HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mayıs 2016 Cumartesi - 07:40

İzmir Metrosu 16. yaşını rekorlarla kutluyor!

22 Mayıs 2000 tarihinde ilk yolculu seferini yapan metro, o tarihlerde aylık 693 bin olan yolcu sayısını bugün tam 9 milyona çıkardı. 16 yıl içinde kat edilen aylık kilometreyi 9 kat, sefer sayılarını ise 5 kat büyüttü.

İzmir Metrosu 16. yaşını rekorlarla kutluyor!

Metro, tramvay ve banliyö sistemlerine yaptığı yatırımlarla kenti içi raylı sistem ağını sürekli geliştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut hatlardaki işletme rakamlarıyla da dikkat çekti. Kentte raylı sistem yolcu taşımacılığının ilk adımını oluşturan İzmir Metrosu, 22 Mayıs 2000 tarihinde yaptığı ilk seferinden bugüne, ulaştığı büyüme rakamlarıyla gerçek bir başarı öyküsü yazdı.

16 YILIN BİLANÇOSU
Raylı sistem toplu ulaşım işletmelerinin en temel başarı göstergesi sayılan yolcu sayılarındaki artış rakamları, İzmir Metrosu'nun bu alandaki rakipsizliğini kanıtladı. 2000 yılı Haziran ayında 693 bin yolcu taşıyan İzmir Metrosu, 2016 yılı Nisan ayında yaklaşık 9 milyon yolcu taşıyarak yüzde 1256 oranında artış kaydetti. Başka bir ifadeyle, 16 yılda metronun yolcu sayısı yaklaşık 13 kat arttı.

HER ALANDA BÜYÜDÜ
2000 yılı Haziran ayında yapılan tüm seferlerde toplam 27 bin 742 kilometre yol kat edilirken, bu sayı 2016 yılının Nisan ayında 236 bin 233 kilometreyi buldu. Bu alandaki artış oranı yüzde 852 olarak gerçekleşti.

İzmir Metrosu 2000 yılı Haziran ayında 2522 sefer yaparken, bu yıl Nisan ayı itibariyle yüzde 510 oranında artışla 12 bin 873 sefer sayısına ulaşıldı.

16 yıl önce 10 istasyon, 45 araç ile işletime başlayan İzmir Metrosu, bugün 17 istasyonda işletim hizmeti veriyor; araç sayısı ise yüzde 93 artarak 87'ye ulaştı. Ancak yapımı devam eden 95 yeni aracın bu yıldan itibaren filoya katılmasıyla bu artış yüzde 304 olacak.

 
İzmir’de feci kaza: Yolun karşısına geçerken…
 
İzmir-Strasbourg hattında 3 önemli hedef!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN 21 Mayıs 2016 Cumartesi 15:06

izmir Metro'da yönetimsel değişim gerekli. 5 yılın üzerinde çalışan üst yönetim değişmelidir. İşletme körlüğü başlar ve göremezler.Görseler bile istemezler.Anlayan anlar.

Yorumu oyla      11      5  
21 Mayıs 2016 Cumartesi 12:32

Deli Bekir komik olma. Bakanlık gelip otogara, Buca' ya metro yaptı da belediye hayır mı dedi? Mevcut o zaman devam eden hattı almak istediler ama belediye aptal mı yüzde 99' u bitmiş işi devretsin ? Otogar metrosu devredileli kaç yıl oldu ama icraat var mı ? Buca ve Narlıdere' de belediyeye kaldı. Narlıdere bu yıl, Buca'da gelecek yıl ihale edilecek. Bakanlık otogarı ne zaman yapar Allah bilir. Belediye parayı nereden buluyor, kendi cebinden mi veriyor, bakanlık gibi halkın parasıyla yapıyor ne demek ? Kendi cebinden verecek hali yok da mesele bakanlığın Ankara' ya metro yapması değil. Oraya yapıyorsan buraya da yap. Devlette işi bilen yöneticiler var demişsin ama ezbere yazmışsın. Torbalı hattına devlet 4 yılda boş tarlaya hattı döşeyip sinyalizasyonu yapamadı. Marmaray 76 km ama 13,6 km den başka yapılan bir icraat yok. O hattı kullananlar çok mağdur oldu. 20 yılda hat bitecek. Devlette işi bilen çok ki Sabuncubeli Tüneli 8 yılda zarar ile bitecek. Konak Tüneli' ni 150 milyona yapıyoruz dediler iş bitiminde ( 1,6 km lik tünel 3,5 yılda tamamen bitti.) dediler ki 310 milyona mal oldu. Bu arada İzmir Metro A.Ş' nin işletmeci olduğunu hatırlatan arkadaşa teşekkürler. Bu gizli bilginin açığa çıkması iyi oldu. 😀😀😀😀

Yorumu oyla      11      5  
deli bekir 21 Mayıs 2016 Cumartesi 11:35

izmir bel. bu parayı nerden buluyor?. kocaoğlu kendi cebinden mi veriyor? hayır. halkın parası ile yapıyor. Devlet de halkın parası ile yapıyor. sorun nerde ? sorun şurda ; Devlette işini bilen yöneticiler var; belediye de bu yok. madem devlet yapıyor bırakın yapsın. ona da izin vermiyorsunuz. sonuç ortada izmir halkı geri kalmaya devam ediyor.

Yorumu oyla      11      5  
İZMİR METRO AŞ İşletme Şirketidir. 21 Mayıs 2016 Cumartesi 10:33

İzmir Metro AŞ. Mevcut Metro'yu işleten bir İşletme Şirketidir. Metro Yatırımı Yapan Belediye Dairesi değil. Bazı yorumcuların akılları İzmir Belediyesini eleştirme ihtirası bürüdüğü için bunun farkına bile varamamışlar. Gelelim İzmir Metro AŞ'ye. Bu yıl 16. yıllarını kutluyorlar ve 16 yılda enaz eleştiri alan bir kurum olarak İzmirlilere dört dörtlük hizmet veriyorlar. Başta Genel Müdürleri Sönmez Alev olmak üzere tüm İzmir Metro AŞ. mensuplarını candan kutluyor, başarılı hizmetlerinin devamını diliyorum.

Yorumu oyla      11      5  
21 Mayıs 2016 Cumartesi 10:27

İstanbul' da Kadir Topbaş' ın şu ana kadar yapıp bitirdiği Kadıköy - Kartal Metrosu ve bir de tramvay hattı var. Diğerleri geçmişte yapılan hatlar. Bir de bakanlığın yaptığı Marmaray ( 13, 6 km ). İzmir metro konusunda İstanbul' a göre geri kalmıştır ancak raylı sistem bakımından geri değildir. 110 km İzban vardır. Bunun da parasal bakımından daha çok harcama yapan kurum TCDD' ye göre belediyedir. Son 16 yılda Metro ve İzban için çok ciddi paralar harcanmıştır yani 16 yıl önceye göre şehre sadece 7 istasyon eklenmemiştir. Bugün izban Marmaray banliyö sistemleridir ancak metro gibi kullanılıyor. İstanbul' da da belediye metro konusunda başarılı değildir. Elinde İzmir' e göre o kadar bütçe olmasına rağmen ancak son zamanlarda metro yapmaya başlamıştır. Bu yıl içinde ya da gelecek yıl yeni bir hat daha ancak açılacak. Kaç yıllık başkan ama ... Ankara zaten bırakmış.

Yorumu oyla      11      5  
hadi ya 21 Mayıs 2016 Cumartesi 09:55

Devletle Belediyeyi karsilastirmak kötü niyetliliktir. Istanbul ve Ankara kac duragi kendi cebinden yapmis acaba ?

Yorumu oyla      11      5  
21 Mayıs 2016 Cumartesi 09:25

Cvb basit istanbulda metroyu bakanlik yapiyo 50 km az degil ankarada ayni.. Izmirde 4 km otogari bile 4 senedir yapmiyor

Yorumu oyla      11      5  
deli bekir 21 Mayıs 2016 Cumartesi 09:01

'16 yıl önce 10 istasyon, bugün 17 istasyonda işletim hizmeti veriyor' yani 16 yılda sadece 7 yeni istasyon açmışsın. ayıp yaa. bunu da haber yapıyorsunuz. 16 yılda istanbul metro ağları kurdu

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova kırmızı-beyaza boyandı!
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının yıldönümünde Bornova’da Mustafa ...
Foça'ya gemi seferleri 4 Haziran'da başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yazın başlangıcıyla birlikte Foça’ya her ...
İzmirliler 7’den 70’e Cumhuriyet için koştu
Karabağlar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve geleneksel ...
 
Konak'ta şampiyonlara görkemli kutlama
Konak Belediyesi’nin düzenlediği futbol, atletizm ve sokak basketbolu ...
Narlıdere’de tüm çiçekler şehitler için yarıştı
Narlıdere Belediyesi ‘Geleneksel Çiçek Yarışması’ Narlıdere demokrasi meydanında gerçekleştirildi.
Çiğli'de girişimci adayları mezun oldu
Çiğli Belediyesi’nin kendi işini kurmak isteyenlere yönelik olarak Bilim ...
 
İzmir'in 'geniş aile'si sezonu kapadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Abla-Ağabey-Kardeş” projesinde yer alan ...
19 Mayıs meşalesi Foça'da yandı
Yüzlerce Foçalı, ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, ...
Kınık maden şehitlerini hayır yemeği ile andı
Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında 14 kişi ile en ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva