HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ekim 2023 Perşembe - 10:37

İzmir’de yoksulluk manzarası… Belediyeye yardım başvurusu sağanağı!

Yardım taleplerinin geçmişe oranla 2 kat arttığını belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ süreç hakkında, “Bize gelen talep sayısı giderek artıyor. Yardım sayısını 2 bin 500’den, 4 bine çıkardık. Bugün bir daha kapı çalsan bu rakamlar da ikiye katlanır. Ekonominin gelmiş olduğu nokta ortada.  Özellikle 65 yaş üstü emeklilerin daha fazla ihtiyacı olduğunu görüyoruz” dedi.

İzmir’de yoksulluk manzarası… Belediyeye yardım başvurusu sağanağı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de son dönemlerde artan ekonomik kriz sonrası bir çok belediyede yardım çalışmaları artmaya devam ediyor. Vatandaşların gelir darlığı nedeniyle yardım taleplerini ilettiği belediyeler nakdi ve gıda giyim yardımlarında bulunuyor.

Yaşanan süreçte bütçe de fazlası veren ve borçsuz şekilde 4’ncü yılını tamamlayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, ilçedeki yardım taleplerini ve yaşanan süreci Egedesonsöz’e anlattı.

ELİMİZİ UZATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Belediye meclis grupları olarak vatandaşlara hizmet etmek için yola çıktıklarını belirten İduğ, “Beraber çalıştığı meclis üyesi arkadaşlarımız sosyal devlet, toplumcu belediyecilik anlayışını tam olarak yapmak üzere yola çıktılar.  Biz de bunu yerine getiriyoruz. Bu açıdan deprem, ekonomik bozukluk gibi birçok ihtiyaçla ilgili olan konuda görevimiz olmamasına rağmen elimizi uzatıyoruz. Uzatmaya devam edeceğiz. ‘Burası benim sorumluluğum, burası benim sorumluluğum değil’ demiyoruz. Vatandaşın ihtiyacını karşılayacak her türlü çalışmada  elimizden geldiği kadar çaba sarf ediyoruz. Kamu kaynaklarını kamuya, vatandaşın faydasına kullanacak şekilde bir anlayışa sahibiz” ifadelerini kullandı.

2024 DAHA ZOR GEÇER
Göreve gelişlerinden itibaren belediyeye gelen yardım taleplerinin 2 kat arttığını belirten İduğ, “Bize gelen talep sayısı giderek artıyor. Yardım sayısını iki 2 bin 500’den, 4 bine çıkardık. Bugün bir daha kapı çalsan bu rakamlar da ikiye katlanır. Ekonominin gelmiş olduğu nokta ortada.  Özellikle 65 yaş üstü emekliler daha fazla ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Üniversiteye  okumak için buradan İstanbul'a, Ankara'ya gönderilen çocukların, ailelerinin emekli maaşını 7 bin 500 lira olduğu, çocuğunun yurt parasının 15 bin TL olduğu dönemde bizlerin hep bu konulara destek olmamız gerekiyor. O açıdan bizim yurtlara gelen çocuklar bugün sabah akşam yemek yiyip bin 300- bin 500 lira  gibi bir rakamla karşılıyoruz ki bu para değil. Ama işte sosyal devlet anlayışı burada devreye giriyor. Bu kız öğrenci yurtlarını yapmakla, gençlik merkezindeki öğrencilere öğlen yemeği vermekle sabah ilkokula giden çocukların kahvaltılık  beslenme desteği vermekle ve protezle ilgili ihtiyaçları olan ailelere olabildiğince  ulaşmakla  2024 yılının daha önemli bir yıl olacağını söyleyebilirim ki 2023 bunun hissedildiği önemli bir yıldır” diye konuştu.

KRİZİN ETKİSİ KISA SÜREDE AZALMAZ
Yaşanan sürecin ne kadar sürdürülebilir olduğunun sorulmasına da yanıt veren İduğ, “Çok sürdürülebilir değil. Türkiye'de üretim sistemleri ve iş yapma olanakları sağlanmadığı sürece  bu sürdürülebilir olamaz. İstihdam Fuarı ile birlikte yapacağımız çalışmalar bunun daha sürdürülebilir olmasını sağlamak için. İşsizlik oranları ne kadar aşağı çekersek bu  oran o kadar azalır,  biz de  daha rahat ederiz. Ama Türkiye ekonomisinin gelmiş olduğu nokta bunu kısa bir sürede  azalacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

 
Bucaspor 1928'de flaş iddia... Ahmet Yıldırım yolcu!
 
Altınordu'dan kupaya erken veda!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kanaat 12 Ekim 2023 Perşembe 16:38

izmirde ticaret yok ....

Yorumu oyla      3      4  
Ekonomi kötü ama ... 12 Ekim 2023 Perşembe 10:59

Bizim başımız kel mi diye insanlar daha fazla başvuru yapıyor olmasın? X almış, biz de başvuralım diye talep artıyor olması muhtemel.

Yorumu oyla      5      5  
barış koç 12 Ekim 2023 Perşembe 10:58

bazı chp'li belediyeler bu sorunu kökünden halletmiş durumda, hiç yardım yapmayarak... hatta genel başkanın talimatına rağmen piyasa fiyatına kurslar düzenliyorlar yoksul aile çocukları için. zengin hizmeti zaten dışarıdan alıyor. belediye kurslarına kimler başvurur? dar gelirli aileler. onları kazanç kapısı olarak gören "sözde" sosyal demokrat belediyeler var. kaynaklar nereye gidiyor? eş, dost, meclis üyesi, belediye çalışanlarının çoluğunun, çocuğunun istihdamına...

Yorumu oyla      5      5  
SOKAK 12 Ekim 2023 Perşembe 10:56

Yoksulluk kader değildir. NOKTA

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer Brüksel’de temaslarda bulundu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dün Brüksel’de ikili temaslarda ...
İzmir’i bayram coşkusu sardı
İzmir, Cumhuriyet’in 100.yılını kentin dört bir yanında bulunan Biz İzmir ...
İZELMAN'dan iki yeni anaokulu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN Anaokullarına yeni eğitim-öğretim ...
 
Menderes Cumhuriyet'in 100. yılına hazırlanıyor
Cumhuriyetin 100. yılı Menderes’te büyük bir coşkuyla kutlanacak. Menderes ...
Büyükşehir’de gündem ‘Harmandalı’ tesisi… AK Parti’den ‘kaçak çöp dökülüyor’ iddiası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin ikinci oturumu ...
Buca’da Kosova Bağımsızlık Parkı açılıyor
Buca Belediyesi, Yıldız Mahallesi’ndeki 3 bin 500 metrekarelik alanda ...
 
43 aktif çalışma sahası... Şantiye kent Torbalı!
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in talimatlarıyla mesai anlayışı ...
İZSU'dan Torbalı’ya 1 milyarlık yatırım!
İZSU Genel Müdürlüğü’nün Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Proje başlığıyla ...
Büyükşehir'in Hatay'a desteği sürüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 ili etkileyen 6 Şubat’taki Kahramanmaraş ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva