HABERLER>GÜNCEL
15 Ocak 2016 Cuma - 11:55

İzmir’deki tele-dolandırıcılıkta 73 tutuklama istemi

105 kişi, sorguları tamamlanarak bu sabah adliyeye sevk edildi. Banka ve posta havale işlemlerini araştıran polis, şu ana kadar 200 kişinin ismini tespit etti. Savcı 73 zanlı için tutuklama istedi.

İzmir’deki tele-dolandırıcılıkta 73 tutuklama istemi

İzmir merkezli kurdukları çağrı merkezleri aracılıyla, yüzlerce kişiyi, sağlık ve hayat sigortası ve icra takibi gibi yalanlarla telefonda kandırıp dolandırdıkları ileri sürülen 4'ü yaşı 18'den küçük 105 kişi, sorguları tamamlanarak bu sabah adliyeye sevk edildi. Banka ve posta havale işlemlerini araştıran polis, şu ana kadar 200 kişinin ismini tespit etti. Zanlıların hesaplarında da 15 milyon TL'lik hesap hareketliği saptandı. Bu arada, polisin, onlarca bilgisayardaki hard disk kayıtlarını, incelemeyi sürdürdükleri mağdur sayısının binleri bulacağı ileri sürüdü.

Kentin çeşitli noktalarına çağrı merkezi adı altında irtibat noktaları kuran şebeke, ardından bu merkezlere aldıkları personel aracılığıyla, cep telefonlarıyla ulaştıkları kişileri, 'sağlık sigortası yaptıklarını, genel sağlık sigortası kapsamında olduklarını, genel sağlık sigortası şirketinin avukatı olduklarını, borçlarının bulunduğunu, ücretsiz check up kazandıkları' gibi yalanlarla kandırdı. Bu kişileri, hizmet alımına devam etmeleri ya da hizmet alımından vazgeçmeleri gibi durumlara göre kredi kartlarından para çeken, posta havalesi yaptıran şebekeye yönelik, savcılığın başlattığı soruşturma sonrasında Asayiş Şube Müdürlüğü, 113 kişiyi gözaltına aldı. Liderliğini dolandırıcılıktan kaydı bulunan B.D.'nin yaptığı şebekenin, en fazla kışiyi kandıran üyelerine, bonus adı altında, ikramiye verdiği öğrenildi. Her noktasında dolandırıcılıkta kullanılan yöntemlerden izlerin yer aldığı merkezdeki, günlük faaliyet tahtasında ise çalışanların performanslarının listelendiği ortaya çıktı. Yine buradaki performans tahtası üzerinde ise “Yetenek maç kazandırır. Zeka ve takım ruhu şampiyonluk getir' sözü dikkat çekti. Türkiye'nin her noktasındaki kişilere telefonlarından ulaşıp, kendilerini şirket avukatı, çağrı merkezi çalışanı, banka ya da sigorta şirketi çalışanı gibi arayan zanlıların, haklarını sorgulayan kişileri ise haklarında dava açılacağı tehtidiyle korkuttukları saptandı.

105 KİŞİ ADLİYEDE
Bu arada zanlıların, tüm banka ve posta havale hesaplarında da inceleme yapıldı. Şu ana kadar 200 kişiyi dolandırdıkları saptanan zanlıların, hesaplarında ise 15 milyon TL'lik hesap hareketi belirlendi.

Polisin, onlarca bilgisayardaki hard disk kayıtlarını, incelemeyi sürdürdükleri mağdur sayısının binleri bulacağı ileri sürüdü. İzmir Ticaret Siciline kayıtlı 'Dünya Global Ltd. Şti' adı altında faaliyet gösteren çağrı merkezinde, dolandırıcılık yapan dördü yaşı 18'den küçük toplam 105 kişi, adliyeye sevk edildi.

73 KİŞİNİN TUTUKLANMASI İSTENDİ
105 kişiden 6'sı ifadeleri alındıktan sonra, 4'ünün yaşı 18'den küçük 26 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest kalan toplam 32 kişi dışındaki diğer 73 zanlı ise tutuklanmaları talebiyle İzmir 6'ncı Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. (dha)

 
Ege Denizi bu kez 3 çocuğa mezar oldu!
 
CHP'li Çam'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert çıkış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siirt'ten acı haber: 1 polis şehit
Siirt kent merkezindeki iki ayrı mahallede sabah saatlerinde gerçekleştirilen ...
İzmir’de büyük ‘müdür vurgunu’: En az 15 milyon TL!
İzmir’de bir borsa aracı kurumunda Şube Müdürü 45 yaşındaki M.A., 2008 ...
Akademisyenlere baskın: 21 gözaltı kararı
"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzaları ...
 
Yeni kimliklerde bilinmesi gereken her şey
Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen maddeler yasalaştığında nüfus cüzdanları ...
Konak'ta motosikletlenin çarptığı yaya öldü
Konak'ta yolun karşısına geçmek isterken motosikletin çarptığı 65 yaşındaki ...
EÜ’de ‘hocaların hocası’na vefa
Sağlık sorunları nedeniyle Ege Üniversitesi'nin 60. yıl kutlama etkinliğine ...
 
İzmir'de kahreden son: 14 yaşında ölüme gitti
Buca'da psikolojik sorunları nedeniyle bunalımda olduğu öne sürülen 14 ...
Diyanetin başı silinen fetva hakkında ilk kez konuştu
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kurumun "sabotaj" niye nitelediği, ...
Anneye yarım gün çalışmaya yeni düzen!
Anne olan kadın işçiye çocuğu ilkokula başlayana kadar getirilmesi planlanan ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva