HABERLER>POLİTİKA
9 Ekim 2015 Cuma - 10:22

İzmir'de Kılıçdaroğlu günü: 5 ilçe, 1 açılış, sayısız mesaj!

CHP Lideri dün geldiği kentte 7 Haziran genel seçimleri öncesinde olduğu gibi yine otobüsle ilçe turuna çıktı. Balçova’da başlayıp Konak’ta biten 1.Bölge turu boyunca sık sık seçmenlerine seslendi ve seçim vaatlerini anlattı. CHP Lideri ayrıca Buca Belediyesi’nin Kozağaç Pırlanta Çocuk Merkezi’ni açtı.

İzmir de Kılıçdaroğlu günü: 5 ilçe, 1 açılış, sayısız mesaj!

Mehmet İŞLER–Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ -  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1 Kasım erken genel seçimleri öncesi vekil seçildiği İzmir’e gelerek sahaya çıktı!

CHP Genel Başkanı dün akşam saatlerinde geldiği kentte örgütle konakladığı otelde önemli bir zirve yaparken, bugün 1.Bölge turu için yola çıktı.

- OTEL ZİRVESİ: KILIÇDAROĞLU NE MESAJ VERDİ?
 
Kılıçdaroğlu, saat 10.00 sularında İnciraltı Özdilek Wyndham Özdilek Otel’den çıkış yaparken kendisine kurmaylarının yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Milletvekilleri, ilçe ve belediye başkanları ve milletvekilleri adayları da eşlik etti.

Otel önünde halkın ve partililerin büyük sevgi gösterileriyle karşılaşan Kılıçdaroğlu için ‘İzmir seninle gurur duyuyor’ sloganları atıldı.



Parti otobüsüyle yola çıkan Genel Başkan’a yolculukta Başkan Kocaoğlu ile Başkan Serter ve İzmir milletvekilleri ve adayları da eşlik ediyor.


 
CHP Lideri Balçova’da Sakarya ve Ata Caddeleri’nde halkı selamladı. İlçede büyük sevgi gösterileriyle karşılaşan Kılıçdaroğlu'na balkonlarda çiçekler atıldı.



"DAVUTOĞLU SARAY İÇİN ÇALIŞIR, KILIÇDAROĞLU HALK..."
Kılıçdaroğlu burada otobüsün üzerine çıkarak kısa bir konuşma yaptı ve AK Parti iktidarını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Hükümeti kurma yetkisi bize vermediler. Sanıyorlar ki biz Saray’dan yetki alırız. Biz halktan yetki alırız. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yurttaşlarına sesleniyorum. Eğer Anayasa gereği yapılmazsa, ana muhalefet partisine görev verilmezse ilk görev size düşüyor. Sandığa gidin ve AKP’ye oy vermeyin, CHP’yi iktidara taşıyın. Sandığa kararlılıkla gideceğiz. 13 yıldır ülkenin tüm dengelerini bozan iktidara gereken dersi vereceğiz. Hiç kimse unutmasın Davutoğlu Saray için, Kılıçdaroğlu halk için çalışır!" dedi.



“DEMEK Kİ CHP…”
Turun ikinci durağı Gaziemir oldu. ‘Başbakan Kemal’ sloganlarıyla karşılaşan Kılıçdaroğlu halka seslenirken, “Bunun için sandığa gitmek lazım. Hükümet kurma yetkisi başkasının ipoteği altındaydı. Tek umudum halkta, kadınlarımızda, gençlerimizde, memurda…Herkesi mutlu edecek Türkiye’yi oluşturacağız. Maaşları arttıracağız dedik. Bizim olur dediklerimize olmaz dediler. Şimdi ise olur diyorlar. Demek ki CHP halkı düşünen tek partiymiş” dedi.



ÇAYLAR KOCAOĞLU’NDAN!
Konuşmanın ardından bir kahveye oturan Kılıçdaroğlu esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çay servisinde yardımda bulundu.



Elif isimli kız çocuğuyla fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu’na Türk Bayrağı ve Atatürk motifli halı hediye edildi. 



Kılıçdaroğlu çay molası sonrası Buca’ya geçti. CHP Lideri Kozağaç’ta ULUBALDEF’i ziyaret etti. Göçmen Dernekleri ile yapılan buluşmada CHP Lideri’e börek ikram edilirken, aday listelerinin açıklanması öncesi AK Parti’de 'dışarıda kalan' İzmir Milletvekili Cemil Şeboy’a destek veren oluşumlarının bir kısmının da yer alması dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu basına kapalı gerçekleşen kısa zirve öncesi birlik mesajları verdi. CHP Genel Başkanı, “Mustafa Kemal' i​n hemşerileriyle bir arada olmaktan gurur duyuyorum. Balkanların, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, herkesin kendine özgü bir kültürü var. Bunlar bizim zenginliğimiz. Mikro milliyetçilik yapmadan birleştirici olmalıyız" dedi.



BUCA'DA 'BİZ HAZIRIZ' MESAJI
CHP Genel Başkanı İzmir turu kapsamında Kozağaç Pırlanta Çocuk Merkezi’nin de açılışı yaptı. Kılıçdaroğlu, “Çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz. Siyasi görüşüşü, inanışı ne olursa olsun ortak çaba harcamalıyız. Bu çabayı harcamaya CHP olarak biz hazırız. Bunun sözünü tüm yurttaşlarımıza veriyorum” dedi.

- BUCA'DA 'PIRLANTA' GİBİ AÇILIŞ, 'BİZ HAZIRIZ' MESAJI...



UĞUR MUMCU PARKI’NDA HALKA SESLENDİ

Buca’dan Karabağlar’a geçen Kılıçdaroğlu Uğur Mumcu Parkı’nda halka seslendi. Kurulan platformda iki bölgenin milletvekili adaylarının anons edilmesinin ardından kürsüye çıkan CHP Lideri şunları söyledi: 1 Kasım seçiminde sandığa gideceksiniz.  Şu ve ya bu nedenle sandığa gitmemiş arkadaşınızı ikna edip sanığa götüreceksiniz. ‘Senin de çocuğun işsiz benim de çocuğum işsiz, sen de Türkiye’nin geleceğinden endişe duyuyorsun ben de duyuyorum, Kılıçdaroğlu halk için çalışacağım’ diyor diyeceksiniz.  Türkiye için halk için çalışacağım.   Sandığa yalnız gitmeyeceğiz. Komşumuzu, kahvedeki arkadaşımızı ikna edeceğiz. Huzurlu, savaşın olmadığı, barışın egemen olduğu herkesin birbirine selam verdiği bir Türkiye için sandığa gideceğiz.   ‘7 Haziran’da sandığa gittik 1 Kasım’ niye gidiyoruz?’ sorusunu herkese sorabilirsiniz. Türkiye’de ne değişti? Zorla vatandaşı sandığa götürüyorlar ve gidiyoruz. Sizden 400 milletvekili istediler. Vermezseniz yeniden sandığa götürüyoruz’ dediler. Vermediniz, hayalleri boş çıktı. Beceriksiz çıktılar, AKP hükümetine gereken dersi sandıkta vereceğiz. Söz mü? ‘Milli irade’ diyorlar. Eyvallah. E milli irade tecelli etti. Vatandaş gereğini yaptı. Neden hükümet kurmuyorsun? İradesini başka bir kişiye vermiş kişi Türkiye Cumhuriyetini yönetemez. Ülkeyi yönetecek kişinin bağımsız iradesi olması lazım. Eski vaatlerimiz geçerlidir. Emekli, asgari ücret ve atanmayan öğretmenler için gerekeni yapacağız. Eğitimde tam zamanlı eğitim yapacağız. En iyi seçim bildirgesini CHP hazırladı, neden? Çünkü en iyi kadrolar CHP’de var. Çünkü CHP halkın partisi…
7 Haziran sonrasında neden terör fırladı, şehitler gelmeye başladı? Bunu da sorun. ‘Ya bana oy verirsiniz ya da buna katlanırsınız’ dediler. Bu milletin genlerinde Kuva-i milliye ruhu var. Asla şantaja boyun eğmez. Terörü biz bitiririz. Barışı bu ülkeye biz getiririz. ‘Neden CHP?’ diyorlar. CHP avukat bürolarında kurulan bir parti değildir. Ulusal Kurtuluş savaşının içinden çıkmış bir partidir.  Bu seçimler düşünerek sandığa gitmeniz gereken seçimlerdir. Bu seçimlerde demokrasiyi, saltanatı oylayacağız. Ya birilerinin saltanatı ya da özgürlük diyeceğiz. Türkiye Cumhuriyetine birinci sınıf demokrasi gerekir. Güzel bir Türkiye’yi düşlüyoruz.



“BUGÜN EN MUTLU GÜNLERİMDEN BİRİ”
CHP Genel Başkanı 1.Bölge turunu Alsancak’ta tamamladı. Kılıçdaroğlu Talatpaşa Bulvarı’nda Kıbrıs Şehitleri Caddesi önünde halka seslendi.

CHP Lideri, “Bugün İzmir’i dolaştım. En mutlu günlerimden biri… 1 Kasım’da İzmir şaha kalkacak ve tarih yazacak. Baskıcı düzene son vereceğiz. Bu bizim elimizde… Bizim için hep ‘CHP öneri getirmez’ diyorlardı. Şimdi öneri getiriyoruz arkamızdan geliyorlar. Ufukları bitti. ‘PKK bizi kandırdı, paralel bizi kandırdı, Esad bizi kandırdı’ diyorlar.  Siz çocuk musunuz? Kandırılan insanlar ülke yönetebilir mi? Bu adamlara ülke emanet edilir mi? Biz bu ülkedeki tüm sorunları biliyoruz. Çok şey değiştireceğiz çok… Buradan havuz medyasına da sesleniyorum; CHP iktidarında istediğinizi yazacaksınız. Çünkü bizim özgüvenimiz var.  Kredi kartı ve tüketim borçlarının yüzde 80’ini sileceğim. Vatandaşı borç batağından kurtaracağım. Bugün İzmir’i salladık. 1 Kasım’da da Türkiye’yi sallayacağız” dedi.



FİNALDE GENÇLERLE ÇAY MOLASI-TAVLA  
Kılıçdaroğlu Adnan Menderes Havaalanı’na yolculuk öncesi İnciraltı’nda bir çay molası daha verdi. CHP Lideri burada kendisiyle sohbet eden gençlere seçim vaatlerini anlatırken siyasette aktif görev almaları telkininde bulundu. Kılıçdaroğlu kendisine büyük ilgi gösteren gençlerin selfie isteklerini de kırmadı, ayrıca onlarla tavla oynadı.

 
Agora Müze Evi’nde yeni restorasyon mesaisi
 
AK Parti adayı Kaya: Sen, ben yok, Türkiye var
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Ekim 2015 Cuma 09:27

Sayın başkanım, Aziz Kocaoğlu'nu görevden alınız. İstemiyoruz böyle bir başkan. 29 Haziran 2014te milyonlarca İzmirliye aktarma rezilliğini dayatıp otobüslerini iptal etti. Defalarca şikayet ediyoruz. Dinlemiyorlar bile. Bizde böyle bir başkan istemiyoruz. ALın şu Kocaoğlu'nu görevden. Bu nedir ya?

Yorumu oyla      17      5  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 9 Ekim 2015 Cuma 17:28

BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI ESKİ VEKİLİNİZ BİRGÜL GÜLER AYMANA AİT YIKIK VİRANE GAYRİMENKÜLLERİ 1 MİLYON TL KAMULAŞTIRMA YAPTI SAYIN GENEL BAŞKAN.BERGAMA'DA KÖTÜ KOKULAR VAR.BUNU ARAŞTIRIN .TAMDA SEÇİM ÜZERİ BU KAMULAŞTIRMA ÇOK MANİDAR SAYIN GENEL BAŞKANIM.

Yorumu oyla      24      14  
9 Ekim 2015 Cuma 16:44

sol partilere bu zamana kadar oy hiç atmadım.. listelerdeki balkan ve kürt kökenli insanların olmayışına tekpi için 1 kasım seçimlerinde oyum chp'ye

Yorumu oyla      36      11  
Huseyin ATAKUL 9 Ekim 2015 Cuma 12:52

Koskoca genel başkan izmirdeki taşeron sorunundan haberi olmadığını söyledi bana sabah Otel önünde yazık yalan yakışmıyor özgür basında kayıt yaptı haber yok elbet bunları yakında bir bir anlaticam

Yorumu oyla      29      41  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP İzmir’de Doğan sahaya indi!
Genel seçimlerine hazırlanan HDP'nin İzmir milletvekili adaylarından Müslüm ...
MHP’de büyük mitinge ‘yalan’ afişli çağrı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11 Ekim Pazar günü saat 14.00'te İzmir ...
MHP İzmir’in kadın adaylarından sandık dayanışması
Seçime sayılı günler kala, MHP'nin İzmirli kadın milletvekili adayları ...
 
Yıldırım iş dünyasıyla buluştu: Bu sıradan bir seçim değil!
Binali Yıldırım seçim çalışmaları kapsamında yaptığı toplantılarla her ...
Topbaş’tan Erdoğan’a sarı dosya!
Fransa, Belçika ve Japonya temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep ...
CHP’li Bakan: Arzu etmediğimiz bu seçimi avantaja çevirebiliriz
Seçim çalışmaları kapsamında Karabağlar’da hemşehri derneklerini ziyaret ...
 
CHP’de ‘otel’ zirvesi: Kılıçdaroğlu örgüte ne mesaj verdi?
CHP Genel Başkanı kentte konakladığı otel milletvekili adaylarıyla buluştu. ...
Demirtaş: Şiddet isteyen bize oy vermesin
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kaç yüz bin evladımızı yitirmemiz ...
Cumhuriyet’te Balbay depremi: Tasfiye edildim!
Mustafa Balbay ve İbrahim Yıldız'ın Cumhuriyet Vakfı’ndan çıkarıldığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva