HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2015 Cumartesi - 15:25

İşte yeni AK Parti İzmir: Delican’ın kadrosunda kimler var?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı İl Başkanı Bülent Delican’ın seçildiği il kongresinin ardından görev yapacak yeni kadro da belirlendi. Delican, eski kadrodan 16 ismi yönetime almadı. Delican’ın yönetiminde önce Buca’ya ardından il başkanlığına aday olacağını açıklayan Dr. Cafer Büyükalmus da girdi. Listede, birçok isim kendisine yer buldu. Bazı isimler liste dışı kaldı.

İşte yeni AK Parti İzmir: Delican’ın kadrosunda kimler var?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir 5.İl Kongresi'nde seçime tek aday olarak giren Bülent Delican delegeden güvenoyu alarak yeniden başkan seçildi. 486 delegenin sandık başına gittiği kongrede Delican'a 468 oy çıkarken 18 oy da geçersiz sayıldı.



İl kongresinde yeni yönetim de netleşti. Delegeler, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı kongrede partinin il yönetimi, kurultay delegelerini, il disiplin ve demokrasi hakem heyetini de belirledi.
 
Delican’ın yeni yönetim kurulunda,  Abdurrahman Tosun, Adnan Yılmaz, Ahmet Kadıoğlu, Ahmet Şimşek, Ali Gönen, Ali İhsan Şahin, Ali Sorgun Özbalcı,  Ayşe Dinçer, Ayşe Neşe Edebali, Cafer Büyükalmus, Aykut Yenice, Emrun Sulayıcı, Fatih Sabri Buyuran, Fatma Deniz Saka, Fatma Nişancı, Fırat Eroğlu, Gaye Pamuk, Gerçek Tekin, Gözde Keskin, İbrahim Ölmez, Hacer Özcan, Hakan Koçtu, Hasan Ali Karaman, İbrahim Terzi, Lütfi Tuna, Mehmet Deniz Şimşek, Mehmet Serkan Aksu, Mehmet Tozlu, Melek Eroğlu, Mirhan Bedir, Musa Çevik, Musa Yılmaz, Mustafa Arslan, Mustafa Cenger, Mustafa Gedikoğlu, Münir Ensari, Nazmi Yılmaz. Nilüfer Karadal, Oğuz Çağlar Arslan, Ömer Gültekin, Ömer Seymenoğlu, Özer Ataç, Özgür Hızal, Sema Cansu Bozkurt, Serdal Çiçekliyurt, Timur Bircan, Vahide Firyaz Yılmaz, Yasemin Karaman, Yunus Kalkan yer aldı.
 
GİDEN EKİPTE YER ALANLAR
Delican, Temmuz ayında atanarak göreve geldikten sonra oluşturduğu listede yer alan ilk çalışma ekibinden Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çabuk, AR-GE’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Köksal Çakıcı, Ahmet Kurtuluş,  Fahrettin Yörek, Gardenya Menekşe Çizmeci, Kader Ertemiz, Melik Bingöl, Mehtap Uçar, Berve Beşer, Müjde Çelik, Nebi Nur Hazar, Necati Polat, Rahmi Genç ve Saliha Tekin’e bu kez yer vermedi.  Eski yönetimde yer alan Siyasi ve Hukuk İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan ve Cemal Bekle de göreve talip olmayacaklarını açıklamıştı.


 
İLK KEZ YER LİSTEYE GİRDİLER
Kongre sonrasında Delican’ın yönetimine ilk kez giren isimler arasında Çiğli Belediye Başkan Adayı Adnan Yılmaz, Ali Sorgun Özbalcı, Ayşe Dinçer, Fatih Buyuran, Fatma Deniz Saka, Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı’nın kız kardeşi Fatma Nişancı, Gaye Pamuk, Halil İbrahim Ölmez, Hakan Koçtu, Hasan Ali Karaman,  Mehmet Tozlu, Melek Eroğlu, Bornova eski İlçe Başkanı Musa Çevik, Musa Yılmaz ve Çeşme Belediye Başkan Adayı Mustafa Cenger yer aldı.


 
ÖNCE BAŞKANLIĞA SONRA YÖNETİME
Kongrede ilginç bir durum da yaşandı. Buca kongresinin iptal edilmesine neden olan İlçe Başkan Adayı Dr. Cafer Büyükalmus, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun isteğiyle listeye yazıldı.  Büyükalmus, önce ilçe başkanlığına aday olmuş ardından il kongresinde Delican’a rakip çıkabileceğinin sinyalini vermişti. Soylu’nun,  Büyükalmus’u yönetime yazma kararının arkasında Davutoğlu’nun katıldığı kongrenin sorunsuz ve tartışmasız geçirme nedeni olduğu ifade edildi.
 
BAŞKANLAR TAM KADRO
Kongrede, genel başkanı seçme hakkına sahip kurultay delegeleri listesi de belirlendi.  İl Başkanı Bülent Delican, Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak ve Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar ile birlikte belediye ve ilçe başkanlarının tamamı da listeye yazıldı. Yerel seçim sonrası ilçelerde belediye başkanlığı koltuğuna oturan Kemalpaşa Arif Uğurlu, Kınık Sadık Doğruer, Menderes Bülent Soylu, Ödemiş Mahmut Badem, Selçuk Zeynel Bakıcı ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez delege oldu.  AK Parti’nin 30 ilçe başkanı Yaşar Akbulut, Evrim Özen, Uğur Demirezen, Yakup Gülcan, Mustafa Durmaz, Ogün Asil Aydoğdu, Arslan Keskin, Neşat Arslan, Alparslan Ertük, Özgür Kaner, Zafer Afyon, Kadir Özgirgin, Hüseyin Uzun, Oğuz Taboğlu, Erol Körüklü, Mehmet İmre, Ahmet Değirmenci, Abdullah Mertoğlu, Yaşar Kıkkpınar, Sami Molla Ahmet, Mehmet Emin Avşar, Temel Yıldırım, Mithat Çetin, Aslan Bilgi, Halil Demir, Hamit Nişancı, Sema Yeşilçimen, Mehmet Çektikçioğlu, Hasan Akbıyık, Safiye Özen Çiçek de kendisine listede yer buldu.
 
Öte yandan kurultay delege listesine İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, milletvekili adaylığı için istifa eden İl eski Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan,  İl Yönetim Kurulu Üyeleri Emrun Sulayıcı, Gözde Keskin ve Yunus Kalkan ile birlikte BMC Holding CEO’su Cemal Öztürk,  İzmir eski Milletvekili Taha Aksoy, İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay, Karabağlar Belediye Başkan Adayı Ticaret Odası eski Meclis Başkanı Necip Kalkan, Derya Türkgülü  ve Burak Gültekin de yazıldı.
 
İl Disiplin Kurulu ise İl eski Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Özcan, Avukat Derya Türkgülü, Konak eski Meclis Üyesi  Mehmet Ali Çavuş, Urla eski İlçe Başkanı Tarkan Bakırlı ve Hasan Şahin’den oluştu.
 
İl Demokrasi ve Hakem Kurulu’nda ise Anadolu Ajansı eski Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Reşat Yazak, Bornova eski İlçe Başkanı Hüseyin Özkan ile Karaburun eski İlçe Başkanı Adil Soyer yer aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
o bir marka 2 Şubat 2015 Pazartesi 08:40

hızlı siyasetçi Izmirin Markası Hüsnü Boztepe'yi tekrar aktif siyasette görmek güzel Delican Baskanı tebrik ediyorum çok isabetli bir karar vermiş.Boztepe bu süreçte partiyi terk etmedi Ertuğrul Günay ve ekibi Terk ederken o burda kalmayı ve siyaset yapmayo tercih etti dogru bir karar verdi hayırlı olsun marka Boztepe

Yorumu oyla      12      5  
ADAM 2 Şubat 2015 Pazartesi 00:45

Ak parti, CHP değildir.Teşkilat geleneğine aykırı davranışlar kabul görmez. Cafer efendi belki listeye girdi ama Ak Partide siyasi hayatı bitmiştir. Ak Partinin kurumsal hafızası güçlüdür.İcabında CHP den geçeni alır bağrına basar. Ama teşkilata baş kaldıranları asla...

Yorumu oyla      11      5  
sait tatlı 1 Şubat 2015 Pazar 22:43

İl başkanımızı ve yönetimini tebrik eder hayırlı hizmetler yapmasını rabbimden dilerim.

Yorumu oyla      11      6  
ANKARA 1 Şubat 2015 Pazar 21:42

Ak Partının Izmir Il Yonetımın de Bdp'nın Ne Işi Var...

Yorumu oyla      12      5  
ANKARA 1 Şubat 2015 Pazar 13:31

Notlarıma Bakıyorum da; Ak Partıye Oy Vermeyeceklerın Ak Partı Izmır Il Yonetımıne Alındıgını Görmekteyım. Ak Partının Izmır dekı Basarısızlığı da Bu Sebepten Dolayıdır.

Yorumu oyla      12      6  
hüseyin ahmetoğlu 1 Şubat 2015 Pazar 11:23

sn. BÜLENT DELİCAN bşk.nıma başarılar diliyorum.listesinde kimler olursa olsun hiç önemli dirayetli bir siyaset ve programli ve projeler üzerinde çalışacağına inanıyor ve bir AK sevdalısı olarak yerim belli. beni AK sevdalılığımdan hiç kimse caydıramaz .ben bir neferim mevki makkan şunun bunun yaptıkalrı beni hiç ilgilendirmez.hedefimde güzel İzmirimizin en yakın zamanda güzel çalışkan kişisel hareketlerden kaçınan varsa yoksa izmir ve İzmirliyi teşkilatı benmseyen bir kadro ile izmirin hakkettiği yere taşımaktır .hayırlı olsun kutluyorum sn. il başkanımı.herşey güzel olacak.isimlere takılmayın.

Yorumu oyla      12      5  
sporcu 1 Şubat 2015 Pazar 10:45

Yonetimde Iyi calisan basarili kardesimiz nebil nur hazar i tekrar neden listeye alinmadi..cok Yazik

Yorumu oyla      12      6  
31 Ocak 2015 Cumartesi 23:44

hayırlı olsun her güzel hizmet izmir için ülkemiz için

Yorumu oyla      13      5  
Bornovalı 31 Ocak 2015 Cumartesi 21:59

Bu yönetimde ihanet ve parel kokuyor ömrü altı ay

Yorumu oyla      20      8  
tacattin 31 Ocak 2015 Cumartesi 21:42

Gönül isterki her partinin vekilleri yanında heyetler olmadan ilin ilçenin caddelerinde sokaklarında parklarında hatta alışveriş merkezlerinde köylerinde kasabalarında kendini tanıtmadanda olsa bir dolaşsalar benim seçim bölgemde neler oluyor bitiyor diye öğrenseler olmazmı.Ama maalesef sadece kameraların olduğu dernek vakıf toplantıları

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu sert çıktı: AKP’nin eşbaşkanı…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırşehir’deki konuşmasını eleştiren CHP lideri ...
AK Parti kongresinde bomba transfer: ‘Çemberli Efe’ rozet taktı!
Başbakan Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen AK Parti İzmir kongresi ...
Flaş! Davutoğlu’ndan İzmir’e ofis sürprizi
AK Parti İl Kongresi’nde konuşan Davutoğlu, çarpıcı mesajlar verirken ...
 
CHP'li Türeli'den Bakan Çelik'e Kartdere sorusu
Türeli, konuya ilişkin olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in yanıtlaması ...
Erdoğan: MOSSAD’la işbirliğini göremiyorlarsa…
“Paralel yapı”yla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Paralel yapı’daki ...
Kılıçdaroğlu’ndan bürokratlara önseçim mesajı!
Seçimler öncesi her partilinin önseçime girmesini isteyen CHP Genel Başkanı ...
 
CHP’li Güven’den hekimlere yeşil pasaport teklifi
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, hekimlerin yeşil pasaport ...
Demirtaş’ın önündeki araştırma: Baraja kaç oy var?
Seçime parti olarak girmeye hazırlanan HDP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ...
MHP İl Başkanı Karataş’tan yeni dönem mesajları
Başkanlığa yeniden aday olan Karataş yeni dönem sloganını ‘değişim’ olarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva