HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Aralık 2017 Çarşamba - 14:08

İzmir'de yerel kalkınma tam gaz... 'Tarım'ın Efesi'nden peynire altın imza!

Üreticiyi destekleyerek İzmir tarımının kalkınmasında lokomotif rolü üstlenen Büyükşehir Belediyesi, Kiraz-İğdeli Kooperatifi ile de peynir alım sözleşmesi imzaladı. Başkan Kocaoğlu, "Tarımı öldürmeyeceğiz, yeşerteceğiz” diye konuştu.

İzmir de yerel kalkınma tam gaz...  Tarım ın Efesi nden peynire altın imza!

Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerin desteklenmesi amacıyla Türkiye’de “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi  ile  "kaşar, tulum ve beyaz peynir" alımı için yeni bir protokol sözleşmesi daha imzaladı.

Bayram havasında gerçekleştirilen törendeki protokole İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül Özçınar ve Kooperatif Başkanı Süleyman Top  imza attı.

HEDEF ORGANİK TARIM VE PAZARLAMA
Kalabalık bir üretici grubunun katıldığı imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarım kooperatiflerineden yaptıkları alım anlaşmalarından sonra yeni hedeflerinin pazarlama olduğunu söyledi.

Selçuk’taki Ege’nin en büyük soğuk hava deposu Deppo Efes’ten sonra Küçük Menderes’te de paketleme ve soğuk hava tesisi kuracaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Tarımı öldürmeyeceğiz, yeşerteceğiz. Bu kısır döngüde, para kazanmadan tarıma devam edersek, yarın toprakla, hayvanla uğraşan adam bulamayacağız” şeklinde konuştu. Tarım kesimine desteklerini artırarak sürdüreceklerini kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bugüne kadar başardıklarımız, sadece birbirimizi tanımak ve birlikte yol yürüyebileceğimizi göstermekten ibaretti. Asıl başarı bundan sonra gelecek” dedi.

DAHA İŞİN BAŞINDAYIZ
13 yıl önce çıktıkları yolda işe arazi yollarını asfaltlayarak başladıklarını hatırlatan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz şuanda kırsal kalkınmanın, yerelde kalkınmanın 13 senelik gayretle bilinirliğini, görünürlüğünü üretimde belli bir büyümeyi başardık. İzmir vilayetindeki kentte 4 milyon 250 kişi, kırda da 1 milyon 200 bin kişiyle aramızda güven ortamı oluşturduk. Birbirimize güveniyor, inanıyoruz. Yapabileceklerimizi öncelik sırasına koyuyoruz. İzmir modeli adıyla hizmet etmeye çalışıyoruz. Ama biz daha işin başındayız TUİK verilerine göre Türkiye’de yüzde 2,1 İzmir’de yüzde 5,5 büyüdü yani 2,5 kat büyüdü. Biz sadece bu yolda rehber olduk; yolları yaptık, kooperatif alımları yaptık, koyunundan keçisine, zeytinden peynirine, kestanesinden patatesine kadar… Ama bunlar yeterli değil. Bir üst aşamaya geçmemiz gerekiyor. Tarımda üretimi arttırmamız için birinci olarak ürünün pazarlaması, ikinci olarak organik ve iyi tarım uygulaması gerekiyor. Gelişmiş ülkelere katma değeri yüksek patates satabiliyor muyuz ? Bunu başarabiliyor muyuz?  Hedef bu. Katkıyla, inançla, birlik beraberlikle yola çıktık, buraya kadar geldik. Bir de soğuk hava paketleme gibi yerlerimizi kurar, gerçekleştirirsek, İzmir tarımındaki potansiyelimiz nerden bakarsanız bakın 3-4 misli artar. Tarımla, toprakla, hayvanla uğraşmanın zorluğunu yapan bilir. Dışarıdan baktığında bu iş kolay gelir. Bunu şehirliye anlatmak çok zor.”

“TARIMIN EFESİ”
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül Özçınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, Kiraz Belediyesi yeni hizmet binasının yapımı için verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Kiraz İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Top ise imzaladıkları protokolün Başkan Aziz Kocaoğlu'nun üreticiye verdiği değerin bir göstergesi olduğunu söyleyerek şunları kaydetti; “Yerelde kalkınmayı hedef belirleyip tarımın önemini görüp yerli üreticileri mutlu ve başarılı edebilmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ‘Köylü milletin efendisidir’ diyen Atatürk’ün yolundan giden ‘Tarımın Efesi’  Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyoruz.  Türkiye tarımsız, tarım da kooperatifsiz büyüyemez, gelişemez. Büyükşehirin katkılarıyla her geçen gün kuruşlumuz büyümekte. 1987 yılında kurulan kooperatifimiz 30 tonlarda üretim yapıyordu. Şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sayesinde 140 tonlara çıkmıştır. Çünkü o, tarımın önemini yollarında, dağlarında, taşlarında, köy köy gezerek yerinde görrnüş bir başkan” dedi.

Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak ise, “Başkan Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Kooperatiflerin ağabeyi biz hep birlikte sadece bir kooperatif değil tüm kooperatiflerle Kiraz’ı örnek bir ilçe kooperatiflik başarısı haline getirmek istiyoruz” dedi.

PEYNİRE ALTIN İMZA
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ “İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” ile 2017 yılında 142 bin kilo peynir için 2 milyon 408 bin liralık alım sözleşmesi yaptı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak gıda paketi yardımı ile birlikte dağıtılmak üzere 2018 yılında da toplam 143 bin 600 kg peynir alım sözleşmesine imza attı.

 
Ege Denizi'nde korkutan deprem!
 
Karşıyaka'da kongre günü... Oyuncular idmana çıkamadı!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir7 29 Aralık 2017 Cuma 00:34

Izmirli yorumcu kooperatif diye o markanin kasarini aldim yemyesil oldu diyorsun niye yemyesil oldu acaba hic dusundunmu alismissiniz siz tabi koruyucu maddeleri tuketmeye dogallikliktan geldigini dusunemiyorsunuz bile.. nerden bileceksiniz dogalligai koruyucu kat

Yorumu oyla      11      5  
misafir06 28 Aralık 2017 Perşembe 07:33

Kendisine İzmirli diyen yorumcu, siz İzmirli değilsiniz, bu kafa İzmir kafası değil! Gıda güvenliğimizi, GDOsuz gıdaları, hibrit olmayan tohumları ancak bu tür desteklerle sağlayabiliriz, bu kadarına kafanız çalışmıyor besbelli! Kocaoğlu'nun sağladığı ama sözünü etmediği en büyük fayda, gıda güvenliğini sağlamanın yolunu göstermiş olmasıdır! Bu sadece kentin değil ülkemizin stratejik olarak başarması gereken hedeftir ve parti reklamını kat be kat aşar bu başarı! O nedenle ihanet etmeyin Kocaoğlu'nu destekleyelim! Partisi umurumuzda olmasın, bakın AKP'li belediye var Kirazda, ayrımcılık yapmış mı?

Yorumu oyla      12      5  
nereye gidiyor bu alınanlar ? 27 Aralık 2017 Çarşamba 23:13

o köylülerden alınan sütleri, peynirleri, cicekleri,böcekleri,koyunları,kuzuları dagıtan belediye. Acaba bu aldıklarını kimlere dagıtıyor. Belediye calısanlarına ve memleketlilerine mi veriyorlar. Ben bir izmirli olarak hakkımın boş beleş işlere kullanılmasına karsıyım. bizim vergilerimzle belediye paRALARI böyle yerlere gömüyor. Bu yaşıma kadar 1 bardak süt görmedim, 1 cicek dahi vermedi büyüksehir belediyesi. nereye gidiyor benim hakkım ?

Yorumu oyla      11      8  
İzmirli 27 Aralık 2017 Çarşamba 23:12

Bir kere bu kooperatif ürünü kaşar aldım, almaz olaydım. Paket açıldıktan sonra iki günde yemyeşil oldu.

Yorumu oyla      11      6  
Angara havası 27 Aralık 2017 Çarşamba 18:46

Ah bir ötekileştirmeyi bırakıp İzmir ne yapıyor diye Ankara bakıverse gerçeği görecek ama hiç niyetleri yok.Dünyadaki ekonomi kurallarının biri şöyle diyor; BÜYÜME, her türlü üretime dayalı olursa insanlar kalkınır büyümeden herkes faydalanır.İthalata dayalı büyümede birkaç tane ithalatçı ve onları destekleyen yönetimler kalkınır.Bizde ki büyüme sizce hangisi?

Yorumu oyla      17      6  
hadi ya 27 Aralık 2017 Çarşamba 17:47

Izmirli kardesim, o köylü olmasa ac kalirdin. Sen sehirde ne üretiyorsunki köylüye laf ediyorsun ? Köylünün CHP´ye oy verip vermemesi önemlimi ? Bana oy verene hizmet var vermeyene yok denirmi ? Istiyorsunuzki sehirde lüks icinde yasayalim , köylü perisan olsun. Sonra ? Köyden Sehire göc oluncada feryat ediyorsunuz. Oy verip pisman olduysan verme kardesim. CHP ´nin senin gibi düsünenlerin, insan ayrimi yapanlarin, oy´una ihtiyaci yok.

Yorumu oyla      21      6  
sagduyu 27 Aralık 2017 Çarşamba 16:10

Aziz bey cok dogru bir is yapıyor; sadece Kooperatiflerden mal ve hizmet alıyor bu sekilde İzmir deki bir cok yerde Kooperatiflerin guclenmesini saglıyor , bunun sonucunda kucuk kucuk aile isletmeleri kooperatifler catısı altında uzun soluklu yasama ortamı kuruluyor , koylu urettigi sutu nereye nasıl satacagım kaca satacagım derdinden kurtuluyor , sadece uretimine bakıyor , kooperatif de sutu peynire donusturup hazır musteriye fiyatı onceden belli rakama satıyor .Turkiye de tarım ancak kooperatifler vasıtasıyla kurtulabilir , Devlet sadece bir yasa cıkarsa ve dese : Butun belediyeler tum tarımsal mal ve hizmetlerini sadece tarımsal Kooperatiflerden satın alabilir ; inanın bir yıl icinde ulkemizde tarım cıgır acar, kooperatifler guclenir, hem koylu kalkınır hem de kentli ucuza yiyecek bulur . bunun baska yolu artık gorunmuyor. aksi durumda koyler bosalmaya devam edecek ,kentlerimiz asırı gocten yasanamaz hale gelmeye devam edecek .

Yorumu oyla      24      6  
izmirli 27 Aralık 2017 Çarşamba 15:27

sehre birsey yok, köylüler yardım yapıyor. o köylülerin kac tanesi chp ye oy verdi. bunun adı hizmet degil. sehir köye dönüştü. oy veriyoruz pişman oluyoruz. 3.dönemdir aynı hikaye.

Yorumu oyla      15      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Kadın Meclisleri Birliği Bornova’da toplandı
İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği, her ay farklı bir ilçede ...
Gölcük yaza hazırlanıyor
Ödemiş Belediyesi, bölgenin turizm açısından önemli bir değer olan Gölcük ...
Konak’ta yeni yıl kutlamaları erken başladı
Konak Belediyesi yeni yıl kutlamalarına erken başlangıç yaptı. Göztepe ...
 
İzmir'in suyu alarm veriyor!
İzmir’in can damarı konumundaki Tahtalı Barajı’nda su miktarı, son bir ...
Türkan bebeğin ismi Bornova'da yaşayacak
Bornova Belediyesi, Atatürk Mahallesi’ndeki 6 dönümlük parka Bulgaristan’daki ...
Karşıyaka Belediyesi ‘kültür merkezi’ gibi
Karşıyaka Belediyesi, hizmet binasına gelen Karşıyakalıları sanatla karşılıyor. ...
 
Urla’da sertifikalı aşçılardan lezzetli final
Urla Belediyesi ve Urla Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ...
İzmir'de 2018'e coşkulu 'merhaba'... Programda neler var? İZBAN, metro, otobüs kaça kadar çalışacak?
Yılın son gecesi için hazırlıklarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Başkan Soyer'den yerel kalkınma vurgusu
Karşıyaka Yalı Lions Kulübü'nün toplantısına konuşmacı olarak katılan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva