HABERLER>GÜNCEL
14 Ocak 2016 Perşembe - 14:07

İzmir’deki 2 ölümlü kavga esnafla başkanı karşı karşıya getirdi!

Bayraklı’da taksiciler arasında yaşanan ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavga, esnafla odayı karşı karşıya getirdi. Taksiciler Şoförler Odası’nın önlem almamasını eleştirirken, Oda Başkanı Celil Anık ise olayın şahsi hesaplaşma olduğunu söyledi ve gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

İzmir’deki 2 ölümlü kavga esnafla başkanı karşı karşıya getirdi!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZİzmir’in Bayraklı ilçesinde dün gece iki taksici grup arasında meydana gelen ve 2 kişinin ölümüyle sonlanan silahlı kavga esnafla-başkanı karşı karşıya getirdi.

- İZMİR'DE SİLAHLAR KONUŞTU: 2 ÖLÜ... 

Taksiciler tarafından ilçe taksilerinin şehir merkezinde iş yapmak istemesinden dolayı çıktığı iddia edilen kavga nedeniyle şoförler, Oda Başkanı Celil Anık’ı önlem almamakla, denetim yapmamakla suçladı.

ODA NE İÇİN VAR!
Bayraklı’da yaşananlar hakkında konuşan taksiciler, “İlçe plakaları 50 bin TL’ye alınıyor. Ödemiş’te Tire’de Selçuk’ta bu plakaları alan taksiciler şehir içinde taksicilik yapmak istiyorlar. Merkezde taksici 500 bin TL sadece durağa veriyor. 1 milyon TL taksiye para veriyor. 2 – 3 aydır bu sorun var. Herkes şikayetçi. Konuyla ilgili yasal düzenlemeler var ama Şoförler Odası bununla ilgili hiçbir adım atmıyor. Oda başkanı Celil Anık kılını kıpırdatmıyor. Oda neden var? Taksicilerin hakkını korumak için var” sözleriyle başkanı göreve davet etti.

BAYRAKLI’DA FARKLI BİR KONU VAR!
Taksicilerin iddialarına karşın İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, oda olarak üzerine düşen görevi yaptıklarını söylerken Bayraklı’da yaşanan tartışmanın konuyla ilgisinin olmadığını söyledi. 

Anık, “Burada yaşanan olay, anlatılan gibi ilçe taksilerinden kaynaklanan bir olay değil. Burada başka bir hesaplaşma var. Geçtiğimiz hafta yine aynı grup üzerinden bir silahlı tartışma olmuştu. Bu onun hesaplaşmasıdır. Grup arasındaki tartışmada asıl konu taksi durak kavgası değil. Orada çok farklı bir rant var, hesap var. Zaten emniyet güçleri de konu ile ilgili detaylı bilgiye sahip” diye konuştu.

ELİMİZE SİLAH ALIP BEKLEYEMEYİZ Kİ!
İlçe taksileri için önlem alınmaması hakkında ise Başkan Anık, “İlçe taksileri ve korsan taksiler konusunda biz elimizden geleni yapıyoruz. Konu ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte denetimleri gerçekleştiriyoruz. En son Bornova’da bu işi yapan taksileri kapattık. Konu ile ilgili yasal düzenlemeler yaptırılmasını istedik. Yönetmelik bu doğrultuda değişti. Artık taksiler durak isimleriyle anılıyor.  Bu hamlelerle, uygulamaların önünü kestik. Birileri bu yaşananlar üzerinden odamızı hedef alıyor. Türkiye’de şu an 799 tane bu işi yapan taksiciler var. İzmir’de bu sayı 20’yi geçmez. Gerekli önlemleri alıyoruz. Yaptırım uyguluyoruz. Ama elimize silah alıp durakta bekleyemeyiz ki” ifadelerini kullandı.

 
İzmir’den Kılıçdaroğlu’na tek fireli destek!
 
İzmir’de polis şairin başında nöbet tuttu!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet 6 Temmuz 2017 Perşembe 21:24

İlçe taksilerinin merkezde çalışması kabul edilemez,ilçe taksileri zamanında ihaleye girerken bu koşulları biliyordu,muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz,bu ilçe taksilerinin derdi kısa yoldan zengin olmak. Hem ondan sonra ilçe yolcusunu kim taşıyacak,birçok insan mağdur olucak.

Yorumu oyla      12      6  
yılmaz 21 Ocak 2016 Perşembe 03:10

Sinan abicim sana hak veriyorum Yakın diye yolcu almamak saçma ben üniversite öğrencisiyim benim babam 16 yıldır taksi şöförü yeri geliyor babamı dinlendirmek için taksiye çıkıyorum yakın diye hiç bir zaman yolcu almamazlık yapmadım yaşlı annelerimiz çocuklu bayanlar hasta olan insanlar var dünyada gittiği yer 5 liralık bile olsa evine ekmek götürdüğü için şükür etmeyi öğrensin azı ile yetinemeyen çoğu hiç bulamaz Taksi zaten ne için var halka hizmet etmek için bizim işimiz kimse mırın kırın etmesin edicek olan varsada anahtarı bıraksın derim yani

Yorumu oyla      12      6  
15 Ocak 2016 Cuma 13:46

bu is cirindan cikmis artik odadaki tum calisanlar bosa hepsi cebini doldurmaya bakiyor hizmet sifir yonetim bastan asagi yenilensin yoksa istifa etsin nereye kadar gidecek boyle

Yorumu oyla      12      6  
Mehmet 15 Ocak 2016 Cuma 10:58

Yazık sıradan bir meslek yaptılar bu işi boş kalan parası olan işi bozulan bir taksi kiralıyor çalışıyor çok yazık

Yorumu oyla      12      6  
karşıyakalı 15 Ocak 2016 Cuma 09:01

Ya bostanlı iskelesinden taksiye binmeye korkuyoruz eski yönetimde yunuslardan geri kalan duraklardan 2 şer araç olarak verilmişti ama şimdi nerde kiralık araç limit çalışanlar hepsi iskelede lütfen Celil ANIK bunada el at ne olur

Yorumu oyla      12      6  
15 Ocak 2016 Cuma 08:57

Evet daha önce bu kaza plakaları ortalıkta yoktu çünkü eski yönetim bunlara izin vermedi lütfen bir çiğli istasyon altına gidin ordaki durağa bakın sankilim menemen foça gibi kaza plakaları dolu yönetime şikayet ediyoruz neymiş efendim seyir esnasında veya yolcu alırken yakalamak gerekiyormuş sen dışarı çıkma onlarda yakalanmaz

Yorumu oyla      12      6  
Plaka parası ver vergiden muaf ol 14 Ocak 2016 Perşembe 21:12

1 Milyon TL.sına taksi plakası... Taksi başına yıllık gelir vergisi ne?

Yorumu oyla      12      6  
Dışarıdan Göz 14 Ocak 2016 Perşembe 16:21

Doğru söylüyorlar taksiciler odası başkanı dışarı ilçelerden gelen taksiciler hiçbir sey yapamıyorlar Çİğliye gelsinde rezilliği görsün 1 tane t plaka varsa 6 tane değişik plakalı taksiler çiğlide cirit atıyor

Yorumu oyla      12      6  
sinan 14 Ocak 2016 Perşembe 15:43

Öncelikle sabıkalı kişilere taksicilik yaptırmamak lazım, taksiciler odası önce içlerindeki çürük elmaları ayıklasın. Bir vatandaş olarak param olmasına rağmen çok mecbur kalmadıkça taksi kullanmak istemiyorum. Bir de müşteri ve mesafe beğendirmeniz lazım, yakın diye yolcu almıyorlar.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Ayşe Öğretmen’ ifade verdi: PKK’yı tasvip…
Beyaz Show'a bağlanarak bölgede yaşananlarla ilgili yaptığı konuşmanın ...
‘Kahraman rehber’ 2 gün sonra katliam yerinde…
Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleşen terör saldırısında canlı bombayı son ...
MİT TIR'ları savcıları için ihraç kararı
Adana ve Hatay'da Suriye'ye giden MİT TIR'larının durdurularak aranmak ...
 
Bildiriyi imzalayan doçente uzaklaştırma!
Düzce Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz görevinden uzaklaştırıldı.
Bornova’nın başkanlarıyla Balkan zirvesi!
İzmir’deki 5 federasyon ve 35 balkan derneğinin Ocak ayı toplantısına ...
Alsancak’ta zehir operasyonu!
İzmir’in Alsancak semtindeki bir ilkokulun yanında uyuşturucu madde satarken ...
 
İzmir’de faldan servet çıktı: Ayda 40 bin TL!
İzmir'de, isim yapmış popüler bir falcının aylık geliri 40 bin TL’yi aşıyor. ...
Sultanahmet katliamı soruşturmasında flaş gelişme
İstihbarat ve Terörle Mücadele ekipleri Sultanahmet Meydanı'ndaki saldırının ...
Mardin'de karakola roket, Hakkari'de 150 kilo patlayıcı
Mardin Midyat’ta PKK'lı teröristler jandarma karakoluna roketatar ve uzun ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva