HABERLER>GÜNCEL
20 Nisan 2014 Pazar - 16:09

İzmir 6 kurbanını uğurladı, gözyaşları sel oldu

Menemen’in Çukurköy Mahallesi'nde, Kutlu Doğum Haftası etkinliğinden dönenleri taşıyan midibüsün devrildiği kazada ölen 6 kişi, düzenlenen cenaze töreni ardından toprağa verildi. Mahalle meydanındaki törende gözyaşları sel oldu. Midibüs şoförü Erkan Tunç'un kan testinde 0.45 promil alkollü olduğu belirlendi.

İzmir 6 kurbanını uğurladı, gözyaşları sel oldu

İZMİR - Menemen  Görece Mahallesi'nde oturan bir grup, 'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle dün düzenlenen etkinliğe katılmak üzere, Menemen Belediyesi'ne ait 35 NBF 48 plakalı midibüsle Çukurköy Mahallesi'ne gitti. Buradaki etkinliğin sona ermesi ardından, grupta bulunanlar evlerine dönmek için Erkan Tunç'un yönetimindeki midibüse bindi. Çukurköy Mahallesi'nden çıkıp bir süre ilerleyen midibüs, saat 16.30 sıralarında, eğilimli yolda hızlanarak, kontrolden çıktı. Yoldan çıkan minibüs, devrildi. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazayı görenler, jandarma, sağlık ve itfaiye ekiplerine bilgi verdi. Kaza yerine  çok sayıda ekip sevk edildi. Kazada, midibüsteki yolculardan Hüseyin Ok (65), Nurten Şener (55), Hatice Sürgüvenç (20), Fatma Dolgun (22) ve İsmail Şener (4) öldü. 5'i ağır 32 yaralı Menemen Devlet, Karşıyaka Devlet, Tepecik Eğitim ve Araştırma ile Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Görece Köyü İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Afra Nur Dolgun da hastanede kurtarılamadı.

İZMİR'DE TRAFİK FACİASI: 6 ÖLÜ 31 YARALI


 
ALKOLLÜ ŞOFÖR FACİAYA YOL AÇTI!
Kazada yaralanıp özel bir hastaneye kaldırılan midibüs şoförü Erkan Tunç'un alkollü olup olmadığının belirlenmesi için kan testi yapıldı. Test sonucuna göre Tunç'un 0.45 promil alkollü olduğu anlaşıldı. Yetkililer araç kullanırken hiç alkol almaması gereken şoför hakkında alkollü araç kullanmaktan da işlem yapılacağını bildirdi.
 
ÖLÜ SAYISI ARTABİLİRDİ
Polis ve jandarma ekipleri kaza yerinde bugün bir kez daha incelemelerde bulundu. Kazanın neden kaynaklandığının tespiti için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Bu arada, kaza yeri yakınında yağmur sularının birikmesi nedeniyle gölet oluştuğuna ve midibüsünün gölete yuvarlanması durumunda ölü sayısının çok daha fazla olabileceğine dikkat çekildi.
 
KAZAYI ANLATTI
Kazada yaralanıp hastaneye kaldırıldıktan sonra tedavisinin tamamlanması ardından taburcu edilen 16 yaşındaki Ersin Burak, dehşet anlarını anlattı. Burak, "Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılmak için minibüsle Çukurköy'e gittik. Midibüs çok doluydu, ayakta da yolcu vardı. Dönüşte eğimli yolda vitesle oynuyordu. Bir anda midibüs devrildi, ondan sonrasını hatırlamıyorum" dedi. Hastanelerde tedavileri tamamlanan bazı yaralıların da taburcu edildikleri belirtildi.

Bu arada, Kutlu Doğum Haftası etkinliğinin her yıl farklı bir köyde düzenlendiği, daha önce köy olan ve büyükşehir yasasıyla mahalle haline getirilen yerleşim yerlerinde yaşayanların da belediye tarafından sağlanan araçlarla etkinliğin düzenlendiği mahalleye götürüldüğü bildirildi. Etkinliğin daha önce de Görece Mahallesi'nde düzenlendiği belirtildi.
 


BU ACIYA YÜREK DAYANMAZ
Kazada ölen 6 kişi için bugün öğle saatleri Görece Mahallesi Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Müftüsü Ramazan Muslu, Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, kazada yaralanan ve eşini kaybeden mahallenin imamı Murat Sürgüvenç, ölenlerin yakınlarının yanı sıra çevre mahalleler de yaşayanların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Ölenler için ayrı ayrı İl Müftüsü Muslu ve müftülükte görevli imamlar tarafından cenaze namazı kıldırıldı.
 
Tören sırasında gözyaşları sel oldu. Ölenlerin yakınlarından sinir krizi geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Hüseyin Ok, Nurten Şener, Fatma Dolgun, Afra Nur Dolgun ve İsmail Şener Görece Mahallesi Mezarlığı'nda, imam Murat Sürgüvenç'in eşi Hatice Sürgüvenç ise Menemen'in Yahşelli Mahallesi'nde toprağa verildi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3544 20 Nisan 2014 Pazar 17:41

Değişik bir adalet sistemimiz var,şoförü takibedin 3-5 ay sonra yeniden direksiyona geçer.Ölenler öldükleri ile kalır.

Yorumu oyla      22      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir Kitap Fuar'ı klasiği: Yılmaz Özdil kuyruğu!
Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, İzmir Kitap Fuarı'nda 'Beraber ...
Başbuğ İzmir'de kitabını imzaladı: 'Köşk' sorularına ne dedi?
Ergenekon Davası kapsamında tutuklu yargılanırken, geçen 7 Mart’ta tahliye ...
Eşini kuaförde, en mutlu günlerinde öldürdü!
Hatay’ın Arsuz İlçesi’nde seyyar satıcı, 53 yaşındaki Mehmet Kirmit, oğlunun ...
 
Doktorun kör ettiği gözlerinin bedeli 50 bin TL!
İzmir'de 3 yıl önce katarakt ameliyatı sonrası enfeksiyon kapan ve birer ...
A Haber'e fonda Türk Bayrağı tepkisi!
7 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan, ardından ...
İzmir'de 'kanlı para' operasyonu: Kasadan milyonlar çıktı
İzmir’in açıklarında 8 Suriyelinin boğularak ölmesi üzerine operasyon ...
 
Tekerlek patladı 38 kaçak için 'umut' bitti!
İzmir'de yasadışı yollarla Yunanistan'a kaçmak isteyen biri kadın 38 kaçak, ...
“Haramzadeler” ve “Başçalan” hesapları gizlendi
17 Aralık operasyonunun ardından yolsuzluk iddialarıyla ilgili ses tapelerini ...
İzmir'de trafik faciası: 6 ölü, 31 yaralı
İzmir'in Menemen İlçesi'ne Çukur Köy Mahallesi'nde, virajı alamayan midibüs ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva