HABERLER>GÜNCEL
4 Ocak 2024 Perşembe - 18:48

İzmir Barosu'ndan CMK ücretleri çağrısı!

İzmir Barosu yaptığı açıklama ile CMK ücretlerinin en az avukatlık asgari ücret tarifesine çekilmesini ve KDV oranının yüzde 1'e indirilmesini istedi.

İzmir Barosu ndan CMK ücretleri çağrısı!

İzmir Barosu tarafından CMK ücretlerinin en az Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi düzeyine çekilerek günün ekonomik koşullarına uygun bir seviyeye getirilmesi ve KDV oranının yüzde 1'e indirilmesi için bir basın açıklaması yapıldı.

İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Zöhre Dalkıran'ın okuduğu ve “Emeğimizin Sömürülmesini Kabul Etmiyoruz!” başlıklı açıklama şöyle:

Emeğimizin Sömürülmesini Kabul Etmiyoruz!

Ceza yargılamasının en önemli unsuru bağımsız savunmanın temsilcisi avukatlardır. Adil bir yargılanma ancak ve ancak avukatın varlığı ile mümkündür. Avukata erişimi olamayan yurttaşların savunma haklarını, kamusal görev olarak avukatlar üstlenmektedir. Ancak bugün avukatın üstlendiği bu kamu hizmeti adeta angaryaya dönmüştür. Avukatlık asgari ücret tarifesi bile günün ekonomik koşullarında avukatın emeğini karşılayamazken avukatlık asgari ücret tarifesinin yanından dahi geçmeyen ücretlerle CMK zorunlu müdafiliği yapma durumunda bırakılmaktayız. Kaldı ki AAÜT düzenlemesi yok sayılarak bazı mahkemelerce beraat vekalet ücretlerimiz dahi karar altına alınmamaktadır. 

Kamu görevi olarak yaptığımız CMK hizmeti karşılığı ücretler, yüksek vergilere tabi kılınmakta, uzunca süre bu ücretlerin ödenmemesi nedeniyle de günümüz enflasyon ortamında ödenen ücretler adeta erimekte, neredeyse yok olmaktadır. Aylar sonra ödenen ücretler, yol ve yemek masraflarımızı bile karşılayamamaktadır. 
Anlaşıldığı kadarı ile CMK ücret tarifesinde talep ettiğimiz artış oranı, ekonomik koşullar bahane edilerek kabul görmemektedir. Oysa ki tam da bu nedenle CMK ücretlerinin günün ekonomik koşullarına uygun seviyeye getirilmesi gerekmektedir. CMK hizmeti angarya olmaktan çıkarılmalı ve avukatlık asgari ücret tarifesiyle eşitlenmelidir. CMK ve adli yardım ücretleri KDV'den muaf tutulmalı ya da en fazla %1 olarak düzenlenmeli ve ücretlerin zamanında ödenmesi sağlanmalıdır. Aksi halde avukatlar angaryaya mahkum edilmiş olacak ve bunun sonucunda zorunlu müdafilik sistemi içinde yer almamız beklenemeyecektir. 

Biz avukatların kamu görevi yapmamızın önünde engel olan ücretlerin derhal iyileştirilmesi ve 01.01.2024 tarihinden itibaren uygulanması talebimizdir. 

Avukatsız ve savunmasız bir yargı sistemi planlaması yaptığınızı biliyoruz ve bunu kabul etmiyoruz! Avukatın görevini yapmasının önüne konulan her türlü engelin karşısındayız. Bugün CMK ücretlerinin halen belirlenememesi avukata uygulanan ekonomik şiddetin bir parçasıdır. Yurttaşın adalete erişimin engellenmesidir.

İzmir Barosu olarak söz konusu düzenlemeler bir an önce yapılmadığı takdirde CMK görevlendirme sistemini yavaşlatmak, durdurmak dahil her türlü yöntem kullanılarak meslektaşlarımızla dayanışma içinde eyleme geçeceğimizi kamuoyuna duyururuz.
 

 
Özel duyurdu: CHP'den Anayasa mitingi çağrısı!
 
Muğla'da zehir operasyonu: 11 gözaltı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 4 Ocak 2024 Perşembe 22:21

Temsil ettikleri makam adil ve temiz makam şu an adaletli savunan bireylerin hepsi olmasa bile çoğunun gözünü para hırsı bürümüş vatandaş sözlü danışmaya gittiğinde bile yüksek meblağlar isteniyor hatta ve hatta kazanacağınız meblağdan kar payları isteniyor bu ülkede en başta bu sebepten adalete ulaşmak çok zor ofisler lüks semtlerde evleri de ona keza bence protesto yapmaya hakları yok

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saklambaç oynarken otomobil çarptı: Sürücü kaçtı!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, arkadaşlarıyla saklambaç oynarken yola çıkan ...
Yargıtay Başsavcısı'ndan 'Can Atalay' açıklaması!
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ...
Fethi Sekin ve Musa Can için lokma döktürülecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesi’ne yönelik ...
 
İzmirli moto kurye direnemedi... Üç çocuk yetim kaldı
5 ay önce geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakıma alınan moto kurye ...
Hakim Hakan Koçer'e İzmir'de veda
Erzurum'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Erzurum Bölge Adliye ...
Yönetmen Sadullah Celen, son yolculuğuna uğurlandı
İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki evinde yaşama veda eden yönetmen Sadullah ...
 
Lastik patlak deyip öğrenci servisini kaçırdı!
İstanbul Kadıköy'de özel bir okula ait servis aracı sabah öğrencileri ...
Mesai arkadaşı Şehit Sekin'i anlattı: Mükemmel üstü bir insandı!
Terör örgütü PKK'nın 5 Ocak 2017'de İzmir Adliyesine yönelik düzenlediği ...
Bilim'den bir uyarı daha... İzmir'de faylar kırılmayı bekliyor!
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva