HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ağustos 2013 Çarşamba - 10:25

İzmir çimlerinde demokrasi dersi: Başkan’la ‘pedal’ zirvesi

İzmir, katılımcı demokrasinin en güzel örneklerinden birini daha verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin bisikletseverlerin talep ve önerilerini dinlemek üzere düzenlediği açıkhava toplantısı renkli görüntülere sahne oldu. İzmir’i “bisiklet kenti” yapma hedeflerini açıklayan Başkan Kocaoğlu, “Biz inanacağız. Siz inanacaksınız. Hep birlikte birbirimizi destekleyerek bu işi yürüteceğiz” dedi.

İzmir çimlerinde demokrasi dersi: Başkan’la ‘pedal’ zirvesi

İZMİR - Ulaşım amaçlı bisiklet yolları isteyen ve kaldırım işgali nedeniyle bisiklet yollarını kullanamayan bisikletseverlerin Temmuz ayında Konak Pier önünde yaptığı eyleme katılarak destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, söz verdiği üzere bisikletçilerle bir araya gelerek yeni projelerini anlattı. Havagazı Fabrikası’nda çimler üzerinde gerçekleşen buluşmada, kent içinde bisiklet kullanımını özendirebilmek amacıyla kısa sürede hayata geçirilecek projeler görüntüler eşliğinde tanıtıldı.   Bisikletseverlerin büyük beğeni ile karşıladığı “Bisikletin Kenti İzmir” Projesi ile mevcut bisiklet yolları rehabilite edilerek standartları yükseltilecek. Bornova, Buca ve Urla’yı kent merkezine bağlamak için yeni bisiklet güzergahları oluşturulacak. Pasaport’ta yapılacak yeni düzenleme ile bisiklet yolundaki engeller kaldırılacak. Karataş ve Güzelyalı projeleri ile bisiklet yolu yaya yolundan ayrılacak. Kıyı boyunca kesintisiz bisiklet geçişinin sağlamak amacıyla Naldöken, Turan ve Liman geçişleri düzenlenecek. Tüm kıyı şeridi boyunca 29 noktada kiralık bisiklet istasyonları olacak. 30’u aşkın noktada park yerleri oluşturulacak. Vapur iskelelerinin önüne iletişim panoları kurulacak.

FOTO GALERİ: İzmir çimlerinden demokrasi dersi
 
İHALEYE ÇIKIYORUZ
Sunum sonrası bisikletseverlerin yeni projelerle ilgili fikirlerini alan ve sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilerin desteğiyle bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla bir yol haritası belirlediklerini ifade etti. Bisiklet kenti İzmir’i yaratmak için öncelikle yapılması gerekeni “Biz inanacağız. Siz inanacaksınız. Bizler sizlerin düşüncelerinize saygı duyup yerine getirmeye çalışacağız. Hep birlikte birbirimizi destekleyerek bu işi yürüteceğiz” cümleleriyle özetleyen Başkan Kocaoğlu, “Konak Pier’in önünde sizlerle görüştüğümüz zaman startı verdik. Bu çalışmalar bir iki günde yapılmadı. İzmirDeniz Projesi ile birlikte bu kentin bisiklet kenti olması için olanaklarımızın el verdiği ölçüde biz bunu yapacağız” diye konuştu.

 
EN BÜYÜK GÜÇ HALK
Başkan Kocaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti; “Ben en büyük gücün halk olduğuna inanıyorum. İzmirli hemşehrilerimden güç alıyorum. İzmir’de de güç, 4 milyon İzmirlinindir. Emniyeti, taksiciyi, ESHOT şoförünü, özel araçları hepsini eğiteceğiz. Sosyal medyayı kullanarak, ilişki kurarak, diyolog kurarak toplumu hızlı bir şekilde dönüştürmeye, bisiklete karşı duyarlılık yaratmaya çalışacağız. Bunu birlikte yapacağız. Biz yolu yaptıkça bisiklet kullananların sayısı artacak.”
 
Kent içinde bisikletle ulaşım imkanı
Toplantının başlangıcında, İzmir Büyükşehir belediyesi Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürü Hasibe Velibeyoğlu, İzmirdeniz olarak adlandırılan kıyı tasarım projesi içindeki bisiklet yollarına ilişkin detaylı bir sunum yaptı. Proje ile ilgili bisikletseverlerin sorularına yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fidan Aslan ise bisiklet kullanımını sadece sahil bandı ile sınırlandırmak istemediklerini, tüm ilçe merkezlerinden sahil bandına ulaşımı sağlayacak bir düzenleme yapacaklarını söyledi. Sahil boyunca kesintisiz bisiklet ulaşımı için geçiş noktalarında İzmir Valiliği ve İzmir Emniyeti’nin desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydeden Aslan, “Eğer bunu sağlarsak, kesintisiz 45 kilometrelik parkurumuz olacak. İstanbul’da bile 18’i kuzeyde, 18’i güneyde olmak üzere 38 kilometrelik bisiklet yolu var. Biz İzmir olarak onların da ilerisindeyiz. Üçkuyular’dan başlayarak projemiz Urla ve Çeşme’nin belirli güzergahlarına kadar devam edecek. 45 kilometrelik sahil şeridinde bisiklet kiralama istasyonları oluşturarak cüzi bir fiyata bisiklet kiralayıp, istediğiniz yere gidebileceksiniz. Bisikletin kullanımını yaygınlaştırmak için pazar yerleri, iskele ve terminallere hem özel hem kiralık bisikletler için park alanları oluşturacağız. Amacımız şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını sağlamak” diye konuştu.
 
Toplantının moderatörlüğünü yürüten İzmir Perşembe Bisikletçileri Grubu’nun kurucusu, Bisiklet Manisa İl Temsilcisi Muhlis Dilmaç, projenin ilklerin kenti İzmir’e yakışan bir proje olduğunu belirtti.
 
NELER YAPILDI?
İzmir genelinde 43 kilometrelik yeni bisiklet yolu yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bisikleti sevdirmek ve yaygınlaştırmak için “Bisiklet Bizden, Gezmesi Sizden Projesi”ni hayata geçirdi. Bisiklet yarışları ve Türkiye’nin ilk “İtfaiyeci Bisiklet Takımı” oluşturuldu. 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren İZBAN ve metroda belli saatlerde bisikletle ulaşım olanağı sağlandı. Hizmete girecek yeni vapurlarda bisiklet bağlama yerleri ayrıldı. İZBAN ve metro istasyonlarına park yerleri yapıldı. 2009 yılında hazırlanan İzmir Ulaşım Ana Planı’nda Sasalı’dan Urla’ya kesintisiz bisiklet yolu ve bu yolu ilçe merkezlerine bağlayan hatlar öngörüldü.

 
NELER YAPILACAK?
Bisikletli yaşamı desteklemeyi, bisikletli hayatı kolaylaştırmayı, bisiklet yollarını yaygınlaştırmayı ve standartları yükseltmeyi hedefleyen “Bisikletin Kenti İzmir” Projesi’ne göre İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek çalışmalar şöyle;
- Bornova (24.5 km), Buca (14 km) ve Urla’da (37.5 km) bisiklet yolları oluşturularak kent merkezine bağlantısı sağlanacak.
- İlçe terminali, iskele, durak, istasyonlar, aktarma merkezleri ve pazar yerlerinde bisiklet park alanları oluşturulacak.
- İzmirDeniz projesinin amacı kıyı boyunca bisiklet yolları oluşturmak. Mevcut yolların standartlara uygun olarak düzenlenmesi sağlanacak. Proje ilk olarak Pasaport’ta uygulanacak. İşletme tenteleri kıyı yayalara ayrılacak. Bisiklet yolu taşıt yolu kotuna indirilerek ayırıcılarla bölünecek. Yakın zamanda ihalesi yapılacak.
- Karataş’ta bisiklet yolu yaya yolundan yeşil bir bantla ayrılacak. Yayalardan arındırılmış, pergolelerle gölgelendirilmiş keyifli bir rota oluşturulacak.
- Güzelyalı sahilinde geniş olan bölümlerde bisiklet yolu yaya yolundan yeşil bantla ayrılacak. Dar olan kesimlerde ise kotu yükseltilerek işaretlemelerle görünürlüğü artırılacak.
- Kıyı boyunca kesintisiz hat sağlanması için Naldöken geçişinde mevcut viyadüğe bir konsol eklenecek. Planlanan konsol 2 metre genişliğinde ve 350 metre uzunluğunda olacak. Turan Viyadüğü üzerinde mevcut konsol bisiklet yolu ve mola alanı olarak yeniden düzenlenecek. Turan geçişinde 300 metre uzunluğunda bisiklet yolu ve 200 metrekarelik üç ayrı mola alanı olacak. (Liman geçişi için Meles Deltası’nda yaya ve bisiklet geçişi için köprü mülkiyet nedeniyle yapılamadı. Diğer bir alternatif mevcut yola eklenen bir konsol tasarlanarak Karayolları Genel Müdürlüğü ile paylaşıldı. Proje 750 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğinde.)
- Bisiklet yolları standartlara uygun hale getirilecek ve yeni park alanları düzenlenecek.
- Kıyı şeridi boyunca 29 noktada kiralık bisiklet alanları planlanarak ihale hazırlıklarına başlandı.
- Bisiklet yolları düzenlenirken zemin ve renk standardı getirilecek. Yatay ve düşey işaretlemeler kullanılacak. Özel aydınlatma yapılacak, mazgallar düzenlenecek.
- Vapur iskeleleri gibi noktalarda bisikletlilerin birbiriyle haberleşmesi için iletişim panoları yerleştirilecek.
- 30’u aşkın noktada bisikletlerin gövdeden kilitleneceği park alanları oluşturulacak.
- Mavişehir-Üçkuyular arasında kesintisiz güzergah oluşturulacak.
- Bisiklet kullanımını teşvik etmek için çocukla ve gençler için eğitim alanı oluşturulacak.
- Sasalı’ya ulaşan mevcut bisiklet yolu üzerinde servis istasyonları oluşturulacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 EFSANE BAŞKAN 29 Ağustos 2013 Perşembe 11:57

ÇAKMUR EN YAKIŞANI VE HİZMET EDENI İDİ . AMA POPÜ OLAYIMDEDİ İŞÇİYE ARKASINI DÖNDÜ SİYASİ MEZARA GİRDİ ÖZFATURA ÇALIŞTI HİZMET ETTİ ÜRETTİ İŞÇİYİ GÖZÜ GÖRMEDİĞİ İÇİN VE ÇİLELRE GEREĞİNDEN FAZLA KUYRUK OLDU İÇİNODA SİYASİ MEZARA GİRDİ YOKSA 60 BİNDEN FAZLA ASGARİ ÜCRET PARASINA EV KAZANDIRDI ÇAKMURDA KEZA ÖYLE.. PRİŞTİNA RAHMETLİ PRENSTİ ADAMDI ŞOVALYEYDİ ADAMDI ALLAH KABRİN,İ CENENT BAHÇESİ YAPSIN İNŞALLAH ..... EFENDİMMMM ????

Yorumu oyla      11      5  
YORGUN HIRPALANMIŞ DÖVÜLMÜŞ SÖVÜLMÜŞ DEMOKRAT 29 Ağustos 2013 Perşembe 11:51

YIL 1999 EFSANE BAŞKAN AHMET PRİŞTİNA HOP OTURDU HOP KALKTI SARAY ODASINDA BİR KOLTUKTA BİR PENCERE ÖNÜNDE HAYIR DEDİ İZLEMAN İLE DİĞER ŞİRKETLERİ EŞİTLEYECEKSİNİZ "DEDİ" İZELMANDA BİRTANE BİLE KENDİİŞE ALDIĞI YOKTU 90 LİRA MAAŞ ALAN BİR İŞÇİNİN MAAŞINI BİR SEFERDE 200 LİRA YAPTI HİÇ AMA HİİİÇ ETKİLEMDEDİ ÖDENEĞİNİ,BAZI BÜROKRATLARI KARŞI İDİ EFENDİM BÜTÇE ÇOK ZORLANIR DİYE AMA ASLA ETKİLEMEDİ 90 TL MAAŞ BİR SEFERDE 200 TL 2013 YILI İZENERJİ 900 TL ALIYOR SON ZAMLA ALDI FARK 200 TL BİLE DEĞİL

Yorumu oyla      11      5  
ARDA 29 Ağustos 2013 Perşembe 11:37

EVET BU TOPLANTIYI DUYDUM FAKAT GİDEMEDİM.İZMİRİN BİR BİSİKLET KENTİ OLMASI HATTA BU KONUDA RADİKAL KARARLAR ALINIP ÖNCELİĞİN BİSİKLETLERDE OLACAĞI BİR SEHİR PLANLAMASI YAPILMALIDIR.UYGULAMA TÜM İLÇELERDEDE UYGULANIRSA ÇOK DAHA GÜZEL OLUR.

Yorumu oyla      11      5  
29 Ağustos 2013 Perşembe 10:47

buca hasanağa bahçesinin düzenleme işini buca belediyesi mi yapıyorda buca belediyesine söyliyeceğim!

Yorumu oyla      12      5  
Lombak in ingliş 28 Ağustos 2013 Çarşamba 17:47

Mayor Kocaoglu preached democracy to cyclists.

Yorumu oyla      12      5  
28 Ağustos 2013 Çarşamba 17:15

13.27 buca belediyesine söyle derdini.herşeye de aziz başkan koşacak hali yok.

Yorumu oyla      17      8  
28 Ağustos 2013 Çarşamba 15:03

başkan işçinin sorunlarınıda böyle dinlesene haaa pardon senin işçinin oyuna ihtiyacın yoktu.....!!!!

Yorumu oyla      23      12  
28 Ağustos 2013 Çarşamba 13:27

buca hasanağa bahçesini bitirilmesi için çaba harcıyor musunuz?

Yorumu oyla      16      17  
Buca da kaldırımda yürünmüyor !!! 28 Ağustos 2013 Çarşamba 13:03

Balçova arsa mağdurlarıyla,izenerji işçileriyle de bu şekilde diyalog neden yapılmadı acaba?Çözümü basit olan meselelerde yapacaz edecez deyip geçiştirilebilecek meselelerde böyle şow yapmak güzel peki mağdur olan insanlarla ne zaman böyle birebir görüşeceksiniz?İzmirde inşaatlar durdu insanlar gecekondulara mecbur bırakıldı kaçak inşaatlar aldıbaşını gidiyor haberiniz varmı?İLçeleri geziyonuzda İzmir'in sorunlarıyla kim ilgilenecek?Böyel göstermelik değil gerçek icraatler bekliyoruz..

Yorumu oyla      20      15  
28 Ağustos 2013 Çarşamba 12:38

bütün sorunları biten izmirin tek sorunu bisiklet yolu kaldı

Yorumu oyla      23      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’nin kanayan yarasına müjdeli haber
Darlığı nedeniyle sıklıkla trafik kazaları yaşanan Çeşme-Paşalimanı yolunun ...
Narlıdere’de ‘Barış Rüzgarları’ esecek
Narlıdere Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış günü İlkay Akkaya türküleri ...
Çiğli’de zafer ve barış coşkusu yola çıkıyor
Çiğli’de eğlence fırtınası estiren Çiğli Zafer ve Barış Festivali yarın ...
 
Bornova yaz bitmeden kışa hazır!
Bornova Belediyesi’nin 7’den 70’e tüm Bornovalılar için 8 ayrı merkezde ...
Alsancak’taki tarihi dönüşümde son aşama
Konak Belediyesi’nin sürdürdüğü restorasyon çalışmalarıyla ayağa kalkan ...
Başkan’dan Ankara raporu: Kılıçdaroğlu’yla ne görüştü?
Ankara’da çeşitli temaslarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Gezi’de ölenler için Dikili’de fidan dikildi
Dikili Belediyesi, Nazım Hikmet Parkı'nda Taksim Gezi Parkı eylemleri ...
Konak'ta su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Konak ilçesi 3502 Sokak ile 3513 Sokak kavşağında ...
Karşıyaka’da Milli Mücadele bayramı
Karşıyaka Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi’nde yaptırılan Milli Mücadele ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva