HABERLER>GÜNCEL
12 Ağustos 2016 Cuma - 08:22

İzmir'deki operasyonda suçüstü: Pensilvanya'ya altın sevkiyatı!

İzmir'deki FETÖ soruşturmasında aralarında ESİDEF Başkanı Özkara ve İZİAD Başkanı Seçilmiş'in de bulunduğu 6 kişi tutuklandı. İş yerinde gözaltına alınan 3 kişinin örgütün elebaşı Gülen'in bulunduğu Pensilvanya'ya parça parça has altın sevkıyatı yaptığı tespit edildi.

İzmir deki operasyonda suçüstü: Pensilvanya ya altın sevkiyatı!

İzmir'de yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Mustafa Özkara ile İzmir İşadamları Derneği (İZİAD) Başkanı Resul Seçilmiş'in de olduğu 6 kişi tutuklandı. İşyerinde gözaltına alınan 3 kişinin örgütün elebaşı Gülen'in bulunduğu Pensilvanya'ya parça parça has altın sevkıyatı yaptığı tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan Özkara ve Seçilmiş ile diğer 4 işadamının emniyetteki işlemleri tamamlandı. 
FETÖ/PDY'nin Ege Bölgesi'ndeki para trafiğini yürüttükleri, iş adamlarından topladıkları yüklü miktarda bağışı örgüte aktardıkları iddiasıyla gözaltında bulunan zanlılar, "Silahlı FETÖ üyesi olmak", "örgüte finans sağlamak" suçlamasıyla sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

ERDOĞAN'I TEHDİT EDEN TUSKON BAŞKANINI AYAKTA ALKIŞLAMIŞTI

FETÖ'nün işadamları yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Özkara'nın babası Osman Gürbüz Özkara'nın da örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in ilk finansörleri içerisinde yer aldığı, oğlu Özkara'nın da ilerleyen zamanda FETÖ'nün Ege Bölgesi'ndeki en önemli isimleri arasında yer aldığı ve örgütün para kaynaklarını yakından tanıdığı ileri sürüldü. Aynı zamanda İzmir Genç İşadamları Derneği ile kapatılan Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi de olan Özkara, Fahri İzmir Konsolosluğunu yürüttüğü Kırgızistan'a kaçmaya çalıştığı sırada 29 Temmuz'da İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

Özkara, TUSKON'un toplantısında Başkan Rızanur Meral'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tehdit mahiyetinde yaptığı konuşmayı dakikalarca ayakta alkışladığı görüntülerle gündeme gelmişti.

ALTINLARI PENSİLVANYA'YA GÖNDERECEKLERMİŞ

Düzenlenen operasyonda aranan firari şüphelilerden Mehmet Eldem'e ait Eldem Kuyumculuk isimli işyerinde de yüklü miktarda has altın ele geçirildiği öğrenildi. İşyerinde gözaltına alınan 3 kişinin örgütün elebaşı Gülen'in bulunduğu Pensilvanya'ya parça parça has altın sevkıyatı yaptığı tespit edildi.

Ekiplerin, 1,5 kilogram has altına sevkıyat sırasında, sevkıyata hazır olarak bekletilen 30 kilogram has altına ise operasyon sırasında yapılan iş yeri aramasında el koyduğu bildirildi.

Operasyon kapsamında tutuklanan İZİAD Başkanı Resul Seçilmiş ile yakını Ezel Seçilmiş'in de örgütün İzmir'deki önemli mali kaynaklarından biri olarak gösterildiği kaydedildi. Petrol istasyonları bulunan örgüte yakın işadamının 5 istasyonunun mühürlendiği ve el konulduğu belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İzmir'de örgüt üyesi olduğu iddia edilen bazı işadamları gözaltına alınmıştı.

 
İzmir takımları demokrasi için oynadı!
 
İstanbul'da 'zehir' olan festival: 2 genç öldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakan Şükür ve babası için flaş karar!
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Amerika’da ...
Yaptığı bombayı ayrı yaşadığı eşinin evinin önünde patlattı!
41 yaşındaki M.Y., kendi çabasıyla yaptığı ve içine bilya ile çivi doldurarak ...
TRT'de FETÖ operasyonu: 42 gözaltı!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet ...
 
İzmir’de acı veda: Bugün gelinlik provasına gidecekti…
Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin ...
İzmir’de 13 hakim ve savcıya gözaltı: Kritik davalara bakan isim de var!
13 hakim ve savcı, darbe soruşturmanın ardından önce açığa, kısa süre ...
İKÇÜ'de açığa alınan personel sayısı 94'e çıktı
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, ...
 
Firari FETÖ'cü Öksüz'ün yeni görüntüleri çıktı
15 Temmuz darbe girişimi sabahında yakalanan ve sonrasında serbest bırakılan ...
Sayıştay'da 5 savcı ve 120 polisle arama!
FETÖ üyesi olduklarından şüphelenilen Sayıştay çalışanlarının odalarında ...
Ve TEOG sonuçları açıklandı: Tıkla, öğren!
1.5 milyondan fazla öğrencinin merakla beklediği TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva