HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mart 2015 Cuma - 10:37

İzmir'de cemevi tartışması: 'Mühür' krizi!

Çiğli Belediye Belediyesi izinsiz tadilat yapıldığı gerekçesiyle cemevini mühürledi. Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin ise karara tepki gösterdi. Şahin, “Bunları Allah ıslah etsin, Hz. Hüseyin gazabına uğrasınlar” dedi. Başkan Arslan'dan da aynı sertlikte tepki geldi: Cemevi yapılacak yer değil, siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar!

İzmir de cemevi tartışması:  Mühür  krizi!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından alınan kararı gerekçe göstererek CHP’li belediyelere gönderdiği “cemevleri ibadethane sayılsın” önerisi meclislerde kabul edilirken tartışma yaratan yeni bir karar alındı.

Çiğli Belediyesi, Güzeltepe’de bulunan Hz. Hüseyin Cemevini “izinsiz tadilat yapıldığı” gerekçesiyle mühürledi. İçerisinde boya ve badana çalışmalarının yapıldığı sırada cemevine gelen zabıtalar işçileri dışarı çıkartarak kapıları kilitledi.


 
ESKİ POLİS KARAKOLU
Belediyenin mühürlediği cemevinin üç ay önce Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Evrensel Alevi Bektaşi Birliği’ne tahsis edildiği ifade edildi. Milli Emlak ile kira sözleşmesi yapan dernek,  eskiden polis karakolu olarak kullanılan binanın yasal işlemlerini sözleşmeye bağlayarak çalışmaları sonlandırmıştı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın göreve gelmesi ile birlikte yönetiminde yer verdiği İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Şahin’in başkanlığını yaptığı dernek cemevinde ibadetlere başlamıştı. Alevi dedesi Mehmet Ali Yıldırım’ın organize ettiği cemlere bölgede yaşayan alevi vatandaşlar katılıyordu. Cemevinde halk eğitim ile birlikte okuma yazma ve çeşitli kurslar için görüşmelerin başladığı öğrenildi.

SERT TEPKİ
Belediyenin cemevini mühürlememesine tepki gösteren Avukat Şahin, “Onlarca zabıta gelerek içeride sadece boya yapanlara müdahale etti. Boya yapmak için yasal bir izne gerek yok. Tam 26 yıllık bir avukat olarak yapılan tamamen hukuksuz bir işlemdir.  Güzeltepe’de 8-10 bin alevi vatandaşımız burada ibadetini yapacaktı. Biz burada cemevlerinin siyasetin arka bahçesi yapılmasının önüne geçmek istedik. Ne yazık ki belediye yönetimi bundan rahatsız oldu. Onlar ‘siyaset cemevlerinde yapılır ve gerekirse arka bahçe olur’ dedi. Her fırsatta alevi olduğunu dile getiren belediye başkanı ve yönetimi hiçbir sebep yokken böyle bir karar aldı. Allah bunları ıslah etsin. Hz. Hüseyin’in gazabına uğrasınlar” dedi.



SİYASİ RANT ELDE ETMEYE ÇALIŞIYOR
İlçede yaşanan cemevi krizi ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Arslan, “İmar planında orası karakol olarak geçiyor. Biz Milli Emlak’tan orayı aylar önce istedik. Okul öncesi çocuk eğitim merkezi yapmayı düşünüyorduk. Daha sonra derneğe burayı altı aylığına kiraladılar. Orası zaten cemevi olacak yer değil. Aynı yerde cemevi yapılması için belediye geçen dönem arazi kamulaştırmış. Okulun bitişiğindeki yerin cemevi olması mümkün değildir. Hemen dibinde ilköğretim okulu var. Güzeltepe halkı orada tepki gösterdi. Biz onlara bu işten vazgeçmesini istedik. Ama siyasi olarak çıkar elde etmek isteyenler bunu yaptılar. Dernek başkanı arkadaş AKP’ye yaranmak için kontrolsüz işler yapıyor” dedi.
 
PARTİ DE RAHATSIZ
Arslan, İl Başkan Yardımcısı Şahin’den kendi partililerinin de rahatsız olduğunu söyledi. Arslan, “Bu konu gündeme geldiğinde AKP’nin İlçe Başkanı Özgür Kaner ve Meclis Üyesi Erdal Polat yanıma gelerek durumu anlattılar. Bana, ‘bu adamdan rahatsızız, bizi dinlemediği gibi çalışmalarımıza da zarar verecek işler yapıyor’ dediler. Olaya AKP’nin ilçedeki temsilcileri de karşı geldi. Eğer parası varsa gelsin bizim kamulaştırmasını yaptığımız yere katkı koysun ve birlikte yeni bir kültür merkezi yapalım. Orada ibadet yapılmaz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aziz üstün 29 Mart 2015 Pazar 01:17

Beyler karakolın geçmişi kotu olabılır. ama dernek almıs cem evı yapıyor bız neyı tartısıyoruz. 6 aylık almamıs secımlerden sonra kalacagını belgeler ıle gosterıyor vakıf temsılcısı. 6 aydan sonra kalınca bunu dıyenler ne yapıcak acabaa ?? Sıyaset konusulmaycak dıyor sadece ıbadet dıyor. denemekte yarar var bence. bu gerı kafalılık ıle bız alevıler daha cok cekerız. acılsın ılk ben gıdıp orda ıbadetlere katılcam. saygılar

Yorumu oyla      12      5  
Serkan aydın 28 Mart 2015 Cumartesi 14:36

Arkadaşlar hasan başkanı karalayacağınıza biraz kendinize bakın lütfen siz ne yapıyonuZ Alevilik için önce kendinize bakın.biri çıkmış işkencelerin tutuklamaların olduğu yere akp nin uşağı bir şahıs cem evi yaptırıyor sizde bunu destekleyin bravo size.yer var yapılacak orada olmaz işi farklı yere çekmeyin başkanı eleştireceğinize akp li fakıf başkanını eleştirin akp nin kanalları gelip haber yapıyo utanın bence yazık.

Yorumu oyla      11      6  
binali öztürk 28 Mart 2015 Cumartesi 12:08

ali ihsan efendi ye sorarım 6 aylık kiralamış cemevimi olur kime hizmet ediyorsun.

Yorumu oyla      12      7  
BABA 27 Mart 2015 Cuma 21:30

muhurlemekte ne oluyor.sanki kacak et kesim dukkani . orasi cem evi cem .ibadethane .sen nasil chp lisin anlamadim.herkesin memnun oldugu yerden sen bahane uret bakalim.

Yorumu oyla      14      5  
Ayhan Yalçınkaya 27 Mart 2015 Cuma 19:46

Canlar bizde isteriz Güzeltepe de Cemevi olsun. Ama karakol'dan geçmişi kötü olan ve insanlara işkence yapılan bir karakol'dan cemevine dönüştürülmesi yanlıştır.

Yorumu oyla      15      10  
devrim özkaya 27 Mart 2015 Cuma 15:21

Belediye başkanı sonuna kadar haklı bu konuda çünkü bu akp lilerin ayak oyunu bire bir olayın içindeyim biz alevilerin hakkını savunmak sivasta bizi yakan akp lilere kalmamış biz çiğlililer dostuda biliriz düşmanıda

Yorumu oyla      22      16  
sevda kaya 27 Mart 2015 Cuma 15:18

Belediye başkanımız çok doğru iş yapmış okulun hemen dibinde bir cem evi olamaz yeri gelcek oraya cenazelerimizi götüreceğiz bende bir alevi olarak küçük çocuklarımızın bundan etkilenmesini istemiyorum belediye başkanımız geldiği günden beri çiğli halkına çok güzel çok iyi davranıyor hergün yorulmadan mahalle mahalle geziyor ama çiğli halkı disipline gelemiyor ben nasıl belediyeden şunu bedava alırım diye düşünüyorlar. hasan arslan buna izin vermediği için daha çok laf söylerler ben sizi kutluyorum başkanım başarılarınızın devamını diliyorum...

Yorumu oyla      34      14  
ali haydar tik 27 Mart 2015 Cuma 14:05

akparti yapmış chp j-kapatmış duyda inanma yazıklar olsun senin gibi aleviye hasan arslan

Yorumu oyla      20      22  
MUZAFFER KADİRLİ 27 Mart 2015 Cuma 13:50

Sen gerekli kişilerin verdiği yeri neye dayanarak kapatıyorsun Hasan arslan. Sen VALİDEN daha büyük bir mercisin sanırım. İZMİR senin elindeymiş gibi davranma.

Yorumu oyla      18      19  
Yolcu ÇEKİÇ 27 Mart 2015 Cuma 13:35

Evrensel Alevi Bektaşi BİRLİĞİNE ve Sayın başkanına böyle birşey düşündükleri için teşekkür ederim. Ben sizin gibi duyarlı insanları görmek isterim iyi yerlerde. Belediye başkanı bende var olan krediside tükendi. Ben beklerdim yardım etsin bide gidip mühürlemiş. Böyle zihniyetler yüzünden zaten chp kaybetti ve kaybedicek.

Yorumu oyla      20      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da hatıra ormanı yola çıktı
Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi katkılarıyla, Orman Genel ...
Bornova’da yaşlılara özel ilgi: Kahvaltıda buluştular
Bornova Belediyesi’nden evde bakım hizmeti alan yaşlılar kahvaltıda buluştu. ...
Başkan Kocaoğlu'dan Kültürpark açıklaması
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) “yarım dalya” dedi. ...
 
İzmir'in kadınları seferberlik ilan etti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bir araya gelen ilçe belediyelerin ...
TÜRSAB’ta Bergama zirvesi
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Başkanı ...
Sibel Uyar kadın başkanlara seslenecek
Avcılar Belediyesi’nin önderliği ve ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ...
 
Urlalı çocuklar için Büyükşehir-Koruncuk el ele
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Koruncuk Vakfı tarafından ...
Büyükşehir hastanesinde rotasyon: ‘Efsane Başhekim’ dümene!
Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Başhekimliği yaptığı dönemde uygulamaları ...
En lezzetli festival Alaçatı'da başladı
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı Ot Festivali’ne yoğun ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva