HABERLER>GÜNCEL
14 Mart 2022 Pazartesi - 10:39

İzmir’de son FETÖ operasyonu... Rekor itirafçı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’nin sözde TSK yapılanmasına yönelik 38 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 91 şüpheliden 42’si itirafçı oldu. İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Can Tuncay’ın koordinesindeki operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden neredeyse yarısı itirafçı oldu, rekor kırıldı. Tüm şüphelilerden yüzde 48’inin, askeri öğrenciler arasında ise yüzde 70’ının itirafçı olması dikkat çekti. İtirafçı oranının yüksek olduğu operasyon, FETÖ içindeki çözülmeler her geçen gün daha da artarak devam ettiğini gösterdi.

İzmir’de son FETÖ operasyonu... Rekor itirafçı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ'nün TSK'daki asker ve sivil olmak üzere kripto yapılanmasına yönelik operasyonlar dizisinin 22. aşaması olan 25. operasyonu geçtiğimiz salı günü gerçekleştirdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Can Tuncay'ın koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, 1'i yarbay, 7'si binbaşı, 3'ü üsteğmen, 2'si teğmen, 15'i astsubay, 7'si uzman çavuş, 7'si Kara, 13'ü Hava Kuvvetleri, 8'i Jandarma Genel Komutanlığı'nda, 16'sı muvazzaf 28 asker ile 73'ü 15 Temmuz sonrası ilişkileri kesilen askeri okul öğrencisi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İzmir merkezli 38 ildeki operasyonda 101 şüphelinin yakalanmasına İzmir Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

42 ŞÜPHELİ İTİRAFÇI OLDU
Polis ve jandarma tarafından düzenlenen baskınlarda toplam 91 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 2'sinin gözaltı kararı sağlık durumu nedeniyle iptal edilirken, bir şüpheli delil durumu nedeniyle kolluk biriminden serbest bırakıldı.

42 şüpheli etkin pişmanlıktan faydalanmak istedi. 32 şüphelinin bilgileri faydalı bulunurken, 10 şüphelinin ise faydasız bilgiler verdiği belirlendi. Bu nedenle 32 şüpheli etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest kaldı. 10 şüpheli faydasız itirafçı olduğu için tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

FETÖ'DEKİ ÇÖZÜLMELER HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Yakalanıp ifadesi alınan tüm şüphelilerden yüzde 48'inin, askeri öğrenciler arasında ise yüzde 70'ının itirafçı olması ve itirafçı oranının yüksek olması dikkat çekti. İtirafçı oranının yüksek olduğu operasyon, FETÖ içindeki çözülmeler her geçen gün daha da artarak devam ettiğini gösterdi. İfade alma işlemlerinin ardından 49 şüpheli tutuklanma, 7 şüpheli adli kontrol istemiyle Sulh Ceza Hakimlikleri 'ne sevk edildi. 11 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 45 şüpheli ise tutuklandı. 7'si yurtdışında olmak üzere 10 firari şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

25 OPERASYONDA 3736 ASKER DEŞİFRE EDİLDİ
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik ankesörlü/kontörlü hatlarla irtibatların tespit edilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Dairesi Başkanlığında kurulan ülke geneli veri havuzu kullanarak 19 Kasım 2019'dan bu yana 25 operasyon düzenledi. Örgütle bağlantısı tespit edilen 3 bin 736 asker deşifre edildi. Bu askerlerden 2 bin 306'sı muvazzaf, 709'u muvazzaf olmayan asker olduğu, 766'sının darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okul öğrencisi olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerden bin 630'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. 563 şüpheli faydalı itirafçı oldu. (Sabah)

 
Konak'ta memurlara ek protokol sürprizi
 
Kemalpaşa'da tarıma can suyu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa hayalleri yarıda kaldı!
İzmir'in Urla ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkma hazırlığı ...
Kaymakamın salamura tesisi haberlerine engel mahkemeden döndü!
İzmir 7. Sulh Ceza Mahkemesi Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’in ...
Ebru 7. kattan düşmüştü... Görüntüler ortaya çıktı!
Beşiktaş'ta bulunan lüks otelin 7'inci katından düşerek hayatını kaybeden ...
 
DSİ'den yeraltı hamlesi!
DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında ...
Belediyeye 'asbest' çağrısı... Cezaevi yıkımında tehlike çanları!
Buca Cezaevi'nin yıkımı, 'asbest' sorununu bir kez daha gündeme getirdi. ...
Bir çok il ve ilçede eğitime kar engeli
Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle ülke genelinde bir çok il ...
 
BM'den Erdoğan'a Ukrayna teşekkürü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio ...
İzmir'de bu hafta hava nasıl olacak?
Meteoroloji'nin verilerine göre önümüzdeki hafta hava sıcaklıkları 15 ...
Soğuk havalar sonrası 12 ilde eğitime kar engeli
Olumsuz hava şartları nedeniyle 12 ilin tamamında veya bazı ilçelerinde yarın eğitime ara verildi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şifa adası!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkamacılara Ceza Yağdı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Pahalı, fahiş ve fuhuş!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva