HABERLER>İŞ DÜNYASI
26 Aralık 2023 Salı - 09:15

İzmir’de 2 tekerlekli isyan: Trafikte biz de varız!

İzmir’de dün bir moto kurye daha kırmızı ışıkta geçen aracın çarpması sonucunda yaşamını yitirirken duruma tepki gösteren Türkiye Moto Kuryeler Platformu (TMKP) İzmir Temsilcisi Mehmet Sirac Alioğlu, moto kuryelerin de artık trafikte olduğunun altını çizdi.

İzmir’de 2 tekerlekli isyan: Trafikte biz de varız!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Pandemi sırasında ‘gözde’ meslekler arasına giren moto kuryelik çeşitli mesleklerden işsiz kalanların ve/veya başka iş bulamayanların zorunlu tercihi oldu.

Moto kuryelerin sayıları her geçen gün artarken peş peşe gelen ölümlü trafik kazası haberlerinde de ciddi bir yükseliş oldu. Sadece 2022 yılında İzmir’de en az 15 moto kurye yaşamını yitirdi.

Kimi zaman sipariş yetiştirme baskısı, kimi zaman olumsuz hava koşullarının ve kimi zaman da kendilerini dikkate almayan şoförlerin kurbanı olan moto kurye ölümlerine dün İzmir’de biri daha eklendi.

Kırmızı ışıkta geçen servis şoförünün çarpması sonucu hastaneye kaldırılan 30 yaşında Nevruz Gümüş isimli moto kurye 11 gündür verdiği yaşam savaşını kaybetti. 1 çocuk babası Gümüş bugün defnedilecek.

Türkiye Moto Kuryeler Platformu (TMKP) İzmir Temsilcisi Mehmet Sirac Alioğlu, iş güvenliği önlemlerinin yetersizliğine ve güvencesiz çalışma koşullarına dikkat çekti.



12 SAAT 10 SAATE İNDİRİLSİN ÇAĞRISI
Moto kuryelerin yeterli bir eğitim olmadan çalışmaya başlatıldığını ifade eden Alioğlu “Ancak motor kullanmak uçak sürmekten daha tehlikeli. İki teker üzerinde gidiyorsun, soğuk, fırtına, yağış demeden çalışıyorsun. 12 saati aşan çalışma koşulları da bu ölümlerin bir nedeni. Bizim bu konudaki çalışmamız bakanlıkta. Düzenlemenin yasalaşmasını bekliyoruz. Kuryenin mesailerle birlikte 10 saati geçmemesi lazım. Moto kuryeler bir süre sonra beyin hipnozuna giriyor. Dikkat dağılıyor.” dedi.

‘TRAFİKTE BİZ DE VARIZ’
Araç sürücülerinin hala moto kuryeleri dikkate almadığını dile getiren Alioğlu “Pandemi sonrasında moto kuryeler artsa da dört tekerli araç sürücüleri hala kendimizi kanıtlayamadık. Bu da kazalardan biri. Biz de yollardayız artık, bizi de dikkate alsınlar artık. Yollara gerekirse motosikletli olduğunun da hatırlatıldığı işaretlerin artması gerekiyor. Moto kuryelerin de artık hayatın bir parçası olduğu artık kabullenilmeli. Nevruz kardeşimiz de moto kuryeyi dikkate almayarak kırmızı da geçmiş. Kırmızı ışıkta geçtikleri halde bile bizi tekrar almıyorlar.” ifadelerini kullandı.

 
Operasyon yapıldı... İzmir'de zehir taciri tutuklandı!
 
Memur maaş zammı için gözler 3 Ocak'ta
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir'li 26 Aralık 2023 Salı 16:49

acilen hızlı teslimat servislerinden vazgeçilmeli trafik kazası her daim yaşanıyor hata iki tarafta da olabilir. ancak; motorlar trafikte çok kontrolsüz ilerliyor buna benzer olarak bir çok araç sürücüsü de trafikte kuralları hiçe sayıyor. mesela minibüslerden de dakika olayının kaldırılması lazım resmen terör estiriyorlar akan trafikte. herkes ekmeğinin peşinde ama cana gelmesin hepsi kardeşimiz çok dikkatli olunmalı hiç bir şey insan hayatından kıymetli değildir. denetimlerin çok sık yapılması gerekiyor.

Yorumu oyla      2      2  
TC misafir 26 Aralık 2023 Salı 13:53

Kendi başımdan geçen bir olayı örnek vereyim, tek şeritli yoldan sağa dönüş yapacağım dönüş için sinyalimi verdim ve sağa dönmeye başladığım anda sağımdan moto kurye geçti ve az daha arabanım altında kalarak canından olacaktı. Alttaki yorumcuların anlatıkları da doğru, trafikte genel bir saygısızlık da hakim moto kuryeler bunu ne yazık ki çok daha fazla yapıyor. Hadi saygınız yok kendi canınızın kıymeti de mi yok arkadaş! Allah korusun ciddi bir kazada ömür boyu vicdan azabı çekmek de var.

Yorumu oyla      5      2  
Tırt 26 Aralık 2023 Salı 13:53

Önce siz saygılı olun sonra başkasından saygı bekleyin. Kural, kaide, nezaket hiç birine uymadan kornaya basa basa her yol benim edasıyla adeta terör estiriyorsunuz. Kendinize çeki düzen vermeden sürücü veya yaya olarak benden saygı beklemeyin. Sen kurala uyacaksın ki, kurala uymayanı eleştir. Yüzde 90'ınız kurallara uymadan bu işi yapıyorsunuz. Ekmek parası demeyin, bu işi kimse size zorla yaptırmıyor. Ve acınacak kadar para kazananlar zaten bu işi yapmıyorlar.

Yorumu oyla      5      2  
burak 26 Aralık 2023 Salı 13:14

arabamın yan yanasını tuz buz yapıp parçalarını kaportanın üstüne bırakan "sevgili" motor kuryelerden mi bahsediyoruz? trafiğin canına okuyorlar. Ters yön, kaldırım, zigzag v.s. her numara var. Yollarda zaten motordan geçilmiyor artık Asya ülkelerine döndük..

Yorumu oyla      7      2  
gazo 26 Aralık 2023 Salı 12:39

Motokuryeler resmen şehirde terör uyguluyorlar.trafikte kural tanımıyorlar.İşverenler hızlı teslimat isteğindenmidir yaya olarak bile motorlardan korkar vaziyetteyiz.

Yorumu oyla      9      2  
Lombak 26 Aralık 2023 Salı 12:34

Önce kırdığın araç sağ dikiz aynasını eline al ve kendine bak. Araç aralarından şeritsiz sağlı sollu süzüle süzüle ilerlemek diye bir trafik kuralı var mı yok mu diye bir kendine sor!

Yorumu oyla      10      2  
izmirli 26 Aralık 2023 Salı 11:56

sayın motorcu arkadaşlar kusura bakmasınlar ama makas atmak onlarda kaldırımdan gitmek onlarda kırmızı ışıkta geçmek onlarda sürekli öncelik taslamak onlarda araç sürücülerini zorda bırakacak şekilde trafikte arabaların arasında tehlikeli şekilde zikzaklar yapmak onlarda neredeyse hiçbir kurala uymuyorlar

Yorumu oyla      9      2  
Önce saygı 26 Aralık 2023 Salı 10:49

Hakikaten önce kuryeler trafikte kurallara uysun, aralara giren çıkan, herkesi tehlikeye atan, kaldırımda yayaların üstüne süren motorlu kuryeler çok var. Saygı istiyorsan önce sen saygılı olacaksın. Herkes saygı bekliyor, kimse saygı göstermiyor.

Yorumu oyla      15      2  
26 Aralık 2023 Salı 10:19

Duran trafikte aradan geçen, kaldırıma çıkan, trafiğe kapalı alana giren ...

Yorumu oyla      15      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yalçın Ata'dan 2024 mesajı: Esnafa destek sürmeli!
2023 Yılının değerlendirmesini yapan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ...
'Zehir' gemisine 1 kala!
50 ile 100 ton arasında asbest yüklü olduğu bildirilen Raymond Croze isimli ...
309 işletmeye 24 milyonluk 'fiyat' cezası
Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen ...
 
Başkan Yorgancılar'dan yeni yıl için enflasyon uyarısı: 2024 topyekün mücadele yılı olmalı!
Aralık ayı meclis toplantısında konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender ...
Borsada kabus devam ediyor!
Borsa İstanbul'da geçen hafta artan satışlar yeni haftaya da taşındı. ...
Dolar ve Euro tüm zamanların zirvesinde!
Dolar TL ve Euro TL Noel tatili nedeniyle düşük seviyesinden yükselerek zirve tazeledi.
 
Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’na başvurular devam ediyor
Doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşmalarından Marble İzmir Fuarı ...
İTB’den ‘Toprak ve Çocuk’ resim yarışması
İzmir Ticaret Borsası,  İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ve ...
Asgari ücret için 3 - 4 skala önerisi!
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul'daki asgari ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva