HABERLER>GÜNCEL
29 Mart 2016 Salı - 07:05

İzmir’de 4 yaşındaki çocuk yangın kurbanı!

İzmir’in Bornova İlçesi'ndeki bir evde çıkan yangında 4 yaşındaki Hiranur Elif Kaltalmış öldü.

İzmir’de 4 yaşındaki çocuk yangın kurbanı!

Yangın, saat 01.00 sıralarında Çamdibi Mahallesi 5 bin 648'inci Sokak'taki müstakil bir evde meydana geldi. Engelli Barış Kaltalmış, resmi nikahsız eşi Sultan Elbir ve çocuklarının oturduğu müstakil evde sobanın parlamasıyla yangın çıktı.

Yangın, Barış Kaltalmış ve çocukları 6 yaşındaki Medine ve 3 yaşındaki Poyraz Kaltalmış'ın evde olmadığı sırada başladı. 3 yaşındaki Ulaş Kaltalmış ve 4 yaşındaki Hiranur Elif Kaltalmış'ın uyuduğu sırada başlayan yangını fark eden anne Sultan Elbir, Ulaş Kaltalmış'ı alıp evden çıktı. Hiranur Elif Kaltalmış'ı kurtarmak için içeriye gireceği sırada alevler büyümesi üzerine Elbir komşuları tarafından durduruldu.



Çevredekiler durumu İtfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdükten sonra 4 yaşındaki Hiranur Elif Kaltalmış'ın cesedine ulaştı. Savcının incelemelerinin ardından Hiranur'un cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
 

 

UYUDUĞU ODA KÜLE DÖNMÜŞ

Küçük Hiranur Elif Kaltalmış'ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Kaltamış ailesinin kaldığı tek katlı evin büyük bölümü ise yangında adeta küle döndü. Ailenin yakınları, evin önünde gözyaşlarına boğuldu.

ODA KÜL OLDU 
Bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Barış Kaltalmış ile imam nikahlı eşi Sultan Elbir, çocukları Medine Kaltalmış (6), Poyraz Kaltalmış (3), Ulaş Kaltalmış (5), Hiranur Elif Kaltalmış (4) ve annesi Yeter Kaltalmış'ın evde birlikte yaşadığı belirtildi.

Baba Barış Kaltalmış'ın ve çocukları Medine ile Poyraz'ın evde olmadığı sırada başlayan yangında, Sultan Elbir'in önce oğlu Ulaş Kaltalmış'ı kurtardığı, ancak alevler nedeniyle tekrar eve giremediği; gürültüye uyanan Yeter Kaltalmış'ın da kendi imkanlarıyla alevlerin arasından çıktığı öğrenildi.

Hayatını kaybeden Hiranur Elif Kaltalmış'ın uyuduğu evin arka odasının küle döndüğü görüldü. Minik Hiranur Elif'ten geriye ise sokakta arkadaşlarıyla bir gelin arabasının önünü keserken çekilen fotoğrafı kaldı. Talihsiz kızın cenazesi bugün Pınarbaşı'nda toprağa verilecek.

KOMŞULARI YARDIM YAPIYORDU
Aile hakkında bilgi veren komşusu Aysel Dülger, "Yangın çıktığını duyunca geldik ve çocuğun hayatını kaybettiğini öğrendik. Babası engelli ve tekerlekli sandalyeye mahkum. Komşuları yiyecek veriyordu" diye konuştu.

Gece sokaktan gelen gürültü üzerine dışarıya çıkıp yangına ilk müdahaleyi yaptıklarını kaydeden komşulardan Yunus Tayşi ise, "Komşuların sesini duydum. Dışarıya çıktım, anneleri bir çocuğun içeride kaldığını söyledi. Eve girmeye çalıştık ama alevler her yeri sarmıştı, itfaiyeyi aradık. Çocukların 2'si evde yoktu. 1'ini annesi çıkartmış. Diğer çocuğun hangi odada olduğunu söyleyemedi. Zaten sıcaktan camlar patlamaya başlamıştı. Yaklaşık 2 yıldır komşuyuz kendi hallerinde insanlardı" dedi. 

GÖZYAŞLARI ARASINDA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
4 yaşındaki Hiranur Elif Kaltalmış için Bornova İlçesi'ndeki Koşukavak Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, minik kızın bedensel engelli babası Barış Kaltalmış ile yakınları katıldı. Evden son anda çıkan babaanne Yeter Kaltalmış cami önünde gözyaşlarına boğuldu, "Yavrum keşke ben yansaydım da sen yaşasaydın" diye ağıt yaktı. Acılı baba kızının tabutunun önünde bir süre bekleyip dua etti. Öğle kılınan cenaze namazının ardından minik Hiranur Elif Pınarbaşı Mezarlığı'nda gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. (dha)

 
ABD Kongresi'nde silah sesleri: Beyaz saray...
 
ABD Sözcüsü’nden ‘Türkiye’ sorularına yanıt
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Beratcan cinayetinde karar çıktı
Kartal'da kaybolduktan 15 gün sonra Tuzla'da cesedi bulunan 10 yaşındaki ...
Asya bebekten iyi haber!
İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında yaralanan ...
İzmir’de dehşet: Park halindeki araçta iki ceset!
İzmir’in Urla İlçesi'nde, park halindeki hafif ticari aracın içinde, 48 ...
 
Flaş! Başkent’te yangın faciası: 3 ölü
Ankara'nın Nallıhan ilçesinde ahşap evde çıkan yangında, muhtar ile eşi ...
Kardeşlerin miras kavgası cinayetle bitti!
Ödemiş’te, babalarından miras kalan tarlanın satışı konusundaki anlaşmazlık ...
Flaş! Ağrı'da canlı bomba yakalandı
Ağrı'da, "canlı bomba" ve "fedai" tarzı eylem yapabileceği değerlendirilen ...
 
Bakanlık açıkladı: Kadınlar askere alınacak mı?
Milli Savunma Bakanlığı, "kadınların gönüllülük esasına göre askere alınacağına" ...
Beratcan cinayetinde kan donduran ifadeler
Tuzla’da cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün ölümünde bir ...
Cennette buluştular: Şehit oğlunun yanına defnedildi
Şehit düşen oğlu Cemil Koç'un cenazesinde fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva