HABERLER>GÜNCEL
24 Eylül 2024 Salı - 08:22

İş insanı kabusu yaşadı... İzmir'de estetik faciası!

İzmir'de hatalı ameliyat yapan doktora rekor tazminat davası açıldı. Burun estetiği ameliyatı olan 56 yaşındaki Bülent Çetin'in dünyası karardı. Ameliyatın ardından doku kaybı yaşayan ve hiç bir koku alamayan iş insanı Çetin, hastanenin ortağı olduğunu iddia ettiği Op. Dr. Denizhan Özkaya ile hastaneye karşı, 12 bin 698 TL maddi, 5 milyon 500 bin TL'lik ise manevi tazminat davası açtı. Burun doku bozukluğu yaşayan iş insanının iddialarını bilirkişi de haklı buldu.

İş insanı kabusu yaşadı... İzmir de estetik faciası!

Restoran işletmeciliğinin yanı sıra inşaat sektöründe de faaliyet gösteren iş insanı evli ve 2 çocuk babası Bülent Çetin, 2022 yılı aralık ayında, burun estetiği yaptırmak için Bornova ilçesinde bulunan özel bir tp merkezine başvurdu.

Çetin, özel hastanede 9 ayda 3 kez ameliyata girdi. Ameliyatlar sonrasında Çetin burnundaki doku bozukluğu nedeniyle koku alamaz hale geldi. Restorant işlettiği için bu olay kendisini çok etkilediğini belirten iş insanı Bülent Çetin, 'Burnundaki doku kaybı nedeniyle iş görüşmelerine  gidemedim. Burun dokusunun düzeltilebilmesinin ancak kök hücre tedavisiyle mümkün olabildiğini bunun da yüksek maliyetli olduğunu öğrendim. Burunu dokusunun bozulmasına neden olan sorumlular ve hastane sahibi hakkında İzmir 1'inci Tüketici Mahkemesi'nde 12 bin 698 TL'lik maddi tazminat, 5 milyon 500 bin TL'lik ise manevi tazminat davası açtım. Yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım' dedi. 
"Müvekkilim günlerce sokağa çıkamadı"
Müvekkilinin herkes tarafından  sevilen ve saygı duyulan; nazik bir iş insanı olmasının yanı sıra aynı zamanda iki çocuk babası olduğunu belirten avukat Serap Demir, 'Yıllarca kritik görevler üstlenen, bu yönde sosyal ve içtimai bir hayat süren müvekkilim, doktor tarafından maruz kaldığı dikkatsiz ve özensiz burun estetiği operasyonu ile davalı hastahanenin yükümlülüklerini ihlal etmesinin sonrasında ömrü boyunca istemeyeceği ve fiziken taşımak zorunda kalacağı bir yaraya ve fiziki görünüşe maruz bırakılmıştır. En temel duyu organı olan burnunun kaybettirilmesiyle nefes alması engellenmiş ve yaşam özgürlüğü doğrudan kısıtlanmıştır. Sağlıklı uyku dahi uyuyamayan müvekkil elem ve kedere sevk edilmiştir. Yaşanan bu olay sonucunda müvekkil, maddi ve manevi olarak fazlasıyla yıpranmıştır. Müvekkil işbu olaydan sonra uzun süre kendine gelememiş, burnunu kaybettikten sonra adeta yıkılmış ve haftalarca ağlamıştır. Müvekkilin kendisine dahi saygısı kalmamış olup halen aynaya her baktığında manevi yıkımı tekrar tekrar yaşamaktadır. Uzun sürelerdir işletmeciliğini yaptığı ve emekler vererek itibar kazandırdığı restoranında koklayarak, tadarak sunduğu ürünleri sunamamış, restoranına gidemez ve işletemez olmuş, ortağı olduğu inşaat şirketinin işleri için seyahat edemez, müşterileriyle toplantı yapamaz, iş bulamaz hale gelmiş, çocuklarının etkinliklerine dahi utanarak katılmış, maddi ve manevi olarak tarif edilemez acılara maruz kalmış, büyük zarara uğramıştır' dedi. 


"Doktor, avukatın suçlamalarını kabul etmedi"
İş insanı Bülent Çetin tarafından suçlanan hastane ortağı ve aynı zamanda ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Deniz Han Özkaya'nın avukatının mahkemeye sunduğu dilekçesinde, 'Müvekkilim Op. Dr. Denizhan Özkaya  tip kurallarını eksiksiz uygulayarak hastanın erken ameliyat taleplerine rağmen 6 aylık süreci iki ameliyat arasında beklemiştir. 3.ameliyatından sonra yine aynı şekilde 3. gün tamponları çıkarılmış, 10.gün ateli alınmıştır. Hasta başarılı bir operasyon geçirmiştir. Hasta Bülent Çetin tarafından imzalanan onam formalarında gerekli görüldüğü takdirde kaburgadan kıkırdak alınacağı sarih şekilde yazmaktadır. Yine bu onam formlarının dışında Dr. Denizhan Özkaya tarafından zaten çok geniş şekilde hasta aydınlatılmıştır. Hastanın bu operasyonun bu şekilde gerçekleştirileceğini bilmediği iddiası dilekçeden anlaşıldığı üzere zaten yoktur. Ancak kaburgasından alınan kıkırdak dokusunun düştüğü iddia edilen burna uygun olmadığı araştırılmadan yerleştirildiği iddiası ise tip tekniğine ve kurallarına tamamen aykırı olup, doğru değildir. Tip kurallarına göre; alınacak olan kaburga kemiği ya da kıkırdağın bir araştırma evresi kesinlikle yoktur. Bu ameliyat esnasında alınır, alındıktan sonra dışarıda şekillendirilir ve burna uygun bir şekilde yerleştirilir. Hasta Bülent Çetin'e uygulanan 3.ameliyatta da aynen bu şekilde yapılmıştır. Bu ameliyat sonrasında kıkırdağın yanlış yerleştirildiği veya kalın olduğu, uygulamanın doğru olmadığı' satırlarına yer verdi.

Bilirkişi doktoru suçlu buldu
Mahkeme tarafından tayin edilen bilirkişi Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Uzmanı  Prof. Dr. Mehmet Akif İnanıcı, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı  Prof. Dr. Çağatay Oysu, Kocaaslan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp ve Adli Bilimler Doktoru Doç. Dr. Fatma Nihal Durmuş mahkemeye sundukları raporda şu ifadelere yer verdi:

1. 01.12.2021 tarihinde uygulanan ilk ameliyatın, hem tedavi hem de isteğe bağlı estetik amaçlı yapılmasının tıbben doğru olduğu, ameliyat sonrası gelişen burun ucunda oluşan kısalık, çöküklük, kolumelladaki (burun deliklerini ayıran deri) retraksiyonun beklenir bir komplikasyonu olmadığı, 

2. Birinci ameliyat öncesi ve sonrası fotoğraflar karşılaştırıldığında ameliyat ortaya çıkan sonucun ameliyat notları ile uyuşmadığı, 

3. Birinci ameliyat sonrası ortaya çıkan durumun düzeltilmesi için yapılan 18.02.2022 ve 17.08.2022 tarihlerindeki yapılan ameliyat aralıklarının çok kısa olduğu, sürenin kısa tutulmasının bu ameliyatlar sonrası ortaya çıkan sonucun sebebi olduğu, 

4. Ameliyatlar sonucunda kalıcı şekil bozukluğu ortaya çıktığı ve tam olarak düzelmesinin mümkün olmadığı, 

5. Ortaya çıkan sonucun kabul edilebilir sınırlarda olmadığı, 

6. Tüm bu bilgiler birlikte değerlendirildiğinde ilgili hekim tarafından yapılan uygulamaların tıbbi hata olarak değerlendirildiği kanaatindeyiz. (Yargının Nabzı)

 
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
 
İzmir'den de gözaltılar var... Suç örgütlerine 'Kuyu' baskını!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Eylül 2024 Salı 13:47

İlmini insanlara huzur ve sağlık vermek yerine paraya satan dr. bozuntuları bundan iyi ders almalı. Bir de Allah ın verdiğini beğenmeyip kendisini minyon bebek yapmaya kalkan parası çok aklı az tipler için de tam bir ibretlik durum. Burnun uç bölgesi aşağı yukarı bütün koku sinirlerinin toplandığı bölge nasıl olur da silikonla oynar gibi oynamış pek akla uygun bir şey değil. Acaba dr. gerçek dr.mu.?

Yorumu oyla      1      0  
kral 24 Eylül 2024 Salı 11:55

Tıp hakkında bu kadar engin fikirlere sahip olup Türkçe bilmemek.. Gerçekten sağlık sisteminden öte eğitim sistemine bir göz atmak gerekiyor.

Yorumu oyla      1      2  
ANKARA 24 Eylül 2024 Salı 10:07

Beş Kuruş Verilmemeli… Sağlık da Her Zaman Kombikasyonlar Vardır Ve Bu Kaçınılmazdır… Adam Ameliyata Alınmadan Önce Zaten İmza Vermek de… Yasadığına Şükretsin… İyi Alıştılar Burnum Düzelmemiş Ver Tazmınat… Oldu Görürsem Söylerim…

Yorumu oyla      1      9  
vatandaş 24 Eylül 2024 Salı 09:10

zengin olmak da zor zanaat. ellisinden sonra saç ektir, estetik yaptır. antalyaya, yurt dışına iş gezilerine git. zor gerçekten... neyse ki fakiriz de böyle dertlerimiz yok...

Yorumu oyla      8      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Hatay'ın Hassa ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 1 ...
Evinin önünde silahlı saldırıda hayatını kaybetti
Ankara'nın Altındağ ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan ...
MEB 100 müfettiş yardımcısı alacak
MilliEğitim Bakanlığı (MEB), Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın müfettiş ihtiyacını ...
 
Fidan BM'de konuştu: Dünya beşten büyüktür
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Binası'nda düzenlenen ...
Erdoğan, Kuveyt Veliaht'ını kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled ...
Dışişleri'nden İsrail'in Lübnan saldırılarına tepki
Dışişleri Bakanlığı, katil İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları hakkında ...
 
Tunç: Suç şebekeleriyle tavizsiz mücadelemizi sürdüreceğiz
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'un Ümraniye ilçesinde silahlı saldırı ...
Yerlikaya'dan soruşturma iddialarına tepki
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da polis memuru Şeyda Yılmaz'ı ...
Erdoğan, UCM Başsavcısı Khan'ı kabul etti
Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği New ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva