÇARE BULMAYA BAK!

Yorumu oyla      39      10  
24 Kasım 2014 Pazartesi 16:09

kaçtane işçinin hakkını savundun MECLİS ÜYESİ OLACAK ZATII MUHTEREM!

Yorumu oyla      40      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bugün 24 Kasım: Öğretmenlerin yüzde 70’i…
Eğitim-İş sendikasının 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı "gelir" ...
‘Son tekmeyi’ silen bilirkişiye 3 yıl hapis!
Eskişehir'de, üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın dövülmesine ilişkin görüntüleri, ...
Türkiye'den lavaş atağı!
Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, 'lavaş'ın UNESCO'nun kültürel miras listesine ...
 
Süleyman Aslan'a milyonluk 'hukuk yardımı' kıyağı!
17 Aralık operasyonu sırasında evindeki ayakkabı kutusunun içinde 4.5 ...
Ankara'da genç kızın kabusla biten SMS sohbetleri!
Nişanlı bir genç kızın yeni tanıştığı erkekle cinsel içerikli mesajlaşması ...
Bugün öğretmenlerin günü ama: Yüzde 70'i...
EĞİTİM-İş’in yaptığı ankette araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 73’ü ...
 
İzmir'de kadın cinayetleri protestosu: Durduracağız
İzmir'de toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir ...
AFAD'dan Ermenek açıklaması: 24 saatte 35 metre
AFAD'dan Ermenek'teki kurtarma çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, ...
Türkiye'de ilkti kapandı: 140 işçi 1.5 yıldır mağdur!
İzmir'de, Türkiye'nin ilk plastik boru fabrikası olarak kurulan ve borçları ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva