HABERLER>GÜNCEL
15 Mart 2022 Salı - 19:37

İzmir'de matematik seferberliği başladı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında çalışmalarına başladı. Bu kapsamda düzenlenen ‘Matematik Öğretimi Çalıştayı’, İzmir Atatürk Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İzmir de matematik seferberliği başladı

Çalıştay, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, Demokrasi Üniversitesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Behsat Savaş, akademisyenler, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla başladı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Matematik Öğretimi Çalıştayı; Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında tüm okul türlerinin içinde bulundukları koşulları daha da iyileştirmek adına matematik öğretimi alanında İl Milli Eğitim Müdürlüğü düzeyinde uygulama yeri bulabilecek strateji ve projelerin oluşturulması hedefleniyor. Çalıştay, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm kurum/okul türlerinde görev yapan idareci ve öğretmenlerin alan uzmanlığı bakış açısıyla İzmir’in eğitimine yön vermek için bir arada olmayı kapsıyor.

İzmir’de tüm eğitim paydaşları Milli Eğitim Bakanlığının öncelikleri ve hedefleri doğrultusunda başlatılan “Matematik Seferberliği” ne yönelik yapılacak çalışmaları, ele alınacak projeleri görüşmek ve İzmir’de yol haritasını belirlemek için İzmir Atatürk Lisesinde bir araya geldi.

Çalıştayın açılışında konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan çalıştayın amaç ve içeriği ile ilgili bilgi verdi.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Behsat Savaş; Yaşamda disiplinler arası öğretilenlerin yeri çocuklara kazandırılabilirse eğitim adına her şeyin kolaylaşacağını ifade etti ve katkıda bulunanlara teşekkür etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, bir matematik eğitimcisi olarak bu çalıştaya katılmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Matematik Öğretimi Çalıştayı ile Kelebek Etkisi
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı ‘Matematik Seferberliği’ne İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bütün imkanları ile dahil olduklarını belirtti. Yentür konuşmasını; “Bugün sunacağınız katkı, kelebek etkisi ile Türkiye’ye yayılacaktır.’’ sözleri ile bitirdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün matematik alanındaki çalışmalarına yön vermek ve çalışmaların sahiplenilmesi amacıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okul/kurum matematik öğretmenleri, disiplinler arası çalışmaları destekleme amaçlı beden eğitimi, bilişim teknolojileri, edebiyat, müzik, Türkçe, sınıf ve okul öncesi öğretmenleri olarak belirlendi. Masa konu başlıklarındaki alan uzmanları Matematik alanında doktora, yüksek lisans yapmış veya yenilikçi uygulamaları derslerinde uygulamış matematik öğretmenleri, alanında doktora ve yüksek lisans yapmış farklı branş öğretmenleri ile değerlendirildi. Her masada aynı zamanda ilçe zümre başkanları ve öğrenciler de hazır bulundu. İlk oturumda; Özel Yetenekli Bireyler İçin Matematik Öğretimi, Materyal Geliştirme, Matematikte Hikayeleştirme, Müzikle Matematik Öğretimi, Teknoloji Destekli Matematik Öğretimi, Yaratıcı Drama ve Oyun Tabanlı Matematik Öğretimi, İlköğretim ve Ortaöğretim Matematik Eğitiminde Stratejiler ve Değerlendirme olmak üzere sekiz tema ele alındı. Çalıştayın ikinci oturumunda ise katılımcılar çözüm önerileri ve projelerin belirlenmesi için görüş alışverişinde bulundu. Çalıştay; grup çalışmalarının sunumu ve değerlendirmesi ile sona erdi.

 
Bayraklı'da sular durulmuyor… Olağanüstü kongre Seçim Kurulu'na taşındı!
 
Ukrayna lideri Zelenskiy Kanada'ya seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçük çocuk kazara annesini vurdu
Samsun'un Çarşamba ilçesinde avdan dönen K.Y.K. (16), tüfeği boşaltmak ...
Arkadaş cinayeti sanığına 21 yıl hapis
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, husumetlisini korkutmak için tabancayla ...
11 kişiye mezar olmuştu... Mahkeme kararını verdi!
İzmir'de depremde yıkılan 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin de ...
 
İlber Ortaylı anlattı... 'Gavur İzmir' sözü nereden çıktı?
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, İzmir'in 9 Eylül 1922'deki kurtuluşunun ...
Doktora yumruk atıp, bıçak çeken şüpheli yakalandı
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ...
Hamamcılar Odası yeni başkanını seçti
İzmir Hamamcılar ve Banyocular Esnaf Odası başkanlığına, yeniden mevcut Başkan Nafi Karaca getirildi
 
DİSK'li işçiler iş bırakarak alanlara indi: Bu böyle gitmez!
DİSK üyesi işçiler iş bırakarak Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelirken ...
Okula gidip karşılıksız aşk beslediği kadını kaçırdı
Adana'da insanın kanını donduran bir olay meydana geldi. Kentte H. İ. ...
Bu sefer adres Bornova... ‘Kaçak kuyumcu’ vakası!
Gaziemirli kuyumcu Mehmet Esen’den sonra, Bornova’nın Çamdibi semtindeki ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva