HABERLER>GÜNCEL
31 Temmuz 2014 Perşembe - 11:07

İzmir’de eğitimin en sıcak yazı: Tüm kadrolar sil-baştan!

İzmir’de 2014/2015 öğretim yılı öncesinde eğitimde tüm yönetici kadroları hallaç pamuğu gibi atılırken, ikisi dışında tüm ilçe milli eğitim müdürleri ve il milli eğitim müdür yardımcıları görevden alındı, "eğitim uzmanı" unvanıyla "depo"landı. İl şube müdürleri rotasyona, bulunduğu okulda 4 yılı dolduran 750 ilkokul, ortaokul ve lise müdürü performans değerlenmesine tabi tutuldu. 28 Ağustos'tan itibaren performans puanı 75'in altında kalan müdürler öğretmenlik yapacak.

İzmir’de eğitimin en sıcak yazı: Tüm kadrolar sil-baştan!

İZMİR - İzmir eğitim camiası en sıcak, en kavurucu yazını yaşıyor. Çünkü geçen yıl ertelenen atamalar, rotasyonlar, görevlendirmelerin tümünü start verildi.

İzmir'de görevlerini ilk kaybedenler 28 ilçe milli eğitim müdürü oldu, Karşıyaka ve Çeşme İlçe Milli Eğitim müdürleri ise yerinde kaldı. Aynı şekilde İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı'nın 8 yardımcısı da görevinden alındı, yeni adresleri, "eğitim uzmanı" unvanıyla, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde bir oda oldu. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan genelgeyle görev tanımı yapılan eğitim uzmanları öğretmenlik yapabilecek, hizmetiçi eğitim seminerlerinde kurslarda öğretmenlik yapabilecek, ilk ve ortaöğretim kurumlarında seçmeli derslere girebilecek, Ar-Ge ya da proje ekiplerinde görev alabilecek. Bu görevlerin yapılmaması halinde eğitim uzmanları İzmir'in eğitimdeki sorunlarının çözümü için araştırma inceleme yapacak, çözüm önerileri getirecek. Eğitim uzmanları bunların içinden durumlarına uygun görevlerde çalışacak ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrinde çalışacak, bu görevlerinde kalıp kalamayacaklarını da performansları belirleyecek. Görevden alınan 8 il milli eğitim müdür yardımcısının yerine atamalar yapılırken, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevli şube müdürleri de rotasyonla yer değiştirdi. Şube müdürlerinin birçoğu İzmir dışına tayin edildi.
 
750 OKUL MÜDÜRÜNÜN PERFORMANSLARI DEĞERLENDİRİLİYOR
Öte yandan eğitimdeki rotasyon süreci ilk, ortaokul ve lise müdürleriyle devam edecek. İzmir'de 2013/2014 öğretim yılı sonu itibarıyla bulundukları okulda 4 yılını dolduran müdür sayısı 750 olarak belirlenirken, hepsi havuza çekilmiş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçici görevlendirme yapılmıştı. Bakanlık yeni getirdiği puanlama sistemiyle müdürleri değerlendiriyor. Müdürlerin performans değerlendirmesi 14 Temmuz'da başladı, 15 Ağustos'ta tamamlanacak. İlçe milli eğitim müdüründen okul aile birliği başkanına kadar 10 kişilik bir değerlendirme komisyonunun vereceği puana göre müdürün akıbeti belli olacak. 75 puan ve üzeri alan müdürler bir 4 yıl daha okulunda görev yapabilecek. 75 puanın altında kalan müdürler ise ya emekli olacak ya da öğretmenliğe dönecek. 28 Ağustos'ta da değerlendirmeler doğrultusunda çalışmalar başlayacak.
 
ÇEVRE İLLERDE DURUM
Bulunduğu okulda 4 yılı dolduran müdür sayısı illere göre belirlenip, Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirildi. İzmir'de 750, Aydın'da 286, Balıkesir'de 317, Çanakkale'de 131, Denizli'de 281, Manisa'da 356, Muğla'da 224 ve Uşak'ta 112 müdürün görev süresinin dolduğu belirtildi.
 
"AMAÇ BİRİLERİNE YER AÇMAK DEĞİL DİNAMİZM GETİRMEK"
Sadece İzmir değil 81 ilde gerçekleşen görevden almalar, rotasyonlar, atamalar eğitim camiasında pek çok kişiyi huzursuz ederken, kimi eğitimciler "hükümet yanlısı eğitimcilere yer açmak için yapılıyor" diyerek tepki gösterdi, bazı sendikalar yargı yoluna başvurdu. Milli Eğitim'den bir yetkili ise yapılana şöyle değerlendirdi: "Bu birilerine yer açmak için değil eğitime dinamizm, heyecan, çalışma şevk getirmek için yapılıyor. Performansın yükseltilmesi amaçlanıyor. Bir kişi bir makamda 4-5 yıldan fazla çalışırsa körlük başlıyor. İlde 20-25 yıldır aynı yerde çalışan, 64.5 yaşına gelmiş, emekliliğini bekleyen çok kişi var. Bugüne kadar şüphesiz eğitime hizmetleri oldu ama bu eğitime yeni bir soluk getirmek için değişim şarttı."


 
"TELEFONLA YÖNETECEKLER"
Değişimi, dönüşümü savunduklarını ancak eğitimde yapılanların "kıyım" olduğunu öne süren Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan ise "Tüm bunlar, eğitimci kıyımına yönelik olarak torba yasalarla yapılan işler. Deneyim değil sadece 'bizden olsun', Başbakan'ın dediği gibi 'saksı olsun' mantığı hakim. Tek özellikleri Eğitim Bir Sen'li olmak, hükümete biat etmek. Milli Eğitim politikaları sancılıydı, bu 4+4+4 ile zirve yapmıştı, şimdi sancı büyüyecek. Deneyimsiz kadrolarla, telefonla yönetimle çatışmalar başlayacak. Öğretmen-idareci, veli-idareci sorunları önümüzdeki dönem daha da artacak. Değişimi, dönüşümü savunuyoruz ama yenilik gibi gösterilip getirilen, yöneticinin inisiyatif almasını, bağımsız hareket etmesini ortadan kaldıran bir uygulama. Kişinin hak arama şansı da yok, hukuk yolu kapatıldı. Görev süreleri 6 ay. Söyleneni yapacak. Söyleneni yapmadığı taktirde yerine gelecekler sırada bekliyor. Böyle bir süreç, geleceği de valinin iki dudağının arasında" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in kum zambakları için S.O.S!
Türkiye kıyılarında nadir olarak yetişen ve nesli tehlike altında bulunan ...
Dikkat! İzmir önce kavrulacak sonra…
Kentte sıcaklıkların tavan yapacağı 2 günün ardından yağmur sürprizi!
Soma Holding yönetiminde flaş gelişme!
301 işçinin hayatını kaybettiği Soma faciasının meydana geldiği madeni ...
 
İzmir'de eğlence dönüşü feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Çiğli’de, kontrolden çıkan otomobil, kırmızı ışıkta bekleyen belediye ...
Bayramda facia: Gölet 5 çocuğa mezar oldu
Batman'ın Kozluk İlçesi Yakıtlı Köyü'nde serinlemek için gölete girdikleri ...
İzmir’de ‘barış’ cinayeti: Eski eşinin kardeşi öldürdü!
İzmir’in Buca İlçesi'nde, bir süre önce cezaevinden çıktıktan sonra boşandığı ...
 
İstanbul sokaklarında HDP-Halk Cephesi gerginliği
Nurtepe’de Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim standının ...
Fırında sıra kavgası: 2 ölü
Mersin'de tatilcilerle fırın çalışanları arasında ekmek sırası yüzünden ...
İzmir’de korkunç cinayet: Polis arkadaşını öldürdü!
İzmir’in Buca ilçesinde polis memuru 35 yaşındaki İ.M., kullanması için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva