HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Aralık 2014 Perşembe - 09:51

İzmir’e dünyanın dört bir yanından tebrik yağmuru

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Konseyi Şeref Plaketi ile ödüllendirilmesi kardeş kentlerde de heyecan yarattı. Başkan Aziz Kocaoğlu’na Çin’den ABD’ye, Almanya’dan Tunus’a kadar dünyanın dört bir yanından kutlama mesajları geldi.

İzmir’e dünyanın dört bir yanından tebrik yağmuru

Yabancı belediyelerle kardeş kent ilişkileri kuran ve Avrupalı ortaklarıyla ilişkilerini geliştirmek amacıyla çok geniş yelpazeyi kapsayan faaliyetlerde bulunan belediyelere verilen
 
Avrupa Konseyi Şeref Plaketi’nin 2014 yılındaki sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu. Geçtiğimiz hafta düzenlenen görkemli bir törenle ödülünü Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Onursal Üyesi Erich Fritz’in elinden alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na İzmir kardeş kentlerinden çok sayıda tebrik mesajı ulaştı.
 
Xiamen Belediye Başkanı Liu Keqing (Çin), Balti Belediye Başkanı Vasili Panciuc (Moldova), Tampa Belediye Başkanı Bob Buckhorn (ABD), Bremen Senato Başkanı Jens Böhrnsen (Almanya), Sousse Belediye Başkanı Mohamed Mokni (Tunus), Mostar Belediye Başkanı Ljubo Beslic (Bosna-Hersek), Split Belediye Başkanı Ivo Baldasar (Hırvatistan), Kırcali Belediye Başkanı Hasan Azis (Bulgaristan) ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter (KKTC) gönderdikleri kutlama mesajlarında İzmir’in “Şeref Plaketi” almasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 
 
“İZMİR BU ÖDÜLÜ FAZLASIYLA HAK ETTİ”
İzmir’in kardeş kentlerinin başkanları, Başkan Aziz Kocaoğlu’nu şu mesajlarla kutladı:
 
Xiamen Belediye Başkanı Liu Keqing (Çin): “Kentim ve kendi adıma en içten dileklerimle kutlarım. Yeni dönemde, Xiamen ve İzmir kentlerinin, 21. yüzyılın ‘Yeni İpek Yolu Ekonomik Kuşağı’nın ve Deniz İpek Yolu'nun geliştirilmesi için el ele vermesini dilerim. Kentinizle yakın zamanda yeni kardeş kent ilişkileri kurmayı ve işbirliğinde yeni bir dönem açmayı dört gözle bekliyoruz.”
 
Bremen Senato Başkanı Jens Böhrnsen (Almanya): “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 Şeref Plaketi Ödülü’nü almasından onur duyarak mutluluğunuzu paylaşıyoruz. Avrupa Konseyi'nin olağanüstü gayret gösteren kentlere verdiği bu ödülü İzmir kenti tamamıyla hak etmiştir. İzmir'in Bremen ile olan ilişkilerinde de bu durum etkileyici bir şekilde görülmektedir.”
 
Mostar Belediye Başkanı Ljubo Beslic (Bosna Hersek): “Tüm içtenliğimle inanıyorum ki, bu ödül aynı zamanda, İzmir ile Mostar ve diğer partner kentler arasında, iyi ilişkiler ve Avrupa değerlerine bağlılık çerçevesinde vatandaşlarımızın yararına olacak işbirliklerini arttırıcı bir ivme olacaktır.”
 
Tampa Belediye Başkanı Bob Buckhorn (ABD): “Avrupa Konseyi tarafından verilen bu prestijli ödülü kazanmanızdan dolayı sizi ve kentiniz İzmir'i kutlamaktan mutluluk duyuyorum. İzmir kenti, Avrupa çapında verilen bu ödülü fazlasıyla hak etmiştir, çünkü sahip olduğu diğer olağanüstü niteliklerin yanı sıra, Avrupa kentleri arasındaki ilişkileri geliştiren ve Avrupa idealini yücelten bir amacı temsil etmektedir.
Florida eyaletindeki Tampa kenti, İzmir ile ‘kardeş kent’ olmaktan gurur duymaktadır. Meslektaşınız olarak kararlılığınızı gösteren bu takdire şayan başarınızı kutlarım.”
 
Sousse Belediye Başkanı Mohamed Mokni (Tunus): “Kardeş kentimizin uluslararası işbirliği ve kültürler arası anlayışı geliştirmek üzere son birkaç yıldır gösterdiği tüm çabaların takdir edilerek ödüllendirilmesini öğrenmekten mutluluk duydum.”
 
Split Belediye Başkanı Iva Baldasar (Hırvatistan): “2014 Şeref Ödülü'nü kazanmış olan şanlı İzmir Kenti ve kentlilerine içtenlikle tebriklerimi sunarım. Umarım bu ödül İzmir ile dostane kentlerimiz arasındaki ilişkinin yanı sıra diğer kentler ile arasında da daha fazla uluslararası işbirliklerini teşvik eder.”
 
Balti Belediye Başkanı Vasili Panciuc (Moldova): “Bu ödülün değeri hem İzmir Büyükşehir Belediyesi için hem de Moldovalı kardeş kenti için büyük önem arz etmektedir. Kentlerimiz arasındaki 15 yılı aşkın süren yakın ilişkiler gelecekte güçlenerek artacaktır. Bu vesileyle, Avrupalılık fikrinin ve dayanışmasının geliştirilmesini, teşvik edilmesini ve kardeş kent ilişkilerinizin güçlenerek sürmesini umarak, sizin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başarılarının devamını dilerim.”
 
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter (KKTC): “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Konseyi tarafından şeref plaketine layık görülmesi, başta Türkiye Cumhuriyeti ve Türk dünyası adına önemli bir gelişmedir. Emeği geçen meslektaşım Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve İzmir’in gelişimine katkı koyan tüm belediye çalışanlarına en içten saygı ve selamlarımı sunarım.”
 
Kırcali Belediye Başkanı Hasan Azis (Bulgaristan): “Kardeş belediye olarak sevincinizi paylaşmaktayız. İzmir’in gelişmesi, uluslararası platformda çağdaş Avrupa kenti imajının kurulması yönünde sarf edilen çalışmaların Avrupa kurumlarının da takdirini kazanmasından dolayı gururluyuz. Elde etmiş olduğunuz bu büyük başarı nedeniyle Kırcali halkı adına tebriklerimi iletiyorum.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sinan 18 Aralık 2014 Perşembe 16:55

Ödül veriyorlar da Expo yu vermiyorlar düşünmek lazım neden. İzmir onlara göre güzel bir kent olsaydı expo verilirdi, bu ödül tamamen palavra.

Yorumu oyla      36      8  
hemşehri 18 Aralık 2014 Perşembe 12:45

bir de gelip bir otobüse binseler koşarak kaçarlar.

Yorumu oyla      144      10  
ozan 18 Aralık 2014 Perşembe 11:29

Önemli olan her gün bu şehirde yaşayan halk ne diyor ??. Ulaşım, altyapı, kentsel dönüşüm, kaldırımların işgali, sokak köpekleri, yeşil alan olmaması, kışın oluşan hava kirliliği, yatırımsızlık, işsizlik vs vs. Bunları düşününce izmirin neden ödül aldığını anlamak zor bizim için, olsa olsa siyasi bir ödüldür bu.

Yorumu oyla      55      9  
Bilge yatan 18 Aralık 2014 Perşembe 11:12

Yurt dışından ziyade, ben izmir'li vatandaşların tebrik etmesi, gururlanması önemli, ancak görüyorum ki! Vatandaşlar memnuniyetsiz, çünkü hayatını kolaylaştıran önemli hiç bir değişiklik yok hatta nüfus artışıyla birlikte geriye gidiş var. Izmir süt projesiyle ve kaldırım hariç şehri aynen koruma konusunda başarılı görülmüşse diyecek bir şey yok.....

Yorumu oyla      41      8  
DREAM 18 Aralık 2014 Perşembe 11:11

Körler ,sağırlar birbirini ağırlar.Bu ödülün halka ne faydası var ki .En büyük ödül halkın verdiği ödüldür.

Yorumu oyla      44      9  
kvncozsy 18 Aralık 2014 Perşembe 10:56

Bu tebrik edenler gelip 2 aktarma 1 izban yapsınlar.Bakbakalım bir daha tebrik ediyorlarmı :)

Yorumu oyla      44      10  
YORUMCU BABA 18 Aralık 2014 Perşembe 10:56

Bunun İzmirliye Ne Faydası Var.Ayrıca Şu Kardeş Kentler İle Nasıl Bir İlişki Kurulmaktadır ki,Böyle Her Seferinde Ballandıra Ballandıra Anlatılmakta.

Yorumu oyla      36      9  
özer 18 Aralık 2014 Perşembe 10:55

İzmir ve Aziz Başkan bu ödülü haketti. İzmir yaşanabilir bir kent. Emeği geçenlere ve İzmiri izmir yapan tüm İzmirlilere selam olsun.

Yorumu oyla      16      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla için hayırlı imza!
Urla Belediyesi ile Urla Tapu Müdürlüğü arasında “Tapu Kadastro Bilgi ...
Buca'dan Adıyaman'a kardeş eli
Buca Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Adıyaman’nın Kesmetepe Belediye ...
'Yaşamın içinde düşler' Gaziemir'de
Emekli Öğretmen Hamdi Arık’ın ahşap yakma yöntemiyle yaptığı eserleri ...
 
Tuncay Özkan Narlıdere’ye geliyor
Narlıdere Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Narlıdere Şubesinin ...
Urla'da öğrencilerin tiyatro keyfi
Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi, Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Urla ...
Fuar çıkarması: Başkan’dan İEKKK’ya şantiyede brifing
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ekonomik Kalkınma ...
 
Kocaoğlu’ndan Şengül’e ‘Şark kurnazlığı’ kontrası!
Büyükşehir Belediye Başkanı Karşıyaka Stadı için yaptığı öneriye ‘Şark ...
Bornova’nın Dost Marketi kapılarını açtı
Bornova Belediyesi’nin, Gıda Bankası'ndan yararlanan vatandaşların gıda ...
İzmir'de belediyeden 2 milyonluk konut satışı
Yerel seçimlerin ardından kemer sıkma politikasını sürdüren Karabağlar ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva