HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2023 Salı - 15:08

İzmir’de 6 partiden ‘güvenlik’ zirvesi!

Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi partinin İzmir’deki temsilcileri seçim güvenliği için komisyon kurma kararı aldı. Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı yol haritasının tamamlandığını belirterek “İzmir'deki seçim güvenliği için bir ortak komisyon kurduk. Her parti bir temsilci verdi ve şimdi hangimiz, hangi sandıkta kaç gözlemci ile kaç partili ve kaç gönüllüyle bulunabiliyoruz ona bakacağız. Birbirimizle bu bilgileri paylaşmak suretiyle ortak bir listeye çevirip en güçlü şekilde seçim güvenliği için çalışacağız” dedi.

İzmir’de 6 partiden ‘güvenlik’ zirvesi!

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ- Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlere kilitlenmiş durumda… Partilerde ise bir yandan aday adayları listesi hareketliliği devam ederken, diğer yandan saha ve kampanya çalışmaları sürüyor. Diğer yandan sandık güvenliği konusunda da partiler içi ve ittifaklar arası çalışmalar da sürüyor.

Seçimlere Millet İttifakı ile birlikte katılacak olan Demokrat Parti’nin İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin il başkanları ile birlikte 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde sandık güvenliğini sağlamak amacıyla komisyon kurduklarını söyledi. Millet İttifakını oluşturan 6 siyasi partinin il başkanları düzeyinde sandık güvenliği konusunda yapılacak çalışmaları Egedesonsöz’e anlattı.

EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ!
CHP ev sahipliğinde seçim güvenliğini sağlamak adına bir toplantı yapıldığını ve bu toplantıda komisyon kurulduğunu bahseden Başkan Faralyalı, “CHP İzmir İl Başkanımız Sayın Şenol Aslanoğlu, Millet İttifakı İl Başkanlarını kahvaltıya davet etti. Seçim güvenliğini İzmir’de sağlamak için Millet İttifakı’nı oluşturan partiler olarak bir komisyon kurulması kararlaştırıldı. İzmir'deki seçim güvenliği için bir ortak komisyon kurduk. Her parti bir temsilci verdi ve şimdi hangimiz, hangi sandıkta kaç gözlemci ile kaç partili ve kaç gönüllüyle bulunabiliyoruz ona bakacağız. Birbirimizle bu bilgileri paylaşmak suretiyle ortak bir listeye çevirip en güçlü şekilde seçim güvenliği için çalışacağız” dedi.

TAKIM OYUNU OYNAYACAĞIZ
Seçim güvenliği konusunda altı partinin de hem fikir hareket ettiğini kaydeden Başkan Faralyalı, “Koordineli ve daha uyumlu çünkü seçim güvenliğiyle ilgili hepimizin tamamen mutabık olduğu bir konu olan seçim güvenliği için hiçbirimizin birbiriyle en ufak bir çıkar çatışması yok. O yüzden de işler çok güzel yürüyor. Biz hangi ilçenin hangi mahallesindeki, hangi sandıkta kaç kişi koyabiliyoruz? İttifaktaki ortaklarımızı ne kadar koyabiliyorlar? Böylece verimsiz kaynak kullanmayacağız. Eğer bir yerde bize ihtiyaç yoksa orada olmayacağız, başka yerde olacağız, ihtiyaç olan yerde olacağız. Birbirimizi tamamlayan bir takım oyunu oynayacağız” ifadelerini kullandı.

 
Olgun Atila, iftarda muhtarlarla buluştu
 
İzmir'i sağanak vurdu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa MOROĞLU - Buca 5 Nisan 2023 Çarşamba 12:07

Millet ittifakını oluşturan partilere üye tüm avukatlardan oluşacak bir Havuzdan mümkünse tüm Türkiye de uygulanacak şekilde her okula değil her sandığa bir tane avukatın sandık görevlisi olarak atanması sandık mahallinde güvenliğin ve hukuki itirazların %80 i güvence altına alınmış demektir.Bu konuyu haftalardır sosyal medyada dile getiriyorum bilmiyorum dikkate alınır mı, sonradan şu olamadı,engelleyemedik,hile,hurda oldu yakınmalarını dinlemeyiz inşallah.

Yorumu oyla      3      4  
Kentli 4 Nisan 2023 Salı 21:26

Sandık kurulları kolay kolay yalnış yapmaz çünkü her sandıkta seçime giren partilerin temsilcileri vardır,yaklaşık 12 defa sandık başkanlığı yaptım,üç defada parti temsilcisi olarak görev yaptım,sandıkta görev yapan parti temsilcileri parti yöneticilerinden daha cesur görev yaptığını gördüm,bu konuda sandık güvenliği parti temsilcileri iyi yapıyor lütfen onların hakkını yemeyelim,emek ve zaman veriyorlar aldıkları üç beş lirayıda partiye bağış yapıyorlar,bu konudada parti mücahitleri sohbet yerine sandığa oy kullanmaya gelenleri karşılamalıdır,çok kere gördüm rakip parti mücahitler ile sohbette gördüm, bu konuda il ve ilçe yöneticileri partiyi daha yakından tanımak için gayret etmelidir,yoksa komşusunun hangi partiye üye olup olmadığını bilmeyen başkan ve yönetim kurulları vardır,ondan sonra da sandık güvenliği ilgili ahkâm kesmek kolaydır...

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Olgun Atila, iftarda muhtarlarla buluştu
Önceki dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın 45 Mahalle ...
CHP'li Aslanoğlu’ndan Cumhur İttifakı'na ‘kooperatifçilik’ yanıtı: Kendi savcıları bile ciddiye almadı!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de sık sık gündeme gelen ‘kooperatif’ sistemi ...
AK Partili Kaya'dan Selvitopu'na 'dönüşüm' yanıtı: Yalanlara sarılıyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısı çıkışında ...
 
Bahçeli'den Türkeş'in mezarına ziyaret
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ölümünün 26'ncı yıl dönümünde partisinin ...
‘Kayyum’a karşıyız’ demişti… Kaymakamın kapı komşusu çıktı!
CHP İzmir eski İl Başkanı Deniz Yücel’in Urla’da Belediye Başkanı Burak ...
Akar: Üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yok
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bizim binlerce yıllık tarihimizden ...
 
Yeniden Refah’tan İzmir panoraması… 4 ilçede patlama yapacağız!
Yeniden Refah Partisi İzmir İl Başkanı Cemal Arıkan partisinin Cumhur ...
İstanbul’daki Balkan-Rumeli derneklerinden Şanlı’ya destek
AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Ömür Şanlı İstanbul’da bulunan ...
Ortak liste için son viraja girildi!
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı takvim çerçevesinde 14 Mayıs ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva