HABERLER>EKONOMİ
24 Ekim 2014 Cuma - 08:58

İzmir'deki dev teknopark ortaklığı sona erdi!

Sanayici ile üniversite işbirliğinde İzmir'in en büyük projesi olan Kuzey İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi projesinde devlet üniversitesi olan Katip Çelebi Üniversitesi ile vakıf üniversitesi Gediz Üniversitesi yolları ayırdı. İki üniversitenin işbirliği sürecine hükümetin müdahil olduğu iddialarına sert tepki gösteren Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, "Bunlar ayıp şeyler. Üniversite olarak bizim yapımız belli. Süreç uzun sürdüğü için Gediz Üniversitesi çekildi. Biz Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile yolumuza devam ediyoruz" dedi.

İzmir deki dev teknopark ortaklığı sona erdi!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İzmir’de sanayiciler ile üniversitelerin en önemli işbirliği projesi olan Çiğli’de kurulacak teknoparkta  Katip Çelebi Üniversitesi ile Gediz Üniversitesi yolları ayırdı. Yaklaşık 2.5 yıl önce imzalanan ve ana kurucularından birinin İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin olduğu teknoloji geliştirme bölgesi projesinde iki üniversitenin işbirliği başlamadan bitti.

Biri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayesinde kurulan devlet üniversitesi, diğeri de vakıf üniversitesi olan iki üniversite arasında ortaklığın bitmesi, sürece hükümetin müdahale ettiği söylentilerini ayyuka çıkardı.

Gediz Üniversitesi yetkilileri, teknoparkın kuruluşunda mesafe alınamadığı için ayrıldıklarını belirtirken, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, "Bunlar ayıp şeyler. Üniversite olarak bizim yapımız belli" dedi.



2012'DE ORTAK İMZA
Komşu olan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, bölgede teknoloji geliştirme bölgesi kurmak için 2012 Haziran ayında kurucu heyet protokolü imzaladı. Protokole İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ile Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan birlikte imza attı. Protokole göre Kuzey İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi’nin 25 dönüm, İAOSB’nin 25 dönüm olmak üzere vereceği toplam 50 dönümlük arazide kurulacaktı. Teknoparkın 15 diğer ortağı arasında Dokuz Eylül Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi de yer alıyordu. Protokolün imzalanmasında AK Parti Eski Milletvekili ve Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Danışmanı Taha Aksoy büyük çaba gösterdi. Ancak protokolden sonra 2.5 yıl geçmesine rağmen ilerleme sağlanamadı.

REKTÖRDEN SERT TEPKİ
Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, teknoparkı kurma sürecinin uzun sürdüğü için Gediz Üniversitesi'nin süreçten çekildiğini söyledi. Dedikodu çıkaranları eleştiren Akhan, "Bunlar ayıp şeyler. Dedikoduyu kim çıkarıyorsa ona sormak gerekiyor. Birkaç senedir bu işin içindeyiz. Geciktiği konusunda eleştirilirse bunun sebeblerini söylemek lazım. O konuda haklı olabilirler. Ama yok hükümet politikası şudur budur diyerek çamur atmaları hoş olmaz. Bizim üniversite olarak yapımız belli" dedi.

Teknoparkı kurmak için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvuru dosyasını verdiklerini belirten Akhan, sürecin imar ile ilgili konular nedeniyle uzadığını söyledi. Akhan, "Gediz Üniversitesi'nin katılmasını biz de arzu ediyorduk. Ama çok uzun sürdü. Ondan sonra Gediz'in katılamayacağı ortaya çıkınca, biz ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

GEDİZ DE TEKNOPARK KURACAK
Gediz Üniversitesi Yetkilileri ise teknopark kuruluş sürecinde fazla mesafe alınamadığı için uzun süre önce yolları karşılıklı ayırdıklarını söyledi. Gediz Üniversitesi'nin teknopark kurma çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin içinde bir eğitim merkezi ve laboratuvar kuracaklarını açıkladı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kordon 24 Ekim 2014 Cuma 13:45

Hadi bakalım AKP'nin sözcüleri buna da bir kılıf bulun. İzmir belediyesi ile hiç alakası olmayan bir güzel çalışma ne yapılıp edilip iktidarın hırsına kurban edildi.

Yorumu oyla      15      5  
İzmirlim 24 Ekim 2014 Cuma 13:44

Gediz Üniversitesi üzerinde ciddi bir hükümet baskısı var. Kampus alanını büyütmek için yapacakları arsa alımı dahi çeşitli sebepler uydurularak ertelendi. Benden olmayan kim olursa olsun ortadan kalksın diyen bir iktidar var. İzmir BŞB eğer AKP'nin elinde olsaydı Gediz Üniv. giden otobüsleri bile engellerlerdi. Bunun aynısını İstanbul'da Fatih ünivetsitesine yaptılar çünkü. Yazıklar olsun. İzmirli bunu bir kenara yazdı merak etmesinler.

Yorumu oyla      17      7  
kvncozsy 24 Ekim 2014 Cuma 12:09

başlamadan biten bir izmir klasiği daha.

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Online alışverişte hızlı yükseliş
Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY'nin "Global Tüketici Araştırması ...
Merkez faizi değiştirmedi
Merkez Bankası, gösterge faiz olarak kullandığı bir hafta vadeli repo ...
Egemen Teknoloji Festivali'nin konuğu Piatti
İzmir'in öncü elektronik mağazalarından Egemen'in gerçekleştirdiği Teknoloji ...
 
Ve Sahiba Gökçen Havalimanı Malezyalıların oluyor!
Sabiha Gökçen Havalimanı hisselerinin tamamı Malezyalı şirket Malaysia Airports Holdings'in oluyor.
Telekom Yöneticisi iş adamına Çeşme’de de RES vizesi!
İşadamı Abdullah Tivnikli’nin rüzgar enerjisi santrali kurulması konusunda ...
Gıda sektörünün kalbi İzmir’de atıyor!
FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı İzmir Uluslararası ...
 
Sakız’ın narenciye ürünleri FOOD-EX’te
Yunanistan’ın Sakız Adası’nda bulunan ve bölgenin en büyük narenciye üreticisi ...
Borsa’dan pamuk raporu: Üretim iyi fiyat kötü!
Ege Bölgesi'nde pamuk rekoltesi tahmin sonuçlarına göre geçen sezon üretim ...
Flaş! Bakan Çelik’ten ‘kan parası’ yorumu
Bakan Faruk Çelik Mecidiyeköy'deki asansör kazası sonrasında gündeme gelen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva