HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Haziran 2024 Cumartesi - 15:12

İzmir’in ‘SDT’ raporu: Hangi belediye, ne kadar ödüyor?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, büyükşehir belediyesinde çalışan kamu emekçileri için sosyal denge tazminatını (SDT) yasal sınır olan 8 bin 700 TL olarak önermesi tartışmalara neden olmuştu. Diğer yandan Başkan Tugay’ın geçtiğimiz yıl Karşıyaka Belediyesi’nde sosyal denge tazminatı için 14 bin 925 TL’lik sözleşmeye imza attığı öğrenildi.

İzmir’in ‘SDT’ raporu: Hangi belediye, ne kadar ödüyor?

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kamu emekçilerini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Başkan Cemil Tugay, hali hazırda 14 bin TL olan sosyal denge tazminatı için ‘yasal sınır’ olan 8 bin 700 TL önermesi görüşmelerinin tıkanması neden olmuştu. Sendikanın isyan noktasına varan eylemlerinde sırasında Başkan Tugay’a ulaşmak için cam kapılar kırılmış, barikatlar devrilmişti.

Teklifle ile ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay “Bu bir tasarruf tedbiri değil. Yasaya uyma zorunluluğundan dolayı olan bir durum. Eğer bugün bu artışı yaparsak ve imzayı atarsam hakkımızda suç duyurusunda bulunulacağını, yargılanacağımızı ve bize faizi ile birlikte geri ödettirileceğini söyleyen bir Sayıştay raporuna dayanarak yapamadığımızı söylüyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

TUGAY 14 BİN 925 TL’YE İMZA ATMIŞTI
Peki tartışmalara neden olan sosyal denge tazminatı İzmir’in ilçe belediyelerinde ne kadar ödeniyor. Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu’nun verdiği bilgilere göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye başkanlığı döneminde imzalan son TİS’e göre 14 bin 925 TL sosyal denge tazminatına ek olarak 3 bin 200 yemek desteği ve 88’lik binişlik otobüs kartı desteği de veriliyor.

KONAK 18 BİN 500 TL
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta imzalanan son toplu iş sözleşmesine göre ise 18 bin 500 TL’lik sosyal denge tazminatı ve yılda 5 tane 3 bin TL’lik ikramiye ödeniyor.

BUCA 26 BİN 466 TL
İzmir’in en kalabalık ilçelerinde Buca’da belediye her ay 26 bin 466 TL’lik sosyal denge tazminatı, Karabağlar’da ise belediye 15 bin TL’lik sosyal denge tazminatı ödenmesi için anlaşmaya varmıştı.

BAYRAKLI 14 BİN 837 TL ARTI 5 İKRAMİYE
Yine Bayraklı 14 bin 837 sosyal denge tazminatı, yılda 5 tane 10 bin 195 TL’lik ikramiye ve 2 bin 621 TL yemek desteği, Bornova’da 17 bin 600 TL sosyal denge tazminatı, Balçova’da 15 bin 170 TL sosyal denge tazminatı ve Çiğli’de ise 14 bin 925 TL sosyal denge tazminatı ödeniyor.

ÇEVRE İLÇELER
İzmir’in çevre ilçelerinden Seferihisar’da 11 bin 500 TL, Çeşme, Ödemiş ve Selçuk’ta 8 bin 400 ve Urla’da 8 bin TL sosyal denge tazminatı ödeniyor.

CHP’Lİ BAŞKANLARDAN ORTAK KARAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere CHP'li ilçe belediyelerinin memurlarına ödediği Sosyal Denge Tazminatı'nda (SDS) ortak bir prensip kararı almıştı. SDS ödemelerindeki farklılığı gidermek için harekete geçen CHP'li başkanlar SDS ödemelerinin yasal seviyeye çekilmesi konusunda ortak karar aldığı ileri sürülmüştü. Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde imzalanacak TİS ilçe belediyelerinde çalışan memurların da alacağı SDS’nin belirlenmesi açısından kritik öneme sahip olacak.

 
Emeklilerin sendikasından bayram mesajı: Torunlarımıza harçlık veremiyoruz
 
İzmir'de yoğun trafik: Otoyol kilit!
YORUMLAR
Toplam 32 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hanefi çolak 18 Haziran 2024 Salı 19:08

Kazanılmış hakların geri alınması emek hareketinin kabul edecegi bir karar değildir.bunu mahkemeye taşımış biri olarak yazıyorum .dava emekçilerin lehine sonuçlanmıştı.ancak bir üyemizin dosyasına konan dilekce sendikanın genel yönetimince geri kalan tüm davalar reddedildi.bir aylık ücret üyemize ödendi.olayın vahameti açısından açıklamam doğru olmaz.şimdilik bu kadar

Yorumu oyla      1      1  
İzmirli 18 Haziran 2024 Salı 10:21

Yıllarca hükümete ekonomi ve enflasyon üzerinden mualefetlik yapan sizler kendi memurunun kazanılmış haklarını geri alıyorsa heleki seçim sonrası ilk hamlesi buysa hükümet kurduğunuzda neler yapmayi planlıyorsunuz . Rahmetli levent kırca aklıma geldi ,Seçimi kazanıyoruz biseyler yapin bu seçimi kazanmamaliyiz

Yorumu oyla      1      1  
Sem 16 Haziran 2024 Pazar 18:54

Devlet ödüyor zaten birde üstüne belediye ikinci maaş ödüyor hala neyin peşin deler saha personeli hariç gerisi yan gel yat Osman onlara ödeyecegine hizmette kullansın başkan doğru yolda

Yorumu oyla      1      2  
Seferihisar vatandaşları 16 Haziran 2024 Pazar 18:30

Seferihisar Muhtarları rumuzu çok merak ediyorum hangi mahalle muhtarlarısın? Biz Seferihisar Vatandaşları olarak, hem muhtar hem de belediye çalışanı olan Seferihisar Muhtarlarından BIKTIK! Yerinde görmüyoruz! Hizmet görmüyoruz! Haksız yere hem belediyeden hem de muhtarlıktan maaş alıyorsunuz! Bir de kendi çalıştıkları birimleri övüyorlar fen işleri ile izsu’yu! Sizce de manidar değil mi? Biz vatandaşlar olarak BELEDİYE ÇALIŞANI SEFERİHİSAR MUHTARLARI istemiyoruz!!!

Yorumu oyla      2      1  
Arif Emir 16 Haziran 2024 Pazar 14:33

Adamın karşıyaka''da tek bir olumlu hizmeti olmadı. Karşıyaka''da kendisinin ardından iyi konuşacak tek bir seçmen bulamazsınız. İlçeyi sivrisineklere, böceklere, barlara teslim edildi. Büyükşehire ne hayrı dokunacak göreceğiz.

Yorumu oyla      2      1  
Gerçek 16 Haziran 2024 Pazar 13:19

Gerçek şu ki, fazla yada düşük olsun insanlara yıllardır verdiğiniz ücretleri pat diye kesmeniz doğru değil. O zaman hiç vermeyecektiniz. Herkes yaşamını ona göre ayarlıyor. Zaman tanıyın insanlara kendilerini ayarlasınlar. Halil Arda da aynı böyle yaptı, güzelce konuşup anlatıp zaman tanısaydı bunca şey yaşamazdı memurlar ile. Sonra ne oluyor, dışarıdan memur, işçi getirip iş yapmaya çalıştı. Peki ne oldu? Boşa geçen 5 yıl. Nerde Halil Arda? Kimsenin umrunda değil.

Yorumu oyla      2      1  
Gaziemir 16 Haziran 2024 Pazar 13:02

Gaziemir de en düşük işçi maaşı yol+ yemek dahil 20.000tl. En düşük memur maaşı ise 35.000 tl. Sosyal denge tazmınatı hariç. Ekle 8.500tl SDS, ekle 1.500tl yemek parası kaç oldu 45.00 tl. En düşük memur maaşı ile işçi arasında 2 kat fark var. Memur Bayraklı Rumuzlu arkadaşlar boş yapma.Esra Karanfil haklı.

Yorumu oyla      2      1  
Bilge 16 Haziran 2024 Pazar 09:33

Konu tasarrufsa kurulduğundan beri zarar eden tüm belediye şirketleri kapatılsın . İzmir büyük bir kamburdan kurtulur.

Yorumu oyla      3      1  
Brn 15 Haziran 2024 Cumartesi 23:18

Esra karanfil asgari ucreti hukumet belirliyor. Eger asgari ucrete tepki gostereceksen gel beraber tepki gosterelim. Dedigin gibi hicbir işçi arkadas da memurun maaşının yarısını almıyor. Sizi yanlış bilgilendirmişler

Yorumu oyla      6      3  
Memur bayrakli 15 Haziran 2024 Cumartesi 23:11

Esra Karanfil adli arkadaş. Sizin duygu sömürü dediğiniz şey bir babanın annenin çocuguna birseyler alip mutlu oldugu andır. Biz asgari ücretinde düsük olduğunu savunuyor ve dile getiriyoruz ama asgari ücreti ayarlayan AKP ve sermaye sahipleri bunu ayıralım bir kenara. Günümüz ekonomik şartlar altınd belediye personelinin maaşının bir anda ve bayram öncesi düşürülmesi kasti bir harekettir. Şu bilgide yanlış belediyede çalışan hiç bir işçi memurun yarı maaşını almiyor. Hatta memurdan daha cok alan yüzlerce işçi arkadaş var.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı’da ‘Halk Buluşmaları’ sona erdi
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir’in başlattığı, Türkiye’de bile eşi ...
İZDENİZ’in yaz seferleri bayramın ikinci günü başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün yaz seferleri ...
Efsane Başkan Ahmet Piriştina unutulmadı
2004 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken ...
 
Çiğli'de ibadethaneler temizlendi
Çiğli Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ilçedeki ibadethanelerde detaylı ...
Karşıyaka'da bayram sofrası kuruldu
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Kurban Bayramı öncesindeki son ...
ASKİ 10 yılda 706 adet sondaj ve 100 bin metre içme suyu çalışması gerçekleştirdi
Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
 
Bornova Belediyesi’nde bayramlaşma
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kurban Bayramı öncesindeki son mesai ...
Konak'ta temizlik mesaisi
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun talimatıyla başlayan ...
Bornova'da çocuk hastalara moral ziyareti
Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Çocuk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva