HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2022 Pazartesi - 12:32

İzmir'in kalbindeki ihale sil baştan!

Konak Belediyesi’nin ana hizmet binasının ihale sürecini değerlendiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yapılan tekliflerin planlanan inşaat maliyetinden çok daha yüksek olduğunu vurgulayarak yeniden ihale süreci başlatabileceklerini söyledi. Batur ayrıca AK Parti tarafından yöneltilen ‘Büyükşehir Belediyesi Konak’ın mallarına çöküyor’ sözlerine ise, “Çökme işlerini biz bilmeyiz. Biz birbirimiz ile uyum içinde çalışıyoruz. Zaten iç içeyiz. Her türlü çalışmada birlikte hareket ediyoruz” dedi.

İzmir in kalbindeki ihale sil baştan!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası kentte bir çok yapı hasar almıştı. 

Hizmet binalarının hasar aldığı ilçe belediyelerinden birisi de Konak olmuştu. Ana hizmet binasından hasar tespit edilen Konak Belediyesi’nde Belediye Başkanı Abdül Batur, meclisten de yetki alarak binanın  yıkılıp yeniden yapılmasına karar vermişti. Binanın yan tarafından bulunan alan için de kamulaştırma yetkisi alan Batur, son durum ile ilgili  Sonsöz TV’ye açıklamalarda bulundu.

İHALEYİ İPTAL EDEBİLİRİZ
Belediye binasında ihale sürecinde ilk adımı attıklarını kaydeden Batur, “9 Aralık'taydı ihale. Verdiğimiz yaklaşık maliyetin üstünde rakamlar geldi. Onları değerlendireceğiz. Yüksek geldiği için sanırım iptal edip yeniden yapacağız. 4-5 rakam birbirine yakın ancak yüksek rakamlar. Gerekirse yeniden ihaleye çıkacağız. Proje değişmeyecek, kente ve Konak'a yakışır bir bina olacak” şeklinde konuştu.

ÇÖKME İŞLERİNİ BİZ BİLMEYİZ
Belediye binasının yapımı karşılığı 3 ayrı taşınmazın Büyükşehir'e devredilmesi ile ilgili yaşanan tartışmalar ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın ‘Zor durumu düşmüş bir iş insanının mallarına çöken bir tefeci anlayışı ile yapılmıştır’ sözlerini değerlendirerek sert bir tepki gösteren Batur, “Büyükşehir ile biz beraber anlaşmışız. Bizim kullanmadığımız bir alan var Tepecik pazaryeri. Çok yoğun alışverişin olduğu bir alan değil. 20 tane pazarcı var zaten orda. Onları başka yere yerleştiririz. Büyükşehir’e lazım olmuş o alan. Zabıta alanının yapılmasını istediğini belirtti Sayın Tunç Başkan. Sonra Susuzdede'deki otopark, her Sayıştay rapora yansıyor. Bunu da bitirelim, neşter vuralım önümüze gelmesin dedik. Yemişçizade Konağı’nda zaten 25 yıllığına tahsis etmiştik. Değerlendirme raporlarına bakılabilir. İki belediyenin bürokratları oturup anlaştılar. İki belediyeyiz. İki kamu kurumuyuz. Oturup konuştuk başkan da bunu istemiş. Kamu kurumuna verdik sonuç olarak alanı. Çökme işlerini biz bilmeyiz. Biz birbirimiz ile uyum içinde çalışıyoruz. Zaten iç içeyiz. Her türlü çalışmada birlikte hareket ediyoruz. Böyle bir anlaşma yapıldı diye bana teşekkür etmeleri lazım. Ben bunu bekliyordum. Konak Belediyesi kasasından 1 lira çıkmadan hizmet binasını yapacağız. İller Bankası'ndaki 100 milyonluk krediyi de cem evi, kadın sığınma evi, Tepecik'teki hangarın müze olması ve iki yerin restorasyonu için kullanacağız. Normalde bir iş yapacaktık şimdi, dört iş yapacağız. Biz belediyeciliği biliriz. O işi bize bıraksınlar. Her işi onaylarlar ama bu işi kafalarına taktılar nedense. Büyükşehir Belediyesi zaten devredilen alanında hizmet için kullanılacak” ifadelerini kullandı.

 
İzmir yağmur sınavından başarıyla geçti!
 
İzmir'in tiyatro günleri kapalı gişe!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir yağmur sınavından başarıyla geçti!
Hafta sonu İzmir’i etkisi altına alan şiddetli yağışlarda kent genelinde ...
Başkan Batur'dan yanan okulda inceleme!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çıkan yangında ağır hasar gören Necatibey ...
Narlıdere'de Smyrna Night Trail heyecanı!
İzmirlilerin gözde mekanı Park Orman Narlıdere Tesisleri, Smyrna Night ...
 
En iyi stant ödülü Çeşme’nin oldu
Bu yıl 8-10 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen 16’ıncı Uluslararası ...
3 yılda 60 bin metrekareye yeşil alan... Bayraklı yeşilleniyor!
Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarını ...
'Gâvur Mahallesi' sergisine ziyaretçi rekoru
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 3 Kasım’da açılan ressam ...
 
Travel Turkey’de Karaburun farkı!
Karaburun Belediyesi, turizm sektörünün en önemli buluşma noktaları arasında ...
'Beyaz Baretli Kadınlar'a eğitim desteği
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin başlattığı ve Balçova, Karşıyaka, ...
Çalışmalar aralıksız sürüyor... Kızılay yokuşu yenileniyor!
Bornova Belediyesi’nin ilçe genelinde gerçekleştirdiği asfalt serim, yol ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva