HABERLER>GÜNCEL
30 Temmuz 2015 Perşembe - 12:05

İzmir'de STK'lardan barış mesajı ve ESHOT’a çağrı!

Türkiye’de yaşanan terör gündemi için İzmir’deki odalar barış çağrısı yaptı. DİSK, KESK, TMMOB ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti yaptığı ortak açıklamada barış çağrısı yaptı. Öte yandan İzmir’de yaşanan otobüs yakma eylemleri sonrası olayın yaşandığı yerlere otobüs gönderilmediğini açıklayan TMMOB İl Sekreteri Merih Yalçın uygulamaya tepki gösterdi. Yalçın, “Otobüslerin zarar görmüş olması halkın ulaşım özgürlüğünü engelleyemez” dedi.

İzmir de STK lardan barış mesajı ve ESHOT’a çağrı!

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ – TMMOB, DİSK, KESK ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Suruç’ta yaşanan bombalı saldırı sonucu ülke geneline yayılan ve dinmeyen terör olaylarını protesto etmek için toplandı.  TMMOB Mimarlar Odası’nda düzenlenen basın açıklaması yapan oda yetkilileri, başta siyasiler olmak üzere toplumun her kesimine barış çağrısında bulundu.
 
AKP ŞEHİTLER ÜZERİNDEN İKTİDAR HAYALİ KURUYOR
Oda adına açıklamayı DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptı. Sarı yaptığı açıklamada gelinen süreç için AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkeyi iç savaşa sürüklediğini iddia etti. Sarı, “Bizler, yaratılan bu çatışmalı sürecin tamamının yetkisiz AKP hükümeti tarafından oluşturulan provokasyonlardan ibaret olduğundan eminiz. AKP, gençlerimizi ölüme yollayarak, şehit cenazelerinin yükselteceği milliyetçi dalgayla tek başına iktidar olmanın hayallerini kuruyor. Bu uğurda gözünün hiçbir şeyi görmediği artık çok net” diye konuştu.
 
OPERASYON TEPKİSİ
İktidarın IŞİD’le sözde mücadele ettiğini söyleyen Sarı, olaylar sonrası gerçekleştirilen operasyonlara, “Çatışmaların yanı sıra kimsenin bir türlü anlam veremediği biçimde aydın ve demokrat kesimlere karşı bir cadı avı da başlatılmış durumda.  Bu cadı avı, Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin hukuka aykırı bir biçimde basılması düzeyine varacak kadar ileri gitmiştir. Bütün bunların, AKP’nin tek başına iktidar olması amacı doğrultusunda bir algı operasyonu olduğunu artık herkes biliyor” şeklinde tepki gösterdi.


 
BARIŞ… HEMEN ŞİMDİ!
Sarı sözlerini şöyle sürdürdü: “Katillerin, hırsızların kendilerini hesap vermekten kurtarmaları adına daha fazla insanımızın ölmesine asla göz yumamayız. Bizler, bu ülkenin emek ve demokrasi güçleri olarak yaratılan savaş senaryolarına karşı ülkemizde ve bölgemizde çatışmaların bir an önce durdurulmasını istiyor, kalıcı bir barış sürecinin derhal tesis edilmesi için başta AKP hükümeti olmak üzere tüm çatışma ortamını besleyen taraflara, kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz.  AKP hükümeti ülkemizi bataklığa sürüklüyor, bunu bugün durdurmalıyız.  Yarın çok geç olmadan silahlar sussun.  Barış hemen şimdi.”
 
ESHOT GÖNDERİLMİYOR
Öte yandan TMMOB İl sekreteri Merih Yalçın geçtiğimiz günlerde İzmir’de ESHOT otobüslerinin yakılmasıyla sonuçlanan eylemler sonucu olayın gerçekleştiği semtlere otobüs gönderilmediğini duyurarak tepki gösterdi. Yalçın, “Gerçekleşen eylemlerden dolayı bazı semtlere ESHOT gönderilmiyor. Otobüslerin zarar görmüş olması halkın ulaşım özgürlüğünü engelleyemez. Bu inat ortamının durdurularak barış ortamının bir an önce sağlanmasını istiyoruz” dedi.

 
Gökçek’ten bir garip CHP iddiası: İzmir listesinde kimler var?
 
DTO Başkanı’ndan Çandarlı Limanı’na yeni vizyon önerisi
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
LOM-SÖZLÜ 31 Temmuz 2015 Cuma 10:56

671 hat uygulaması da mutlaka kamu yararına alınmış ya da alınmamış bir uygulama girişimi olduğunu haber aldım. Başkaca hiç bir semtte otobüs kısıtlaması yok. Konuyu ben de yakından araştırıyorum. Aziz başkan bu konuda ciddi bir hizmet duyarlılığı gösteriyor. Ancak her vatandaşın olduğu gibi onun da şoför personelinin ve yolcularının can güvenliğini ve kamu malını korumak insani ve yasal hakkıdır. Lütfen haberlerde etnik kimlik ayrımcılığı ve (Okunma reytingi uğruna) olmayanı olmuş gibi yazma alışkanlıklarımızdan vazgeçelim. Kulak dolgusu ve masabaşı haberleri sahibine geçici bir reyting verir, sonrasında doğrunun gücü ve hukukun üstünlüğü haberi atıl ve asparas yapar. İyice araştırın ve öyle yazın lütfen. Sivil toplum örgütleri diye kendilerini öne çıkaran bir çok kuruluş da artık kamuoyunun ortak sesi olamıyorlar. Siyasetciden daha siyaset yapıyorlar. Bilmem farkında olmadan mı, bilerek mi (toplumun ortak sesi olarak tarafsız olacaklarına) bir tarafın tarafındalar. Bunun da altını çiziyorum. Bırakın siyaseti siyasetciler, yerel hizmeti de belediyeciler yapsın...

Yorumu oyla      11      5  
Türkiye 31 Temmuz 2015 Cuma 10:02

Hadi oradan be.Sen,seni taşıyan otobüsü yak, içindeki yolcuların ve şoförün canına kastet,sonra ulaşım özgürlüğü de.Merih Yalçın ve onun gibi terör destekçilerinin barış adı altında verdiği destekle bu günlere gelindi.Önce adam ol yaşadığın toprağa,millete hainlik yapma ondan sonra hizmet bekle.Ve sendikacı beyefendi.Bırakın bu sosyalist ağızları barışmış falanmış filanmış. Sizlerin de ne olduğunuz biliniyor.Hangi terör olayında çıkıp da tepkini koydun sendika olarak bugüne kadar. Şimdi kaçak dövüşüp lafı geveleyerek gündeme gelmeye çalışıyorsun

Yorumu oyla      13      5  
31 Temmuz 2015 Cuma 08:55

Bu aktarma rezilliği varken sanki olay olmayan semtlere doğru düzgün otobüs varmış gibi. Mesela Egekent Kuzeyin en büyük semti ve hızlı yapılaşma ve yeni konut projelerine rağmen hala daha 10-15 sene önceki gibi az sayıda otobüs kaldırılıyor. Üstelik 342 Egekent Gümrük iptal edildi. Egekent'te olay olmuyor. Eeee Aziz Kocaoğlu Egekent'i niye cezalandırdı? Acilen 342 Egekent Konak seferlere başlamalıdır. Yada Aziz Kocaoğlu istifa edip çekip gitmelidir.

Yorumu oyla      12      7  
vatandaş 31 Temmuz 2015 Cuma 07:02

Devletin malına zarar vererek,insanlara zarar vererek hiç bir şey elde edemezsiniz.Eshot verdiği kararda sonuna kadar haklı.92 senesinde aynı olaylar yamanlarda yaşanmış zamanın genel müdürüde otobüs vermemişti.Yakanları 2 gün sonra kendileri teslim ettiler.STK üyeleri otobüsün içinde kendi çoluk çocuğunuzun olduğunu düşünün bakalım,hala aynı sözleri söyleyebilecekmisiniz.

Yorumu oyla      14      5  
Şöförü 30 Temmuz 2015 Perşembe 19:19

Hadi ordan can Güvenliğimiz yok sen çalış oralar saat 24e kadar ozaman biz de İnsanız ve evde bekleyen bir aylemiz var orda yaşayan halk coluguna çocuğuna sahip çıksın ozaman biz günah kecisimiyiz

Yorumu oyla      19      5  
sedat avcı 30 Temmuz 2015 Perşembe 19:06

disk başkanının yorum va açıklama hakkı yoktur. işverenle dirsek teması vardır.

Yorumu oyla      17      5  
İzmirli 30 Temmuz 2015 Perşembe 17:13

Bu çağrılara katılmıyorum hem hizmet alacaksın hem 90 dakika bedava sisteminden faydalanacaksın kaldı ki o bölgede oturanlar ÇOĞU kart basmıyor nerden biliyorsun diye sorabilirsiniz çünkü bende narbelde oturuyorum sadece akşam değil bence 1 hafta araç göndermesinler daha iyi ya araç şoförüne birşey olsaydı yada benim ailemden biri araçta olsaydı Hesabını kim vericekti,soruyorum burası İzmir kobani değil istemeyen gidebilir mağdur edebiyatı yapmayın..!!

Yorumu oyla      22      6  
YORUMCU 30 Temmuz 2015 Perşembe 16:31

İzmirde başka STK yok sanki.Bütün terör olayları olunca arkasında bu STK dediğiniz önlüksüzler çıkıyor.ESHOT u tebrik ediyorum.Kamu malını korudugu için ESHOT a sonsuz teşekkürler.Ne zaman adam olurlar o zaman araçlar gider.Bunlar sivil toplum kuruluşu falan değil.İşten attığı kadını sokak ortasında döven bir oluşum halkın seçtiği İzmir Büyükşehir Belediye başkanına akıl veremez.Bunlar önce bir terör olayını kınasın sonra amme hizmeti istesin.Siz işinize bakın naylon örgütler.İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT ne yapıp yapmayacağını sizden iyi biliyor.Onunda işçisi memuru mühendisi mimarı var.Hemde vatansever.Reklam yapacaksanız böyle komik olmayın

Yorumu oyla      22      8  
İzmirli 30 Temmuz 2015 Perşembe 15:56

Bu çağrılara katılmıyorum hem hizmet alacaksın hem 90 dakika bedava sisteminden faydalanacaksın kaldı ki o bölgede oturanlar ÇOĞU kart basmıyor nerden biliyorsun diye sorabilirsiniz çünkü bende narbelde oturuyorum sadece akşam değil bence 1 hafta araç göndermesinler daha iyi ya araç şoförüne birşey olsaydı yada benim ailemden biri araçta olsaydı Hesabını kim vericekti,soruyorum burası İzmir kobani değil istemeyen gidebilir mağdur edebiyatı yapmayın..!!

Yorumu oyla      24      7  
Durumsuz 30 Temmuz 2015 Perşembe 14:49

Şöförü yolla otobüsü yolla zaten kartta basmıyolar özgürler ya yansa nolur eshotta otobüste çok şöför de

Yorumu oyla      25      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'nın simge yolu yapıldı, 2 hafta sonra kazıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bostanlı’nın işlek bulvarlarından Şehitler ...
Diyarbakır Emniyet Müdürü'nden 'görevden alma' açıklaması
Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün görevden alınması için kararname ...
İzmir’de vitrinler kaldırıma taştı!
İzmir’deki bazı işyerleri, vitrinlerinde durması gereken cansız mankenleri ...
 
İzmir’de ‘ölüm yeleği’ operasyonu
İzmir’de polis ve zabıta ekipleri, Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak ...
Flaş! Konak Meydanı’nda yine bomba paniği!
İzmir Konak Meydanı’ndaki bir çınar ağacının altında bulunan çanta bomba paniğine neden oldu.
Erdoğan'dan Demirtaş'a: Abisi dağda kendisi...
Çin'in başkenti Pekin'deki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Mersin'de Doğu Akdeniz'i korkutan deprem
Mersin Körfezi'nde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, ...
El Nusra, eğit-donat’a katılan 18 muhalifi kaçırdı
El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra’nın, eğit-donat programı çerçevesinde ...
Operasyon raporu: Türk jetleri kaç PKK'lı öldürdü?
Türk Hava Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta ve yurtiçinde PKK’ya yönelik yaptığı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva