HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ekim 2016 Çarşamba - 13:02

İzmir’in başkanlarından ortak ‘Kültürpark’ mesajı: Hepimizin diyoruz ve…

CHP’li belediye başkanları Büyükşehir’in yeni Kültürpark Projesi’ne destek verdi. Ortak açıklamada, “Hepimizin olan Kültürpark’ı geliştirecek, kentin merkezinde bir kentsel peyzaj alanı yaratacaktır. Biz belediye başkanları ‘Kültürpark hepimizin’ diyor, bu projeyi destekliyoruz” denildi.

İzmir’in başkanlarından ortak ‘Kültürpark’ mesajı: Hepimizin diyoruz ve…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ta yapacağı yeni düzenleme ile ilgili tartışmalı süreç devam ederken, CHP’li ilçe belediye başkanları yerinde inceleme yaptı.

Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde inceleme ve değerlendirme yapılması talebiyle Kültürpark Projesi’ni Koruma Kurulu’na sunmuştu. 

Kent içinde çeşitli odalardan ve meslek odalarından projeye itirazlar gelmesinin ardından başkanlar da topa girdi ve “Projeyi destekliyoruz” mesajı verdi.

Yeni projenin İzmir Enternasyonal Fuarı'ndan bu yana sergilendiği Pakistan Pavyonu'nda buluşan başkanlar, yaptıkları inceleme ve aldıkları brifingin ardından ortak bir açıklama yaptı. 

Başkanlar adına ortak açıklamayı dillendiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş şu ifadeleri kullandı: 

HALK ÜNİVERSİTESİ
Kültürpark hepimizin… Kültürpark tüm İzmir’in ve İzmirlinin… Kültürpark’la hem ülkemizi hem de tüm dünyayı tanıdık. Kültürpark kurucusu Behçet Uz ve ekibi 1934 yılında İzmir Belediye Meclisi’ne sundukları ve kabul edilen önergeyle bu yangın yerini, yıkıntı bölgesini bir ‘halk üniversitesi’ olarak tasarlamış ve hayata geçirmişlerdi. O zamandan bu yana görev yapan tüm belediye başkanları da bu anlayışla Kültürpark’ı bugüne kadar yaşatmışlardır. 90’lı yıllarda Kültürpark’ın yenilenme ihtiyacı çerçevesinde bir düzenlenmiş ve bu yarışmayı kazanan projenin müellifi mimar Şükrü Kocagöz ve ekibi olmuştur.   Daha sonra fuarcılık anlayışındaki çağdaş gelişmeler ihtisas fuarcılığını gündeme getirmiş, bunun için Kültürpark içine hangarlar yapılmıştır. İhtisas fuarcılığını İzmir’in kalkınması ve kimliğindeki yerini göz önünde tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamen kendi bütçesi ile Türkiye’nin en büyük fuarını, Fuar İzmir’i Gaziemir’de inşa etmiştir.

KATILIMCI ANLAYIŞLA HAREKET EDİLDİ
Böylece ihtisas fuarlarının Kültürpark’tan ayrılmasıyla Kültürpark’ın yeni bir fonksiyonla düzenlenmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu süreçte katılımcı bir anlayışla tüm görüşleri toplamış, anketler yapmış, odalardan, üniversitelerden raporlar istemiş, açık forumlar düzenlemiştir.  Bu çerçevede katılımcılık esasıyla toplanan görüşler proje müellifi Şükrü Kocagöz’ün de içinde bulunduğu ekiple hazırlanarak kentteki tüm inisiyatiflere paylaşılmıştır. Öncelikle de Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliğinde Kültürpark’taki ağaç rovölesi ve tüm ağaçların envanteri çıkarılmıştır. 7 bin civarından tarihi ağacın tespiti yapılarak, etiketlenme işlemleri başlamıştır. 90’lı yıllarda yüzde 26 oranında olan yeşil alan 2000’li yıllarda 43’e çıkmışken bu projeyle de yüzde 56’ya çıkarılmıştır. Bina yoğunluğunun ise 90’lı yıllarda yüzde 26’yken 2000’lerde yüzde 14’e, proje önerisi ile de yüzde 7’ye düşürüldüğü açıkça görülmektedir.

DESTEKLİYOR VE ‘YANINDAYIZ’ DİYORUZ
Bu proje tüm İzmir’in… Hepimizin olan Kültürpark’ı geliştirecek, kentin merkezinde bir kentsel peyzaj alanı yaratacaktır. Biz belediye başkanları ‘Kültürpark hepimizin’ diyor, bu projeyi desteklediğimizi ve yanında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz. 

KİMLER KATILDI/KATILAMADI?
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar.

Şehir dışında olan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli de projeye desteklerini bildirdi.  

 
Kamu bankasında dehşet: Önce amirini öldürdü...
 
Rusya'nın Halep saldırıları sürüyor: 50 ölü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Ekim 2016 Çarşamba 17:46

Parasut kulesi nikah salonu göl tarihi sembolik yerler sacma msjlar atmayin plan gayet iyi yapılsın

Yorumu oyla      12      6  
12 Ekim 2016 Çarşamba 16:54

Şehirde bin tane sorun varken kültürparka kültür merkezi yapılsın mı yapılmasın mı tartışması yapılıyor. Yarın bir deprem olsa şehrin büyük bölümü çok net yıkılır. Suni boş gündem yaratıp günlerce hatta yıllarca tartışıyoruz. Bunlardan biri de Basmane' de olan çukur. Dünyanın neresinde şehrin göbeğinde neredeyse 20 yıldır çukur durur? İzmir' de herşeye karşı olan istemezükçüler yüzünden şehir oldukça geri kaldı. Dünyada 2.büyüyen kent olduk diye kendimizi kandırıyoruz. Şehrin merkezi dahil çürük yapılar dolu; alt yapı,üst yapı,ulaşım sorunu var. Kışın hava kalitesi yerlerde. Çöp sorunu çözülmedi. Dereler lağım kokuyor. Kentsel dönüşüm diye bir şey yok. Uzundere' de 9 tane bina yapılacak diye sevinir duruma geldik ama şehre önemli bir protokol geldiği zaman protokol yolundan geçirmeye utanıyoruz. Diğer birçok şehir aldı başını gitti biz daha kültürpark projesi tartışıyoruz. Tartışmak iyidir ama suyunu çıkarıyoruz. 10 yıldır stat yapılacak. Diğer şehirlerde bitti bile , hem de bize yapılacaklardan oldukça büyük ... Biz daha tartışıyoruz.😄😄 Metrolar öyle bekliyor. Bakanlık mı yapacak belediye mi ? ☺😊 onlar havlu attı biz kendimiz ucuza yapıyoruz diyoruz ama İstanbul' da dev gibi hatlar yapılıyor. Daha bu hafta 4,4 km' lik bir hat daha açıldı.

Yorumu oyla      12      6  
12 Ekim 2016 Çarşamba 14:12

Kültürparktan paraşüt kulesi , havuz , göl gazinosu, tenis kulübü , nikah salonu, lunapark , holler , İsmet İnönü Sanat Merkezi, spor salonu ve diğer yapılar tamamen yıkılsın yerine ağaç dikilsin.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınık’ta doğalgaz için ilk kazma vuruldu!
İzmir'in Kınık ilçesinde doğalgaz için ilk kazma vuruldu.
Kocaoğlu’ndan Menderes mesajları: Hedef lokmayı büyütmek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye’de ilk kez uyguladığı destek projesiyle ...
Bucalı Romanlar'a açık havada sinema şöleni
Charlie Chaplin Etüt, Meslek ve Sanat Atölyesi'ndeki ilk film gösterimi ...
 
Depolama tesisi ayarı: O cadde trafiğe kapanıyor!
Yeni metro araçları için Halkapınar’da yapılacak yeraltı depolama tesisi ...
Konak'ta amatöre tesis dopingi!
Konak Belediyesi Gürçeşme, Gültepe ve Halkapınar semtlerine amatör kulüplerin ...
Kardeşliğin kenti Bornova'da aşure günü
Bornova Belediyesi Muharrem Ayı’nın 10. Günü olan Aşure Günü’nde anlamlı ...
 
‘Tarhana Osman’ Karşıyaka’da yaşayacak
Türk tarımını korumak ve geliştirmek için ‘büyük güçlerin’ baskısına bile ...
İZSU'dan o ilçede 3.8 milyonluk şebeke harekatı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 3.8 milyon liralık yatırımla ...
Başkan açıkladı: Ve o köy taş ocağından kurtuldu!
Kemalpaşa Ansızca’da Aydınlar Madencilik tarafından yapılması planlanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva