HABERLER>GÜNCEL
31 Ağustos 2018 Cuma - 13:17

İzmir'de kırmızı alarm! Deniz kapkara oldu!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, dün gece, denizde kaynağı henüz belirlenemeyen ham petrol sızıntısı meydana geldi. Deniz yüzeyini kaplayan petrol, rüzgar ile dalgaların etkisiyle Yeni Foça sahiline kadar ulaştı. Kıyıya da vuran petrol tabakası, kirliliğe neden oldu.

İzmir de kırmızı alarm! Deniz kapkara oldu!

Foça Liman Başkanı Mustafa Çankaya, kirliğin kaynağının araştırıldığını söyledi. Aliağa Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ise kirliliğin olduğu bölgelerde, su ve ham petrolden numune aldı. Öte yandan dün gece Aliağa Limanı'nda teknik arıza meydana gelen Panama bandıralı tankerin ait olduğu firmaya, ham petrol sızıntısı olduğu gerekçesiyle Sahil Güvenlik ekiplerince para cezası kesildiği öğrenildi. Tankerdeki sızıntıya ise Tüpraş Aliağa Rafinerisi ekipleri tarafından müdahalede bulunulduğu bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Foça Çevre ve Kültür Platformu dönem sözcüsü Bahadır Doğutürk, "Dün gece itibariyle böyle bir kirlilikten bilgimiz oldu. Bugün gündüz tespitlerimizde ise Yeni Foça ve Gencelli mevki arasındaki sahile yayılmış olan petrol atığıyla karşılaştık. Bu kirlilikten dolayı doğadaki toplu ölümlerin gerçekleşmesinden korkuyoruz. Burada çok sayıda sanayi kuruluşu var. Bu yüzden çok ciddi sanayi kirliliği tehlikesi altındayız. Daha büyük olaylar yaşanmadan önlem alınmasını istiyoruz" dedi.



BÖLGEDEKİ VATANDAŞLAR TEDİRGİN
Burada yaşayan mahalle sakinlerinden Hüseyin Eşlik, "Gece 01.30 gibi ağır bir akaryakıt kokusuyla uyandık. Sabah kalktığımızda sahilimizin hammadeyle kaplı olduğunu gördük. İlgili mercilere gerekli iletişimlerde bulunduk. Bu sıkıntıyı zaman zaman yaşıyoruz. Yalnız boyutları itibariyle bugün daha ağır yaşadık. İlgili birimlerin bu noktada denetimlerini daha sık ve ciddiyetle yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Bölgede daha öncede deniz kirliliğinin yaşandığı söyleyen bir başka vatandaş Gözde Bilgiç ise, "Sabah geldiğimizde her yer balçıktı. Şu an dağılmış durumda. Gerekli yerlere bildirdik. Saatler önce yapılması gereken müdahale ne yazık ki şimdi yapılıyor. Her taraf balçık halindeydi. Biz bunu yıllarca görüyorduk. Buna bir dur demek istiyoruz. Denizlerimizin temiz olmasını istiyoruz" dedi.

Ankara'dan tatile gelen Yusuf Can Çalpan, kirlilik nedeniyle denize giremediklerini belirterek "Girsek üstümüze yapışıyor" diye konuştu.



Emekli deniz astsubayı Ahmet Savran ise gece saatlerinde petrol kokusuyla uyandığını ifade ederek şunları söyledi:

"Ben gece 03.00'te kalktım, baktım koku var, mazot kokusu. Sahile baktım, Sahil Güvenliği aradım, mesainin başlamadığını söylediler. Çevreye duyarsızlık var. Gemilerden mi oldu yoksa karşı tesisten gelen kaçak mı var nedir bilmiyorum, burası hep tehlike altında. Gemilerin kontrol altına alınması lazım."

FOÇA KAYMAKAMINDAN AÇIKLAMA
Foça'nın Cumhuriyet Mahallesi sahilinde ham petrol sızıntısıyla ilgili bölgeye gelen ve tekneye binerek incelemelerde bulanan Foça Kaymakamı Ali Çetin açıklama yaptı. Çetin, "Bölgede bir miktar kirlilik var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri temizlik çalışması yapıyor. Bölgeden numune alındı. Sahil Güvenlik ve jandarmada failini arıyor. En kısa zamanda tespit edilir. Bize intikal eden bir sızıntı yok. Bulunduğumuz 1 kilometrelik alanda kirlilik var. Dağılmış durumda. Karaya vurdukça temizlenecek. Numuneler incelenecek, eğer bir sızıntı bulunursa numune alınıp karşı tarafla eşleştirilecek" dedi.(DHA)

 
Bucaspor altyapısıyla sahada
 
Söke'de korkunç son: Bağ evinde kendini astı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki ilden acı haber: 3 asker şehit
Kozluk ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda iki asker şehit ...
Hava Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu!
Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma ...
İzmir yolu kapandı! Her yer bira!
Balıkesir yakınlarında, sürücüsünün kontrolünden çıkan bira yüklü TIR devrildikten ...
 
İzmir'de gece boyu Zafer sevinci
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yılı Balçova, Bornova, Karşıyaka, Foça ...
İzmir'de can yakan fotoğraf: Ekmek parası derdindeydi
İzmir Ödemiş'te otomobilin seyyar simit aracına çarpması sonucu simitçi ağır yaralandı
Yüzen boğa 'Ferdinand' kankasını İzmir'de buldu!
Rize'nin İyidere ilçesinde, Kurban Bayramı'nın birinci günü kaçan, bayramın ...
 
Erdoğan'dan kritik Harp Okulları açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Kara Harp Okulu'nda düzenlenen Milli ...
TSK'dan Kuzey Irak'a hava harekatı!
TSK, Irak'ın kuzeyi Zap Bölgesi'ne düzenlenen hava harekatı sonucunda, ...
Kardeşlerin duvar yazılı kavgasında karar!
Edirne'de yıllar önce miras yüzünden küsen Mümtaz Çavuntçu (72) ile kardeşi ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva