HABERLER>POLİTİKA
28 Temmuz 2018 Cumartesi - 11:05

İzmir'de 'imza' karşılığı ‘kadro rüşveti’ çıkışı: O belediye başkanı kendisini biliyordur!

Eski İl Genel Meclisi’nde Grup Başkanvekilliği yapmış olan Albayrak, kurultay tartışmaları için, “İmza karşılığı 10 kadro rüşveti veren belediye başkanını istifaya davet ediyorum. Kimse İzmirlilerin onuruyla oynamamalı” iddiası sonrasında, “O belediye başkanı kendisini biliyordur” dedi.

İzmir de  imza  karşılığı ‘kadro rüşveti’ çıkışı: O belediye başkanı kendisini biliyordur!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağanüstü kurultay gerçekleştirme amacıyla başlayan imza toplama hareketi 30 Temmuz Pazartesi günü sona erecek.

Süreçte Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye yakın olarak hareket eden muhalifler yaptığı açıklamayla şu ana kadar 559 delegenin imza verdiğini ifade etti. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “559 delege imza verdi. Geri kalan 69 imza ise pazartesi tarafımıza ulaşacak” dedi. İzmir’den ise 27 delege tarafından imza verildiği belirtildi. İzmir’de de İl Başkanı Deniz Yücel Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana refleks gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise süreçte iki kez değişim vurgusu yapmıştı.

Gelinen noktada ortaya ilginç iddialar atıldı. Muhalifler genel merkez tarafından baskı yapıldığını söylerken, mevcut düzenden yana olanlar ise kentte görevde olan bazı belediye başkanları tarafından delegeye iş vaadi yöneltildiğini öne sürdü.

Sürecin sonlanmasına sayılı saatler kala, eski İl Genel Meclisi’nde CHP Grup Başkanvekilliği görevini yürütmüş olan Doğan Albayrak flaş bir çıkışa imza attı. Albayrak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İmza karşılığı 10 kadro rüşveti veren belediye başkanını istifaya davet ediyorum. Kimse İzmirlilerin onuruyla oynamamalı” dedi. CHP’li Albayrak’ın isim vermemesi İzmir’deki partili belediye başkanlarını zan altında bıraktı.

FOX TV’DEKİ BİR HABERDEN DUYDUM
Egedesonsöz’e konuşan Albayrak isim üzerinden konuşmadı. Albayrak, “FOX TV’de bir haberde belirtilen, tanımlanan bir belediye başkanı vardı. Bir açıklama yoktu. Bir araştırma yapmadım. Kim olduğunu da bilmiyorum. FOX TV’de bir haber geçti. Eğer haber doğruysa hoş bir şey değil. Hiç kimsenin böyle bir yanlışlığın içinde olmaması gerekir. Haberde isim vermiyordu. Ülkemizin en batısında olan bir belediye başkanımızın bir delegeye 10 tane kadro verdiği belirtiliyordu. Doğu illerinden bir delegenin geçmişte başvurduğu işe kabul edilmediğini, ancak bu kişinin şimdi aranarak 10 tane kadrosunun hazır olduğunu söyledi haber” dedi.

O BAŞKAN KENDİNİ BİLİYORDUR!
Kendisine ulaşan bir bilgi olmadığını ifade eden Albayrak, “Bunun kim olduğunu bilmiyoruz. Bu önemli bir konu... Belki doğru da olmayabilir. Ama doğruysa İzmir için üzücü bir olay. Kurultay istenebilir, olabilir ancak bunu zorlayıcı tekliflerin getirilmesi üzücü. Kadrosu olan böyle bir teklif getiriyorsa kendini ayrıcalıklı bir yere taşıyorsa doğru değil. Benim bir duyumum yok. Gerçekten öyle bir şey varsa o başkan kendini biliyordur. Bana gelmiş bir bilgi yok” açıklamasında bulundu.

 
Bomba iddialar! Oktar örgüt üyelerini oraya da sızdırmış...
 
Aref Türkiye'ye döndü... İşte ilk açıklaması
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A 29 Temmuz 2018 Pazar 01:34

Bay Doğan Albayrak ne buyurmuş, bir daha okuyalım; "Konuyla ilgili bir araştırma yapmaMIŞ... O belediye başkanının kim olduğunu da bilmiyorMUŞ... FoxTv bir haber geçMİŞ ama haberde isim verilmiyorMUŞ... Eğer haber doğruysayMIŞ hoş bir şey değilMİŞ... Miş miş de miş miş." Okudukça, eski bir Roman havası geldi dilimin ucuna; "Mış mış mış mııış, Evi barkı yıkılasııı, İki gözü kör olasııı... MIŞ!"

Yorumu oyla      10      5  
ANKARA 28 Temmuz 2018 Cumartesi 16:30

Genel Seçimler de Mılletvekılı Olabılmeknİçin Sayın Genel Baskanın Yanında Olanlar Vekıl Secıldıkten Sonra Muharrem İNCE Demek de; Genel Baskana Şu Vekıl Olacak Dıyen Kısı Bugun Degısım Demek de; Degısım Dıyen Kısının Önerısı Ile Vekıl Olan Kısı de Genel Merkezın Yanındayız Demek de; Degısım Dıyenın Sectırdıgı İl Baskanı da Genel Merkez Yerınde Olmalı Demek de; Kısacası Bırılerı Sıyasetın Şerefını Yerlere Sermiş !

Yorumu oyla      9      5  
Yücel Tuzcuoglu 28 Temmuz 2018 Cumartesi 16:18

Sn Albayrak doğru olduğunuzu bilmediğiniz konuda yorum yapmak doğru mu?Ayrıca genel merkez yönetimi ne vaatlerde bulunup baskı yapıyorlar. Bu önemsiz mi sizce?

Yorumu oyla      11      6  
Mimar 28 Temmuz 2018 Cumartesi 14:38

Zafer giden yolda her şey mübahtır zihniyetli CHP li olamaz Kamu kaynaklarını kullanarak kendisini parti ve örgütün üzerinde gören belediye başkanı CHP li olamaz Zaten İzmir’de kim kiminle dans ediyor çok net gözüküyor Örgütü ve partilileri yok sayanlar kendileri YÖK olmaya mahkumdurlar Etik yahu

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 28 Temmuz 2018 Cumartesi 12:39

ya arkadaşlar bu bence bir oyun yerel secim öncesi muharem ince biraz sussa istanbuldan belediye başkanı adayı olsa CHP hem istanbulu hem ankarayı ve bircok büyükşehir belediyeleri CHP kazanabilirdi...ama malesef karıştırdilar chp yi içten.şimdi çogu seçmen bu durumu üzülerek izliyor ve hergecengün tıpkı bu haber gibi bişeyler yaşanacak..ve kan kaybı hergecen gün büyüyecek..iyi parti bakın kurucusu olan partinin lıderi meral aksener ne olduda partiyi budenli bırakıp gidiyor bu ülke neye ve nereye giddiyor..baktılar dolar düşmiyecek ekonomi kotü gidiyor ABD hemen can simiti oldu bir rahip için ekonomik yaptırım uygularız diyip ülkede yaşana bu sıntılar sanki düzelecektide bu yaptırımlardan dolayı düzelemiyecek pozisyonu yaratıyorlar...bence hiç birsey eskisi gibi olmıyacak gün gectikce kötüye gidiyoruz ALLAH sonumuza hayır getirsin..bunların hepsi bir planın ayagı...saygılar

Yorumu oyla      15      6  
Hakan 28 Temmuz 2018 Cumartesi 12:08

Emin olmadığınız duyuma dayalı birşeyi çıkıp konuşmuşsunuz ciddiyetsizlik başka bişey değil

Yorumu oyla      20      6  
Bornova''lı 28 Temmuz 2018 Cumartesi 11:46

Bütün belediye başkanlarını böyle zan altında bırakmak hiç doğru bir davranış değil. Kim olduğunu biliyorsan ya adını söylersin, ya da herkesi sorumluluk altına sokup bırakmazsın. Açıklama getirmiyorsanız o zaman ben de derim ki kafanda kurdun bu da senin kurgun.

Yorumu oyla      21      6  
Başka bahara 28 Temmuz 2018 Cumartesi 11:45

Oysa ki; Gaye Usluer 19 temmuzda 564, 21 temmuzda 604 imza var diye twit atmıştı, anlaşılan seçim gecesi yaşattıkları güvensizlik duygusuna yeni bir halka eklemeye çalışıyorlar. Bu vekiller Muharrem İnce'yi kamuoyu önünde çok mahcup ettiler. Biz de 1200 imzayı sayamayan bu adamlardan 50 milyon oyu doğru düzgün saymasını beklemişiz. Yazık, yazık...

Yorumu oyla      22      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Aşacağımız daha çok büyük tepeler var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihimizin en büyük başarılarını elde etmemize ...
CHP'de o isim genel başkanlığa göz kırptı!
CHP Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen, CHP Genel Başkan adayı olarak önerilmek ...
Erdoğan: Mandela'yı saygıyla anıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Afrikalı ve Türk işadamlarına hitaben gerçekleştirdiği ...
 
C.Başkanı Yardımcısı Fuat Oktay İzmir'de konuştu: Milli ve yerli duruş güçlenerek devam edecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İzmir’de 2. Ana jet üstünde pilotaj ...
CHP'li muhaliflerden flaş açıklama: İşte İzmir'de toplanan imza sayısı!
CHP'li muhalifler adına yapılan açıklamada kurultay için toplanan imza ...
'Trump'ın mesajları müttefiklik ruhuna aykırı'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye ...
 
Kani Beko’dan iki konfederasyona ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, sendikalara yaptığı ...
CHP’li Bakan’dan ‘balık çiftlikleri’ soruları
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, faaliyetteki ...
İYİ Parti İzmir'den Akşener'e firesiz destek!
İYİ Parti’nin 12 Ağustos’ta yapacağı olağanüstü kurultay öncesi İzmir’de ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva