HABERLER>GÜNCEL
24 Ekim 2014 Cuma - 09:28

İzmir’de belediye borcu yüzünden icradan satılık mezarlık!

Menemen İlçesi’nde kapanarak mahalle statüsünde belediyeye geçen Musa Bey Köyü’nün taşınmazları belediyenin borçlar nedeniyle icradan satışa çıktı. Satışa çıkartılan 50 bin metrekarelik yer içinde 13 dönüm mezarlık tespit edildi. Muhtar Seyhan Dönmez, “Tek derdimiz babamızın, dedemizin yattığı mezarlığın bize kalmasıdır” dedi.

İzmir’de belediye borcu yüzünden icradan satılık mezarlık!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından kapanarak ilçelere mahalle statüsünde geçen köylerin taşınmaz varlıkları gündemden düşmüyor. Birçok belediye kendisine bağlanan köy tüzel kişiliklerine ait araziler, arsalar ve araçlar üzerinde tasarruf kullanırken önce Tire, ardından Ödemiş Belediyesi’nin aldığı satış kararları tartışmalara neden olmuştu. Bu kez başka bir haber Menemen İlçesi’nden geldi. Belediyenin borçlarına karşılık alacakların icraya başvurması üzerine Musa Bey Köyü’nde mezarlık dahil birçok yer satışa çıktı.


 
NASIL OLDU?
Yasal düzenleme sonrası Menemen’e 7 kilometre uzaklıkta bulunan köyün tüm taşınmazları tapu kayıtları ile birlikte Menemen Belediyesi’ne geçti. Belediyenin mali yapısının bozuk olması, alacakların belediyeyi icraya vermesi sonrasında Menemen İcra Dairesi gelir getirir gerekçesiyle 4 farklı büyüklükte araziyi satışa çıkarttı.  Mülkiyeti belediyeye ait olan Armutalanı Mevkii’nde 29 bin metrekare alanın  418 bin TL’ye, Karaköy Mevkii’nde 78 bin metrekare alanın 1 milyon 98 bin TL’ye, yine aynı bölgede 4 bin metrekare arsanın da 56 bin TL’ye satılması kararı alındı. İcra dairesi ayrıca köyde 50 bin metrekare büyüklüğünde  Köycivarı Mevkii’nde bir alanı da 631 bin TL’ye satışa çıkarttı.

Belediyenin 56 bin metrekarelik bu alanda köy mezarlığının kaldığı tespit edildi. Normal şartlarda 7 bin metrekare büyüklüğünde olan mezarlığın yıllar sonra köylüler tarafından genişletildiği, satışa çıkartılan 56 bin metrekarelik alana yayıldığı öğrenildi. Tapu kayıtlarında arsa olan fakat uygulamada köylünün defin işlemi yaptığı mezarlık bulunan 13 dönümlük yerin de satış kararı alındı. Köylüler, satış kararına itiraz ederken Menemen Adliyesi’nde 17 Kasım’da yapılacak ihale öncesinde ne yapılacağı ise merak konusu oldu.
 
TOPRAKTA GÖZÜMÜZ YOK
İcra dairesinin kararına tepki gösteren Musabey Mahallesi Muhtarı Seyhan Dönmez, itiraz ettiklerini fakat bir sonuç alamadıklarını ifade etti. İhale ilanında düzeltme yapılmadığını da vurgulayan Dönmez, “Bu yasa çıkmadan önce bizim mezarlık konusunda bir sıkıntımız yoktu. Kimsenin de aklına mezarlık satılır diye gelmedi. Bizim toprakta gözümüz yok. Tek derdimiz  babamızın, dedemizin yattığı mezarlığı bize bıraksınlar.  Alacak kişinin burayı ne amaçla kullanacağını bilemeyiz. Bu satış olduktan sonra mezarlık ihaleyi alanın malıdır. İstediği gibi kullanır. Biz olayın buraya kadar gelmesini istemiyoruz” dedi. Dönmez, yetkililerin olaya müdahale etmesini istedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Ekim 2014 Cumartesi 13:12

köyümüzde birlik yokki . çıkıp birtane erkeğimiz bile baş kaldırmıyor bu olaya .sonucuna herkes katlancak ozaman. ! somalı koyluler kadar olamadık.buyuklerımız atalarımız yatıyor orda suan kemıklerı sızlıyor onların yazık.

Yorumu oyla      11      5  
24 Ekim 2014 Cuma 20:17

sonunda buda oldu.mezarımız bile satılıyor.köy statüsünden çıkıpmahalle olunca elımizde hiçbir yetli kalmadı mezarımızı bile satıyolarnasıl engel olunacağınınıda bilmiyoruz. izmir ve menemen belediyelerinden yardımcı olmarını bekliyoruz ihalenin iptali için sayın büyüklerimize rica ediyoruz

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli Eğitim'de yeni deprem yolda: 400 bin öğretmen...
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği taslağını ...
Danimarka ile kriz yaratan sır adamın ilk fotoğrafı!
49 Musul rehinesine karşı salıverilen IŞİD sempatizanlarından olduğu söylenen ...
TSK'dan 'jandarma' için 3 kritik itiraz
Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarının İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasını ...
 
AYM’den Sendikalar Kanunu'na kısmi iptal
Anayasa Mahkemesi, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun ...
Sendikadan Vefa Bardakcı'ya bir istifa çağrısı daha
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'nın, imam hatip ortaokulu ve ...
İzmir’de yağmur günler!
Perşembe akşamından itibaren yağışlı havanın etkisine giren kentte nem ...
 
İzmir’de rüzgar 3 tonluk çatıyı uçurdu!
İzmir’in Tire İlçesi'nde, sanayi sitesi içinde yapımı süren tek katlı ...
Ankara'da iğrenç savunma: Kadınlar da zaten...
Arkara'da 4 kadına tecavüz olayıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.
Mantardan 3 ölüm daha
Konya'da yedikleri mantardan 2 kişinin zehirlenerek hayatını kaybetmesinin ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva