HABERLER>EKONOMİ
27 Ağustos 2014 Çarşamba - 10:19

İzmir’de sörfe 2 yeni rota!

Denizciler, sörf başta olmak üzere deniz turizmini geliştirmek için yeni projelere hazırlanıyor. Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mihri Çelik, Alaçatı merkezli sörf turizmini geliştirmek için çalıştıklarını açıklayarak, Dikili ve Çeşmealtı'nı da sörf merkezi yapacak projeler geliştireceklerini söyledi. Çelik, deniz turizmi kapsamında Alaçatı'ya golf tesisleri yapılmasını da önerdi.

İzmir’de sörfe 2 yeni rota!

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mihri Çelik, Türkiye'nin 2023 yılında deniz turizminden 17 milyar dolar gelir beklediğini belirterek, Ege'nin bu pazardan daha fazla pay alması için projeler geliştirdiklerini açıkladı.

Ege Bölgesi'nde Alaçatı'nın yanı sıra yeni sörf ve deniz sporları merkezleri yaratmak için çalıştıklarını açıklayan Çelik, sörf için yeni merkezler olarak Dikili'yi ve Çeşmealtı'yı gösterdi. Sörf turizmini geliştirmek için önce Alaçatı özelinde, daha sonra ise daha geniş kapsamlı bir çalıştay düzenleyeceklerini ifade eden Çelik, sonuçlardan çözüm önerileri geliştireceklerini söyledi.



ALAÇATI'YA GOLF PROJESİ
Sörfün önelli bir ihracat ve döviz kazandırıcı faaliyet olduğunu dile getiren Çelik, "Ajandamızın üst sıralarında Alaçatı var. Sörf, deniz turizmi gelirleri konusunda katma değeri en yüksek segmentlerden biri. Sörfün turizme katkısı yaklaşık 1'e 6 hatta 1'e 7. Sezon kısa, mutlaka uzatmak zorundayız. En az 8-9 aya kadar çıkaracak yaratıcı projeleri hayata geçirebiliriz. Alaçatı Yumru Koyu doğu tarafı için son zamanlarda sözü edilen golf projesi de düşünülebilir bir projedir" diye konuştu.

Türkiye'de deniz turizminin 2023 yılında 17 milyar dolar gelire ulaşmasının beklendiğini dile getiren Çelik, Deniz Turizmi Çalışma Grubu olarak projeleri daha fazla gelir kazandırma yönünde geliştirdiklerini söyledi. Çelik, "692 üyemizden yüzde 42'si deniz turizmi alanında faaliyet gösteriyor. Bölgemizde 15 yüzme kulübü, 26 yelken kulübü, 14 sörf merkezi bulunuyor. Biz sektörün tamamına dokunmaya çalışıyoruz. Uzmanlarımız, sürdürülebilir politikalar oluşturmak amacı ile etki analizleri ve istatistiksel faaliyetler yapıyor. Üniversiteler ile ortak çalışmalar düzenliyoruz. Amacımız denizi ve denizciliği her platformda geliştirmek ve özellikle çocuk ile gençlere sevdirmek. Geleceğin denizci nesillerinde deniz bilinci oluşturabilmek istiyoruz. Onlara yönelik başta deniz sporları yüzme, yelken, kürek, sörf faaliyetleri düzenlemeyi amaçlıyoruz" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SADE VATANDAŞ 28 Ağustos 2014 Perşembe 09:26

HABERİ YAPAN SİNAN BEYE SESLENİYORUM. BU GOLF PROJESİNİ VE PROJESİNİN ARKASINDA KİMLER VAR BİR ARAŞTIRIN BENCE. BAKALIM NELER ÇIKACAK.

Yorumu oyla      12      5  
TC misafir 27 Ağustos 2014 Çarşamba 11:13

Golf sahası için iyi hoş diyorsunuz da Alaçatının su rezervi bunu karşılamaya yetecek mi? golf sahası demek koca geniş çimle kaplı bir arazi demek ve yaklaşık 115 futbol sahası büyüklüğünde bir alanın sulanması demek çıkan haberlerden öğrendiğimiz kadarıyla aylık ödenen sulama faturası 7 bin lira bu 6 dönüm için ödenen tutar harcanan su ise 2262 metreküp civarı ediyor. Ortalama 70 hektar yani bir futbol sahasının yaklaşık 115 katı olan golf sahası için ise aylık ortalama kullanım 250 bin metreküp eder ki yaz aylarında bu kullanımım daha da artacağını düşünürsek yaz aylarında nüfusu kat be kat artan ilçe için su sıkıntısı yaratabileceğini düşünüyorum. Onun için başka alternatiflere yönelmek daha yararlı olur düşüncesindeyim.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Zeybekci’den ‘16:9’ açıklaması: Aldım, sattım!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 16:9 projesinin tıraşlanacak bölümünden ...
Altın kayıplarını telafi etti
Altın son günlerdeki düşüşünün ardından kayıplarını geri alarak yaklaşık yüzde 1 yükseldi.
Dizi ihracatı 150 milyon dolara ulaştı
Deloitte Türkiye'nin araştırmasına göre dizi ihracatı gelirleri 2013'te ...
 
Borsada valili-vekilli açık artırma!
İzmir Ticaret Borsası'na ilk ürünün gelmesi nedeniyle düzenlenen açık ...
İzmir’de bir ilk: ‘Çakma sanayici’ye arsa yok!
Organize sanayi bölgelerinde rant için arsa alanlara kötü haber... Tire ...
Pınar Rusya'ya açılıyor
AB’nin ekonomik yaptırımlarına gıda ambargosuyla karşılık veren Rusya, ...
 
Akaryakıtta tavan fiyat sinyali
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt dağıtım şirketlerinin kar marjı ...
Avrupa Birliği Bakanlığı İzmir'e temsilcilik açıyor
Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı olarak İzmir ve Antalya'da temsilcilikler açılıyor.
Yorgancılar’dan Suriyeli isyanı ve Lice çıkışı!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, nüfusu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva