HABERLER>YAŞAM
29 Mart 2015 Pazar - 09:04

İzmir Emniyeti'nde kadına şiddete geçit yok!

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, kadına şiddeti önleme hususunda yaptırımlara ilk önce teşkilattan başladıklarını ve 45 polisi açığa aldıklarını belirterek "Eşine, nişanlısına ya da sevgilisine şiddet uygulayan polise mevzuata uygun olarak cezalar veriyoruz" dedi.

İzmir Emniyeti nde kadına şiddete geçit yok!

Son yıllarda artan kadına şiddet hakkında değerlendirmede bulunan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Kadına şiddeti önlemede görevli olan polislerin şiddet uygulaması affedilemez" şeklinde konuştu. Eşine, nişanlısına ve sevgilisine şiddet uygulayan polislerin açığa alındığını ifade eden Uzunkaya,  birim değiştirme, farklı illere tayin, maaş kesme cezası gibi cezalarında uygulandığını söyledi.

45 POLİS AÇIĞA ALINDI
Kadına şiddete son yıllarda büyük artış olduğunu belirten Uzunkaya, şöyle konuştu: "Kolluk kuvvetleri olarak yoğun bir şekilde mücadele ettiğimiz bir alan.  Bu suçlara maalesef zaman zaman emniyet personelimizin de karıştığını görmekteyiz. Bizde bu hususta aile içi şiddete karışmış personelimize mevzuatın gerektirdiği cezaları veriyoruz. 2014 yılında 35, 2015 yılının ilk üç ayında ise 10 personelimiz toplamda 45 personelimiz eşlerine sevgililerine şiddet uyguladıklarının belirlenmesi üzerine idari ve adli yönden cezai işlemler uyguluyoruz. Çünkü bu arkadaşlarımızın kadına şiddet konusunda örnek olması gereken, şiddeti önlemesi gereken kişiler olması sebebiyle arkadaşlarımıza en caydırıcı cezalarla bu konunun dışında tutmaya çalışıyoruz. Maaş cezası veriyoruz, kıdem tenzili, kademe durdurma, başka illere tayin ederek bulunduğu ortamdan uzaklaşmasını sağlıyoruz. Kaldı ki bununla mücadele eden teşkilatın üyelerinin şiddet uygulamasını kabul etmemiz mümkün değil. Bu yüzden kendi personelimizi hiçbir ayrım yapmadan müsamaha göstermeden ceza veriyoruz."

"HER TÜRLÜ ÇALIŞMANIN YANINDAYIM"
Konuyla ilgili sayısal verileri de paylaşan Uzunkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "2015 yılı itibariyle İzmir'de koruma kararı bulunan kadın sayısı 1143, koruma kararı olan erkek sayısı ise 91. Bu konu sadece emniyet personelinin değil, ülkemizin her kesimini ilgilendiren bir konu. Ülkenin geleceğini tehdit eden böyle bir kırılgan tablonun oluşmaması için yapılacak çalışmalarla bu konunu önüne geçilebileceğini düşünüyorum. Ülkemizde maalesef bir yılda yüzlerce kadın şiddete uğrayıp hayatını kaybediyor. Bu ülkemiz açısından yüzkarası bir durumdur. Türkiye bu tabloyu kaldıracak durumda değildir, olmamalıdır. Biz de bu çerçevede kolluk kuvvetleri olarak kadını koruyan onu ayrıcalıklı kılan her türlü çalışmanın yanında olacağız. Bundan sonra da bu hassasiyeti devam ettireceğiz."(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asuman Arpak 30 Mart 2015 Pazartesi 10:27

Alaybey Muammer Aksoy Parkı Anıt Çayevi Ortasında ve Alanın da Kümelenen Alkolikler'in Arkalarındaki Kişileri Açığa Alsanız Bir Saldırı Bir Eylem Yapmaları Bekleniyormus. Alkolikler'i Emniyet Getiriyormuş *23 * 08 * 2007 =* YILDIZ ☆ GÜNDÜZ =* AKTAŞ =* KARATAŞ

Yorumu oyla      11      5  
29 Mart 2015 Pazar 13:24

ceza daha sert olmalı meslekten ihraç olmalı

Yorumu oyla      14      7  
iP 29 Mart 2015 Pazar 11:28

TOPLUMDA VAR OLAN ,POLİS ASKER VEYA **KUVVETLİ OLANLARA**BİRŞEY OLMAZ VEYA HAKLARINDA İŞLEM BİLE YAPILMIYOR*PSİKOLOJİK YAPI**YA COK İSBAETLİ VE KARARLI UYGULAMA, BUNDAN DOLAYI **YUMUŞAK KALBLİ AİLE YAPISINA BAĞLI OLDUGU,UYGULAMASI İLE BELLİ OLAN EMNİYET MÜDÜRÜ SN..CELAL UZUNKAYA YA TEŞEKKÜR EDERİZ.BU UYGULAMA ÖRNEK ALINARAK TÜM ÜLKEMİZDEDE UYGULANIR..SAYGILAR..

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’i sarsan ölüm: Tüp bebeğin dedesini kaybettik
Türkiye'deki ilk tüp bebek merkezini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde ...
Sakızlı balık mezesi literatüre giriyor
Bu yıl 6. Kez düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nin ikinci gününe Papaz’ın ...
İzmir’de engellilerin maaş isyanı
İzmir’de 26 engelli derneği yönetici ve üyeleri, Konak Meydanı'nda toplanıp, ...
 
Ümit Yaldız yazdı: Çapanoğlu!
Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den adaylığı 7 Haziran öncesi tüm hesapları alt ...
Seçimin nabzı bu sayfada atıyor!
Genel seçim yolunda tüm haberler...
İzmir’in turistik ilçesinde dehşet: İskelenin ayaklarında…
İzmir’in Çeşme İlçesi'nde, bir otelin ahşap iskelesinin ayaklarına takılı ...
 
MHP’li Koç’tan Bakırçay çıkarması: Teşkilatlar gücümüz
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Murat ...
Ümit Yaldız yazdı: Kılıçdaroğlu'na kumpas ve tarihi açılıştan notlar
İki mesele var bugün. Birincisi hala yanıtı alınamayan 4. kontenjan meselesi…
Seçimin nabzı bu sayfada atıyor!
Genel seçim yolunda tüm haberler...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva