HABERLER>İŞ DÜNYASI
21 Şubat 2022 Pazartesi - 13:52

İzmir’de nitelikli iş gücü için program başlatıldı

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı’nın (WFP) Türkiye genelinde 15 ilde hayata geçirdiği mesleki eğitim odaklı Sosyoekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik (SES) Programı’nın İzmir tanıtımı gerçekleşti.

İzmir’de nitelikli iş gücü için program başlatıldı

İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) düzenlenen toplantıda, özel sektöre profesyonel nitelikte iş gücü kazandırmak ve işgücünün kalifikasyonunu artırmak için hayata geçirilen program hakkında bilgi verildi.

Programın açılışında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, istihdamı artırmanın yolunun yatırımdan, üretimden, ihracattan ve büyümeden geçtiğini bildiklerini belirtti.

Kalkınmayı hızlandıracak üretim ve istihdam odaklı projelerini 2022 yılında geliştirerek devam ettireceklerini kaydeden Çankırı, "Ülkemizdeki istihdam sayısını 30 milyon sınırına getirmiş olmamız, yatırım, üretim, ihracat stratejimizin harfiyen işlediğini gösteriyor.

Bu süreçte bizim ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı anlamak için hem Türkiye'nin iki asırlık kalkınma yolculuğunu hem de dünyada son dönemde yaşanan gelişmeleri çok iyi bilmek gerekiyor. Bu istikametten asla ayrılmadan hedeflerimize aynı kararlılıkla yürümeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

"Tüm tarafları kazançlı çıkartacak formül"
BM Dünya Gıda Programı (WFP) Temsilcisi ve Ülke Direktörü Nils Grede de insanlara kendi gelirlerini kazanmaları için gereken araçları sağlamak için çalıştıklarını, dünyanın en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yapan Türkiye'nin de gösterdiği cömertlikle diğer ülkelere örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Bu programla Türk vatandaşları ve mültecilerin edindikleri bilgi birikimi sayesinde başkalarına bağlı olmadan kendi gelirlerini kazanabileceğini aktaran Grede, programın sonuçlarının Türk ekonomisine de katkı sağlayacağını dile getirdi.

Grede, İzmir’de kurumlarla yaptıkları görüşmeler sonucu nitelikli işgücü sıkıntısı olduğunu anladıklarını dile getirerek, "SES Programıyla tüm tarafları kazançlı çıkartacak bir formül geliştirdiğimizi umuyoruz. Gençlerin hayatlarında bir amaç edinmeye ve ailelerini geçindirmek için işe ihtiyacı var. Şirketlerin ise motivasyonu yüksek, donanımlı ve çalışkan işgücüne ihtiyacı var. Türkiye’nin de ülke olarak gelişmeye devam etmek için bu iki tarafı birbiriyle eşleştirmeye ihtiyacı var." dedi.

5 öncelikli sektör belirlendi
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise programla ihtiyaç sahibi katılımcılara uygulamalı mesleki eğitimler verileceğini, nitelikli iş gücü oluşturulmasını hedeflediklerini belirtti.

Bu çerçevede istihdam edilecek kursiyerlerin yüzde 50’sinin Türkiye Cumhuriyeti uyruklu, yüzde 50’sinin ise geçici veya Uluslararası Koruma statüsüne sahip yabancı uyruklu bireylerden oluşmasının öngörüldüğünü kaydeden Özgener, şöyle konuştu:

"Program kapsamında kursiyerlerin teorik eğitimin ardından üye işyerlerimizde 3 ay uygulamalı eğitime katılmalarının sağlanması planlanıyor. Mesleki ve uygulamalı eğitimlere yönelik ortaya çıkabilecek eğitim ücretleri, kursiyerler ve SGK ödemeleri gibi bütün giderler, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı tarafından karşılanacak. Böylece, üye işyerlerimiz kursiyerleri yakından tanıması ve ihtiyaçlarına uygun şekilde yetiştirmesi sağlanacak. Pilot uygulama olarak başlattığımız programın yürütüleceği öncelikli sektörleri de ayakkabı, gelinlik/tekstil, deri, makina ve su ürünleri olarak belirledik. Üyelerimizin ilettiği ara eleman ihtiyacının yoğunluğu, sektörlerin kentimize ve ülkemiz ekonomisine katkısı ile ihracatımızdaki payları sektörlerin belirlenmesinde etkili oldu. Takip eden süreçte projeyi yaygınlaştırarak diğer ihtiyaç duyulan sektörlerde de uygulanmasını sağlayacağız."

Toplantıda Çankırı, Grede, Özgener, İzmir Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak, iş birliği protokolüne imza attı.

 
3 emniyet müdürüne 573 yıl hapis istemi
 
Bakan Kurum: Acilen İklim Kanunu’na ihtiyaç var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Ocak'ta arttı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), ocak ayında yıllık yüzde 96,44, aylık yüzde 3,25 yükseldi.
Sendika: Atılan Migros işçileri işe geri dönecek!
Migros Depo işçilerinin hakları için başlattığı direniş sonucunda şirket ...
Yargıtay'dan işçiler için emsal karar
Bu haber milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiriyor. Özel bir şirket çalışanı, ...
 
Madencilik sektöründe 7,5 milyon lira destek
Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi ...
Almanya'da doğdu Türkiye'de büyüyecek
Almanya Duesseldorf’da kurulan online alışveriş sitesi Haibrag Türkiye’de ...
İzmirli tekstil firmaları Paris'te kendini gösterdi
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, moda sektöründe dünyanın ...
 
Torbalı'da siyasiler ve iş dünyası yemekte buluştu
Torbalı ilçesinin iş adamları arasında yer alan Hüseyin Arslan Metropolis ...
Yorgancılar'dan 18 maddelik öneri ve eleştiri: Maliyetler enflasyona neden olacak!
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar 18 madde ile üretimde devamlılığın sağlanması ...
İzmirli şirket 125 milyona satıldı!
Kalekim, yapı kimyasalları ve beton teknolojileri alanında faaliyet gösteren ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva