HABERLER>GÜNCEL
16 Mart 2016 Çarşamba - 13:12

İsyan tam gaz: DİSK iş bıraktı, alana indi!

Kıdem tazminatı ve kiralık işçi yasa tasarısına karşı protestolarını sürdüren DİSK Genel İş Sendikası bu kez iş bırakarak alana indi.

İsyan tam gaz: DİSK iş bıraktı, alana indi!

EGEDESONSÖZ – Meclis gündemine alınan kıdem tazminatı ve kiralık işçi yasa tasarısına karşı protestolarını sürdüren DİSK Genel İş Sendikası bu kez iş bırakarak alana indi.

Konak Pier Alışveriş Merkezi önünden yürüyüşe geçen işçilere CHP Milletvekilleri Murat Bakan, Musa Çam ve belediye çalışanları da destek verdi. Kalabalık Eski Sümerbank önüne yürüyerek, basın açıklaması yaptı.

DÜZENLEMEYE SERT TEPKİ
Eyleme katılan işçiler adına basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı sözlerine Ankara saldırısını kınayarak başladı.

Sarı, “Kıdem tazminatlarımıza göz dikmiş, özel istihdam bürolarını hayata geçirmek için yasa üstüne yasa çıkarmaya çalışıyor. Zaten bombalarla ölüyoruz, yasalarınızla emekçileri öldürmeyin. Fabrikalarda, işyerlerinde işçi güvenliği olmadığı gibi, artık sokakta yürüyen, otobüs bekleyen, miting yapan insanlarımızın da yaşama güvencesi kalmadı. Son 5 ayda yüzlerce insan sokaklarda, miting alanlarında, maden ocaklarında, işyerlerinde katledildiler. Bugünlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen bir yasa tasarısı ile Türkiye’de emeği ile geçinen milyonlar köle haline getirilmek istenmektedir. Bu tasarı ile insanlık onuruna yakışmayan, köle simsarlığı yasal hale getirilmek istenmektedir. Özel İstihdam Büroları’na geçici iş ilişkisini de kapsayacak biçimde işçi kiralama yetkisi verilmesi başta olmak üzere, güvencesiz çalışmayı yaygınlaştıracak düzenlemeler bugün TBMM gündeminde yer almaktadır. TBMM’nde iktidar partisi tarafından dayatılan Özel İstihdam Büroları’na dair yasa tasarısı, işçi sınıfına kölelik dayatmaktadır. Bu yasa tasarısı bir avuç işçi simsarının ve onlardan işçi kiralayacak bir avuç sermayedarın talebidir” dedi.

Sarı ayrıca HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ konfederasyonlarına da ortak mücadele çağrısı yaptı.

‘YA BİZ YA KAOS’ DİYEREK…
DİSK Ege Bölge Temsilcisi ülkede yaşanan ekseninde hükümeti de sert sözlerle eleştirdi ve şunları söyledi: Hiç kimsenin can güvenliği kalmadığı bir ülkede, “istikrar” vaadi ile iktidara gelenlerden hiçbiri ama hiçbiri kendini “sorumlu” hissedip istifa etmedi. Kuzeyden güneye, doğudan batıya ülkemizin dört bir yanını acı sarmışken, her gün yüreğimize ateş düşerken, “Ya biz, ya kaos” diyerek iktidarının devamlılığını sağlayanların sorumluluğunu görmezden gelemeyiz. Şiddet şiddeti, bomba bombayı getiriyor. Akan her damla kan ve gözyaşı daha fazla kan ve gözyaşını getiriyor. Savaş-şiddet-terör kısırdöngüsüne teslim olmamız, alışmamız isteniyor. Hayır, alışmayacağız. Artık her birimizin yaşam hakkını tehdit eden bu kısır döngüye teslim olmayacağız. Son olarak şunu bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; hedefledikleri, susturulmuş, sindirilmiş, kendi kabuğuna çekilmiş böyle bir toplumsal ortama; ekonomik, sosyal ve siyasal programıyla belirlediği amaçlarına güçlü bir toplumsal muhalefet ile sendikal hareketin bulunduğu koşullarda ulaşabilmesi mümkün değildir. Gerçek bir demokratik dönüşüm için çalışanların yaşam koşullarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi, sosyal devletin yeniden oluşturulması zorunludur. Dolayısıyla sınıfsal nitelik taşıyan bu taleplerin Türkiye toplumunun genel talepleri düzeyine yükseltilmesi için verdiğimiz mücadeleyi alabildiğine yükselteceğimizi dosta düşmana ilan ediyoruz.”

 
Liseli genç kız arkadaşının babasını öldürdü!
 
Erdoğan’dan net çağrı: Gönder yargıya!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İncirlik Üssü'nde kırmızı alarm!
IŞİD'e karşı hava operasyonlarına katılan savaş uçaklarının bulunduğu ...
Rusya'nın kararına Ankara'dan ilk tepki
Ankara, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, sürpriz bir biçimde Suriye’deki ...
Cumhurbaşkanı'na 'dev' başdanışman!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski milli basketbolcu ve Türkiye ...
 
Yürek yakan sözler: Maça gelme istersen baba…
Ankara'da 13 Marta Pazar akşamı yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden ...
Çanakkale şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy Özel Ege’de anılacak
İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci, ...
Bildiriye imza atan 3 akademisyen tutuklandı
"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyeleri hakkında yürütülen soruşturma ...
 
Yalova Valisi beraat etti: Hakaret etmemi...
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından sakal bıraktığı için sınıftan ...
İstanbul'da 16 ilçede PKK operasyonu
İstanbul'da PKK'ya yönelik olduğu belirtilen operasyonda aralarında avukatların ...
Ankara'daki hain saldırıda yeni iddia!
Kızılay'daki bombalı saldırıda kullanılan otomobilldeki kriminal incelemede,çifte ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva