HABERLER>POLİTİKA
19 Haziran 2023 Pazartesi - 14:10

İzmir’den ‘ilk değişim’ mesajı: Düşünsel ve kadrosal yenilenme şart!

CHP İzmir İl Örgütü içinde “değişim” konusunda ilk sessizliğini bozan isim İzmir Milletvekili Murat Bakan oldu. Bakan, hem düşünsel hem kadro düzeyinde olması gerektiğini söyleyerek “Nerede hata yaptık bunu sorgulamak zorundayız. Ve bu süreç yerel seçimlerden önce olmalı. Aksi halde toplumdaki bu umutsuzluğu tekrardan umuda çevirme imkanımız olmaz” dedi.

İzmir’den ‘ilk değişim’ mesajı: Düşünsel ve kadrosal yenilenme şart!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Mayıs seçimlerinin ardından alınan yenilgi sonrası CHP içinde başlayan iç tartışma süreci programın gündemi oldu.

Seçimin ardından başlatılan kurultay süreci ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan “değişim” tartışmaları sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu değişimin önünü açacağını TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamıştı. Diğer yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in de aday olduğunu duyurmasının ardından değişim konusu partideki temel tartışma konusu oldu.

BAŞARAMADIK, BEDELİNİ ÖDEMEK ZORUNDAYIZ
Konuyla ilgili olarak ise CHP İzmir siyasetinde suskunluk yaşanmaktaydı. Suskunluğu ise CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan bozdu. Bakan programda yaptığı değerlendirmede, “CHP bu seçimi kaybetti. Bu seçimin tüm faturasını da 6’lı Masa’ya değil de CHP’ye fatura edildi. Tabi masayı biz domine ettiğimiz için… Bunu da bir noktaya kadar normal karşılamak lazım, diğer siyasi partilerde bu tarz tartışmalar yok. Toplumun ümidini örgütleyen bizdik. Toplumun bizden yana umudu vardı. Ancak biz bunu başaramadık. Bunun da bedelini ödemek zorundayız. Nerede hata yaptığımızı kendi içimizde tartışmak zorundayız. Parti içinde hem düşünsel hem kadro bazında bir değişime ihtiyacımız var. Zamana yayarak bu işi, seçimi unuturuz anlayışı içerisinde olmamız mümkün değil. Hızlı bir şekilde yerel seçimlerden önce, ilçe ve il kongreleri olacak ardından ise kurultayın olması gerekiyor” dedi.

A OLUR, B OLUR, O GİDER VEYA BU GELİR… KİŞİLER ÜZERİNDEN KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL
‘Genel Başkan da değişmeli mi, yoksa kadrosal bir değişim mi?’ sorusuna yanıt veren Bakan, “Ben herhangi bir ayrım yapmıyorum. Değişim şart ve bu değişime karar verecek olanlar kurultay delegeleridir. Bu değişim talebi sadece benim Murat Bakan olarak söylediğim bir şey değil genel başkanımızı Kılıçdaroğlu grup toplantısında, ‘ben gemiyi limana güvenli şekilde götüreceğim ve değişimin önünü açacağım. Değişime öncülük edeceğim’ dedi. Bu söz çok iddialı ve önemli bir söz, bundan daha önce seçim kaybetmiş genel başkanların söylediği bir şey değildi. Devlet Bahçeli de barajın altında kaldı ancak hala partisinin başında. Genel başkanımızın değişimin öncüsü olacağım demesi önemli. Ekrem İmamoğlu önemli bir politikacı, tüm girdiği seçimlerde kazanmış bir siyasetçi. Özgür Özel ona keza partinin şu anda grup başkanı. Genel başkan, milletvekili olmadığı için, genel başkanın meclisteki makamını dolduran güçlü bir siyasetçi, en eski milletvekillerimizden bir tanesi. Özgür Özel de deneyimi ile birlikte aynı şeyi söylüyor, değişim. Bir değişim CHP’de olmalı. A olur, B olur, o gider veya bu gelir… Kişiler üzerinden konuşmak doğru değil. Ancak bir değişim şart. Ben bu değişimin olması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

YEREL SEÇİMDEN ÖNCE KURULTAY OLMAZSA…
Kurultayın yerel seçimden önce yapılmasının gerektiğini söyleyen Bakan şunları söyledi:

“CHP sadece CHP üyelerinin değil artık. CHP, toplumun umudu olmuş, Cumhuriyetin tek kalesi haline gelen bir parti şu anda... Cumhuriyetin kazanımı olan tüm kurumları yıpratarak, yozlaştırarak dağıtmaya çalışmış bir iktidar var. Ve bu iktidarın karşısında cumhuriyetin en büyük kazanımlarından bir tanesi olan CHP var. Bu ülkedeki tüm cumhuriyetçilerin CHP ile ilgili söz söylemeye hakkı var. Onlara kulağımızı tıkayarak geleceğimizi şekillendiremeyiz. Toplumda büyük bir değişim beklentisi var. İnsanlar kırgın ve öfkeli, bizler de öyleyiz… Evimizden çıkmak istemiyoruz ancak, mücadele etmemiz gerekiyor. Bütün gelecekle ilgili hayalleriniz, umutlarınız, mücadeleniz hem milletvekili olarak benim verdiğim mücadele, sokaktaki vatandaşın oy vererek sandık başında verdiği mücadele bizim açımızdan hüsranla sonuçlandı. Bununla ilgili kendi içerimizde bir özeleştiri yapıp, bu öz eleştiri mekanizmalarını kongre süreçlerinde danışma kurullarında yaşayarak sonrasında ise parti içerisinde bir anlayış değişimine ihtiyaç var. Nerede hata yaptık bunu sorgulamak zorundayız. Ve bu süreç yerel seçimlerden önce olmalı. Aksi halde toplumdaki bu umutsuzluğu tekrardan umuda çevirme imkanımız olmaz”

 
Tinder'da aşkı bulmaya çalıştı... 100 bin dolar dolandırıldı
 
Karşıyaka'da taraftar tepkili
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menderesli 20 Haziran 2023 Salı 12:10

Özdere de rüşvet olayı olan otelin avukatlık görevi devam ediyor mu? Çünkü bütün olay olduğunda ateşli şekilde savunma yaptığınızı biliyoruz,çekin gidiniz bütün partiden artık...

Yorumu oyla      5      3  
vatandaş 20 Haziran 2023 Salı 09:26

Musa Çam gibi adam Vekil olamadıktan sonra kime neyi anlatacaksınız? Erken seçim olursa vekillikte ön seçim istiyoruz...

Yorumu oyla      6      3  
can can 19 Haziran 2023 Pazartesi 17:13

değişim: kral öldü yaşasın yeni gelecek kral! meali: yeni chp kurulur biz de yerimizi alırız vekil ya da belediye başkanı olarak...

Yorumu oyla      8      3  
Alo 19 Haziran 2023 Pazartesi 16:53

Sayın vekil diyebiliyormusun aha tlf numaram tüm örgüte öneri,çözüm,eksik,yanlış,hata ne varsa bana iletin bende kendime göre vaziyet alayım yararlanayım varmı böyle yürek

Yorumu oyla      7      3  
delege 19 Haziran 2023 Pazartesi 16:12

imamoğlu gibi bir adam gelirse partinin başına anca toprlanır bu parti gerisi, hikaye

Yorumu oyla      12      6  
Ercüment Y 19 Haziran 2023 Pazartesi 15:40

Nasıl bir değişim sayın bakan. Mesela Siz değişecek misiniz? Kapitalizmi bırakıp sosyalizme mi geçeceksiniz? Ya da üst makamları bırakıp sıradan bir halk mı olacaksınız?

Yorumu oyla      16      4  
Evren 19 Haziran 2023 Pazartesi 15:14

İlmi siyaset zırvaları ile tek derdiniz büyükşehir kanalları bize aksın, ortalıkta fazla gözükmeyelim, milletin telefonlarına dahi cevap vermeyelim nasıl olsa kapağı atacak birini buluruz. Sakın önseçimden geldim falan demeyesin o bir şansı sen kullanamadın. Bir daha çık bakalım görelim ölçünü. Önce samimi olacaksınız, sonra ne olabileceğinize bakarız.

Yorumu oyla      11      3  
cevdet bey 19 Haziran 2023 Pazartesi 15:02

sn vekil bu dönem de büyükşehir belediye başkanlığına (gizli) aday mısınız?

Yorumu oyla      13      4  
Karşıyakalı 19 Haziran 2023 Pazartesi 14:54

hah hah hah ha . günaydın. Kaç milletvekili, danışman kaliteli ve donanımlı. il ve ilçe başkanlarının eğitim ve donanımı nasıl. ilçe ve il örgütlerinin kalitesi nasıl. kaç yöneticinin kitabı veya makalesi var. kaçı dil biliyor. yönetimdekilerin kaçı işli kaçı işsiz. bulunduğu yeri temsil ediyor mu. bu soruları çoğaltabiliriz. bu soruların kaçına olumlu yanıt verilebilir. çoğu olumsuz yanıt. Başta siz de olaylar olduktan sonra konuşuyorsunuz. önemli olan bunları atamalardan önce söylemekti. geçmiş olsun...

Yorumu oyla      10      3  
Erdal 19 Haziran 2023 Pazartesi 14:49

Saaatttım diyorsun Genel Başkanı.. e yeni dönem yeni kadrolarda hızzla yer kapmak lazım diyorsun. Sen işini bilirsin sayın vekilim, hızına kuvvet başarılar dilerim, saygılar sınarım:)

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özhaseki: 1 yıl içinde 311 bin konut yapılacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem ...
CHP’li Bakan’dan ‘İnciraltı Planı’ yorumu: Plan değil pilav!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, askı sürecinin tamamlandığı İnciraltı ...
HDP’li vekilin ‘işgalci kuvvetler’ çıkışına AK Partili Dağ’dan tepki!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, HDP İstanbul Milletvekili ...
 
Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet, saat 11.45’te ...
AK Parti MKYK toplantısı bugün yapılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ...
CHP Çiğli’de kongre kulisleri… İkinci raunt mu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayacak olan kongre sürecinde ilçelerde ...
 
İYİ Parti kurucularından Yıldız, istifa etti
İyi Parti kurucularından olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi ...
Mehmet KARABEL yazdı... Hangisi CHP'yi sağlam bir limana götürür?
Mehmet KARABEL yazdı... Hangisi CHP'yi sağlam bir limana götürür?
Erdoğan, Üs Bölgesi'ndeki Mehmetçiklerle görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cudi Dağı Şehit Jandarma Astsubay ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva