HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Şubat 2023 Perşembe - 23:43

İzmir Büyükşehir'den afet bölgesine bin konteyner!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden kaynaklı evsiz kalanlar için ilk etapta bin konteyner inşa edileceğini açıkladı.

İzmir Büyükşehir den afet bölgesine bin konteyner!

EGEDESONSÖZ -  Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma neden olmuştu.

Deprem sonrasında iki gün boyunca afet bölgesinde incelemelerde bulunan ve yardımları götüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’e dönüşünün ardından basın açıklaması düzenlemişti.

Toplantının ardından sosyal medya hesabından “Depremin ilk anından itibaren İzmirliler ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkânlarımızı seferber ettik. Şimdi mücadelemizi farklı bir seviyeye çıkaracağız” notunu paylaşan Başkan Soyer, “Barınma kapasitesini artırmak için, deprem bölgesinde konteyner üretimine başlayacağız. Gerekli malzemenin teminini, yardım etmek isteyen sanayicilerimizden ve satın alma yoluyla gerçekleştireceğiz. Hemen ilk etapta 1000 konteyner inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Soyer’in paylaşımlarının tamamı şu şekilde:

- Depremin ilk anından itibaren İzmirliler ve İzmir BŞB olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik.  Şimdi mücadelemizi farklı bir seviyeye çıkaracağız.

- Deprem bölgelerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizin bir şubesini kuracağız. Binlerce personelimiz yetkinliklerine göre, bölgedeki belediyeler, kaymakamlıklar, valiliklerle koordinasyonlu şekilde ihtiyaç olan bölgelerde çalışacak.

- Çok yakında, Osmaniye’den sonra Hatay, Maraş ve Adıyaman'da çadırkentler kuracağız. Bu çadırkentlerimizde binlerce vatandaşımızın barınma, beslenme, giysi vb. her türlü temel ihtiyaçlarını karşılayacağız. Aşevimiz aracılığıyla günde 3 öğün yemek servisi yapılacak.

- Çadırkentlerimizde aynı zamanda sağlık hizmeti de olacak. Hastanesi olan bir belediye olmamız sayesinde, Eşrefpaşa Hastanemizin doktorları ve sağlık personeli gerekli tüm sağlık hizmetlerini çadırkentlerde yaşayan vatandaşlarımız için seferber edecek.

- Barınma kapasitesini artırmak için, deprem bölgesinde konteyner üretimine başlayacağız. Gerekli malzemenin teminini, yardım etmek isteyen sanayicilerimizden ve satın alma yoluyla gerçekleştireceğiz. Hemen ilk etapta 1000 konteyner inşa edeceğiz.

- Hatay’ın bir çok bölgesinde temiz su temin edilemiyor. İZSU ilk olarak Hatay BŞB ekipleriyle paket su arıtma tesisi kuracak, ardından karışan pis su-temiz su kanallarının tamiri için çalışacaklar. Hatay’ın altyapısını eski haline getirmek için gereken her desteği vereceğiz.

- Deprem bölgelerindeki koordinasyon ekiplerimizin belirlediği ihtiyaçlara göre İzmir’den malzeme sevkiyatını yapacağız. Bu sayede hiçbir bölgeye ihtiyaç fazlası malzeme gitmeyecek, zayiat olmayacak. TÜM YARDIMLARINIZIN, BİREBİR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIĞINDAN EMİN OLACAĞIZ.

- Tüm bunları eksiksiz gerçekleştirmek ve depremden etkilenen insanlarımıza umut olmak için desteğinize ihtiyacımız olacak. Süreç içerisinde ihtiyaçlarımızı sizlere duyuruyor olacağız. İzmir her zamanki gibi en iyisini en doğrusunu, en güzeli yapacak. Birlikte başaracağız…

 
AFAD ön değerlendirme raporunu hazırladı
 
'32 jandarma ve 120 polis arkadaşımızı kaybettik'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremzedelere bir destek de Kıyı Egeli başkanlardan
Kıyı Ege Belediyeler Birliği yönetimi, Maraş merkezli depremlerden etkilenen ...
Başkan Sengel afet bölgesinde: Bir annenin feryadına şahit oldum!
Afet bölgesine giden Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel "Bir ...
Afet bölgesi için seferberlik kararı: 4 ilde paralel belediyeler kuracağız!
Afet bölgesinde gerçekleştirdiği incelemeler sonrası İzmir'e dönen İzmir ...
 
Kınık'ın ekiplerinden umutlu haber: 12 canı sağ kurtardılar!
Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden birinin yaşandığı merkez üssü ...
Başkan Soyer'den afet bölgesi izlenimleri: Devleti göremedik!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, afet bölgesinden döndükten ...
Bergamalılar ekmeklerini paylaştı!
Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen Doğu ve Güneydoğu’da ...
 
Narlıdere depremzedelere 'nefes' oldu!
Narlıdere Belediyesi ekipleri, Hatay-Antakya’da yaşayan kistik fibrozis ...
Bergama iş makineleriyle de afet bölgesinde!
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen büyük depremlerin ardından ...
Büyükşehir personelinden kan bağışı
İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları afet bölgesine yardım faaliyetlerinin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva