HABERLER>SAĞLIK
1 Şubat 2015 Pazar - 09:01

İzmir Ortadoğu'nun kanser izleme merkezi olacak!

ABD’nin Salgın Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi’nde görev alan Uluslararası Kanser Kontrolü Ofisi Direktör Yardımcısı Dr. Mona Saraiya, "Türkiye, gelecek yıl İzmir’de Küresel Kanser Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. İzmir, ayrıca Ortadoğu’nun kanser izleme merkezi olacak" dedi.

İzmir Ortadoğu nun kanser izleme merkezi olacak!

İkinci Dünya Savaşı sonrasında sıtma ile mücaele için kurulan ABD’nin Salgın Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi’nde (CDC) artık birçok hastalıkla ilgili birimler var. CDC, kamu sağlığını tehdit eden, özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı mücadelede ilerleme ve gelişme sağlamak için yaptığı araştırmaları ve raporlarıyla biliniyor. Uluslararası Sağlık Örgütü’yle (WHO) işbirliği yapan CDC, Ebola’ya karşı verdiği mücadele sayesinde gündemden düşmüyor. Atlanta’daki merkeze girip yaygın hastalıklarla ilgili son bilgileri aldık.

TÜRKİYE’DEKİ SITMA DAHA TEHLİKELİ
Sıtma Hastalığı Bölüm Şefi Patrick Kachur: “En ölümcül bulaşıcı hastalık olan sıtmadan 2012 yılında kayda geçen 627 bin ölüm vakası var. Bu vakaların yüzde 90’ı Afrika’nın Sub-Sahara bölgesindeki 15 ülkeden. Hastalık sadece sivrisinek ısırmasıyla bulaşıyor. Tedavi erken başlanırsa hasta 3 günde sonuç veriyor. Afrika sıtması kolayca iyileştirilebiliyor. Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu ve Çukurova bölgesinde her yıl en az 5 bin kişi sıtmaya yakalanıyor. Türkiye’deki sıtma sorunu Afrika’dakinden farklı. Çünkü hasta tedavi edilse ve yeniden sivrisinek sokmasa dahi, hastalık 1 yıl içinde yeniden başgösterebiliyor. Bu yüzden ilaç tedavisi 1 ay sürebiliyor.”

AŞI GRİPTE ÇOK ETKİLİ
Influenza uzmanı Dr. Eduardo Baumgartner: “İki çeşit grip var: Pandemik ve mevsimsel. Bu yıl pandemik bir sezon var. Çok sayıda insan virüse yakalanıyor. ABD’de yer yıl 70 bin kişi gripten ölüyor. Başta ABD ve Avrupa’da şu an A H3-H2 virüs tipleri dolaşıyor. Önümüzdeki aylarda Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa’da grip salgını zirveye ulaşacaktır. Bir grip hastası bile lazerli fotokopi makinesi gibi virüsü yüksek kalitede çoğaltıp yayabilir. Gripten korunmanın en iyi yolu her yıl aşılanmak.”

İZMİR KANSER İZLEME MERKEZİ OLACAK
Uluslararası Kanser Kontrolü Ofisi Direktör Yardımcısı Dr. Mona Saraiya: “2012 yılında dünyada 14.1 milyon yeni kanser vakası yaşanırken 8.2 milyon kişi yaşamını yitirdi. Türkiye, gelecek yıl İzmir’de Küresel Kanser Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. İzmir, ayrıca Ortadoğu’nun kanser izleme merkezi olacak. Türkiye’de en yaygın olanlar akciğer, meme ve prostat kanserleri. Bunlar başka ülkelerde değişiyor. ABD’de ise akciğer, meme ve kolon kanseri daha yaygın.”

DÜNYADA FRENGİ PATLAMASI VAR
Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar (STD’S) bölümünün Bilimsel Direktörü Prof. Dr. Sevil Aral: “AIDS kadar frengiye de bakmamız gerekir. Küresel olarak frengi patlaması yaşanıyor. Frengi eşcinsel ilişki sayesinde artıyor. Tedavi edilebiliyor. Korunmak için ilk yöntem cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanmak. Bütün bilimsel araştırmalar erkeklerde sünnet olmanın STD ve HIV’e karşı korunma sağladığını gösteriyor. Gelecek yıl HIV/AIDS hastalarında uygulanan tedavi yöntemleri sayesinde virüsün anneden bebeğe geçişi sanırım duracak. Buna rağmen, bugün çok sayıda ülkede frengi bakterisinin anneden çocuğa geçmeye devam ettiğini görüyoruz.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 2 Şubat 2015 Pazartesi 09:24

Kanserin tedavisi doğal beslenmektir. Bunlar kanseri azdırmak için geliyorlar. Söylemedi demeyin. ABD kimsenin hayrına başka ülkelere gitmez.

Yorumu oyla      11      5  
silo 1 Şubat 2015 Pazar 20:35

İl Sağlık Müdürü Bedia Yürkyılmaz Hnm ve Halk Sağlığı Md Mehmet Nil Hıdır Beye teskler... Sağlık ocağı ile şikayetii 24 saati aşmadan çözdüler.Hizmet budur.

Yorumu oyla      12      5  
m.y. 1 Şubat 2015 Pazar 19:00

yabancı yatırımcı ve bilim adamları izmiri seçiyor, çünkü izmir avrupa şehri,geçmişte de böyleydi, bundan sonrada öğle olacak.

Yorumu oyla      13      6  
reco baba 1 Şubat 2015 Pazar 17:16

arkadas fotografa bakiniz,yesil alanlari tespit ediniz....iste asil kanser bu

Yorumu oyla      16      5  
reco baba 1 Şubat 2015 Pazar 17:00

kanseri izleyip napacaksiniz,care bulun care,yuzyildir izleniyor henuz ilaci yok.yadavarda ortaya cikarmiyorlar

Yorumu oyla      13      5  
Tayfun 1 Şubat 2015 Pazar 14:02

bunlar daha başlangıç İzmir'in onumuzdeki 5 ve 10 yılı tum sehirlerin onunde olacak bunu lütfen not edin.Kentimiz son 50-60 yılın birikmiş devasa alt yapı ozellikle cevre sorunlarını ( deniz kirliliği,kanalizasyon altyapıları,dere ıslahları,dereye atılan sanayi atıkları,su boruları,yagmur suyu kanalları ,ulaşım altyapısı vs vs) . buna eğitim sağlık turizm çağdaşlık insan hakları ( bir de onumuzde hız alacak olan kentsel donuşum ) gibi konularda eklenince bir gun her kes izmir de yasamak isteyecek, not edin lütfen...

Yorumu oyla      13      7  
reco baba 1 Şubat 2015 Pazar 13:42

aman kardesim izmire bulastirmasinlar...

Yorumu oyla      12      6  
ANKARA 1 Şubat 2015 Pazar 13:24

Işin Için de Abd Varsa Izmir demek ki Kanser Olacak... Izmırlılerın Sağlıklı Olması Ilac Pıyasasını Rahatsız Etmış Olmalı...

Yorumu oyla      13      6  
Mustafa Y 1 Şubat 2015 Pazar 12:20

izmir köy canım, izmire yapmasınlar, izmirden "cacık" olmazmış..:))

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dumansız hava sahası kapıya kadar genişledi!
Sigara kullanımını azaltmak için Sağlık Bakanlığı yeni bir eylem planı ...
Soğuk hava bel fıtığını tetikliyor
Soğuk hava sadece nezle, ve grip gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarından ...
Ölümcül alerjide tedavi umudu
Yer fıstığı alerjisi kesin tedavisi bulunmayan ciddi bir sorun. Ancak ...
 
Bornova’nın yeni hastanesi kritik açıklama
İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, yeni bina için yıkılacak ...
Şekerli ve gazlı içecekler erken ergenlik nedeni
Şekerli ve gazlı içeceklerin, kız çocuklarının daha erken ergenlik dönemine ...
Çalışma şartları erkekte kısırlık nedeni!
Beslenme, yaşam koşulları, çalışma şartları, stres gibi faktörlerin üreme ...
 
Dünya Bankası'ndan salgın hastalık uyarısı
Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, dünyanın gelecekte ortaya çıkabilecek ...
Acil servis önünde isyan: Köle değil hemşireyiz!
İzmir’in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde ...
Teknolojik ağrılara davetiye çıkarmayın!
Bilgisayar karşısında uzun süre kalmak ve masa başında yanlış pozisyonda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva