HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
10 Mart 2022 Perşembe - 11:27

İnciraltı sakinleri umudunu kaybetti... Arsalar satılıyor!

Yılbaşından bu yana İnciraltı’nda 120 dekar arazinin satıldığını, bu satışın umutsuzluk ve güvensizlikten kaynaklandığını öne süren İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir erkanına şu sözlerle sitem etti: “İnciraltı’na sahip çıkmadığınız için kusurlusunuz. Bizi yalnız bıraktınız. Neden İnciraltı’na sırtınız dönük? Yarın İnciraltı’nda Ankara merkezli bir dernek kurulup kurulup “Biz İnciraltı yeni toprak sahipleri gökdelen istiyoruz” derlese o zaman mı devreye gireceksiniz?”

İnciraltı sakinleri umudunu kaybetti... Arsalar satılıyor!

EGEDESONSÖZ – İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı (İNGEDER) Tayfun Karabulut, İzmir Valisinden Büyükşehir Başkanına, esnaf birliğinden Sanayi Odasına, Ticaret Odası’na kadar İzmir tüm erkanına sitem dolu bir paylaşımda bulundu. Başkan Karabulut, “İnciraltı’na neden sırtınızı döndünüz?” diye sordu, “Yarın İnciraltı’nda Ankara merkezli bir dernek kurulsa, biz İnciraltı’nın yeni toprak sahipleriyiz, burada gökdelen istiyoruz, derlerse, o zaman mı devreye gireceksiniz” diye çıkıştı.

İKİ AYDA 120 DEKAR YER SATIŞI YAPILDI
İnciraltı ve Bahçelerarası topraklarını, şehrin yararına, gökdelen imarı olmadan sağlık turizmi odaklı planlama yapılsın diye yıllardık mücadele verdiklerini hatırlatan İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, açıklamasında, “Bunun için çalmadığımız kapı, görüşmediğimiz makam, çıkmadığımız gazete ve televizyon kalmamışken, bugün hala planlama bekliyor olmak gerçekten hayret edici bir durumdur” dedi. Verilen sözlerin tutulmaması ve İzmir erkanının yeterince İzmirli İnciraltı toprak sahiplerine, kendi insanına sahip çıkmaması nedeniyle toprakların el değiştirmeye devam ettiğini hatırlatan Karabulut, 1 Ocak 2022’den Mart’ın ilk haftasına kadar İnciraltı’nda 120 dönüm arazi satışı olduğunu açıkladı. Karabulut, bu satışların tamamen umutsuzluk ve sürece olan güvensizlikten kaynaklandığını öne sürdü.

İNCİRALTI’NA, AİLELERE SAHİP ÇIKMADIĞINIZ İÇİN KUSURLUSUNUZ!
Son 10 yıldan bugüne arazi alanların büyük çoğunluğunun, Ankara merkezli şirket veya isimlerden oluştuğuna vurgu yapan Karabulut, “Bununla birlikte önceden sadece ufak arazi hisseleri toplayan şirket veya isimlerin açtığı, hala devam eden izale-i şuyu davaları sonuçlandığında da 200 dönüme yakın toprak el değiştirecektir.  İzmirli aileler de  topraklarının mürüvvetini görmeden ağlayarak satmak zorunda kalacaklar” dedi ve açıklamasında İzmir erkanına şöyle seslendi:

“Değerli İzmir erkanı, kusurlusunuz! Yeterince İnciraltı’na ve İzmirli ailelere sahip çıkmadığınız için kusurlusunuz! Sizleri defalarca bizleri ziyaret etmeye, bizleri yalnız bırakmamaya davet ettik, yeterince sahip çıkmadınız, hiç gelmediniz. İki kez EXPO adaylığında bu topraklar üzerinden tüm dünyaya “Herkes için Sağlık” temasıyla söz vermedik mi? Sizler o süreci çok yakın şahidisiniz, ama neden bugün İnciraltı’na sırtınız dönük? Türkiye’nin neresinde vardır, %99 şahıs mülkiyeti mücevher alana, tüm yaşanan mağduriyetlere rağmen kanun ve nizamdan ayrılmadan bugüne kadar sabırla bekleyen ve toprağını bozmayan? Plansız kalan İnciraltı ve Bahçelerarası’nda kamu zararı var diye haykırdık. Bugünkü durum Allah aşkına günah değil mi? Tarım vasfı yıllar önce bitmiş İnciraltı’nın kime hayrı var? İzmir’de meslek odalarının bilimden uzak, sadece ideolojisini ve egosunu tatmin etmek için kullanıldık, hala da kullanılıyoruz. Onları da Allah’a havale ettik.

1994 yılında kurulmuş İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) 28 yıldır İzmir’de çığlık attı, değerli İzmir erkanı siz ne yaptınız? Sahip çıktınız mı bizlere? Yarın İnciraltı’nda Ankara merkezli bir dernek kurulup “Biz İnciraltı yeni toprak sahipleri olarak gökdelen istiyoruz” derlese o zaman mı devreye gireceksiniz? Yapmayın, etmeyin, biz İzmirli toprak sahipleri için değil, bu kadim şehrimiz İzmir için, ülkemiz için biraz el verin artık şu İnciraltı’na…”

 
6 ülkeden 6 kadın yönetici iklim değişikliğine karşı konuştu
 
Bucalı küçük piyanist başarıya doymuyor
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar 10 Mart 2022 Perşembe 20:41

İzmire ne zaman Bi şey yapılsa belirli gruplar itiraz ediyor turuzim sanayi enerji imar kentsel dönüşüm bu gruplara el altından belediye desteği var

Yorumu oyla      3      4  
Ercan 10 Mart 2022 Perşembe 17:05

Sayin başkan bir defa o bölgenin tarım arazisi vasfinin kaldırılması gerekiyor.Kaldırılıp imara açıldı diyelim.Havadan etkili çekimler yapıp işte bu tarım arazilerini imara açtılar izmirin yeşiline hançer soktular diye öyle haberler yaptirirlar ki oluşacak tepkileri varın siz düşünün.Imar iptali icin yıllarca sürecek mahkeme ustune mahkeme açılır.Basmane çukuru canlı ornektir.Zaten böyle büyük tepkiler gelecegini bildikleri için herkes için o bölge mayınlı tarla,Bu ise kalkışmadan önce bunu öngormeniz gerekirdi.

Yorumu oyla      3      4  
Bilerek ,bilmemek.....???!!! 10 Mart 2022 Perşembe 15:05

Merhaba,bakınız bu alan çeşme otobanı ile marinanin inciraltina giden yolu arasında sıkışıp kalmış bir alandır.suan gerek egsoz gazları salınımı, gerekse yollardan kaynaklı kalkan toz topraktan zaten heryer toz toprak halindedir.sularin bor oranı ciddi şekilde artmış durumdadır.bolge ve etrafında 3 u yüksek olmak kaydıyla,toplamda 6 adet avm ve otel faaliyet göstermektedir.mevzu bahis bölgede suan aktif olarak ,çeşitli bir çok işletme mevcuttur.herseyi birakalim ; ülke genelinde 90li yıllarda belirlenen turizm gelişim bolgesi içinde tek gelişmemiş ola bölge burasıdır.ne yazıktır ki; vizyon ve planlama olmadan en iyi korunabilen bölgede burasıdır...tabiki bölge halkı sayesinde...buradaki arsa sahiplerinin keşke, atasehirde,mavisehir de arsaları olsaymis,sonuçta tam karşı bolgesi orası şartlar eşit olsaydı keşke...keşke burdaki insanlarda orada yaşayanlar gibi denize sıfır evlerinde otursaydi...eminim bu yazı okurken içiniz cizz etmiştir (hayır olmasın diye) o zaman buraya vede halkına destek olunuz,mağdur olmadan memleket faydasına katkıda bulunma talepleri yerine gelsin....saygilarimla.

Yorumu oyla      5      5  
Balçovalı Salih 10 Mart 2022 Perşembe 14:16

Yorum CEM kardeşim "İnciraltı yeşil kalacak" sana bu sözün karşılığını anlatayım. Benim atalarım buraya 1934 yılında gelmiş, yani İnciraltı kamu malı değil , bizlerde kamu arazisine çöken insanlar değiliz, buralarının %99 şahıs mülkiyeti. 2.si inciraltı'nın gecekondulaşmamasını sağlayan zabıta değil, biz has izmililer yaptı. 3. tarım yapma imkanı bitmiş ayrıca izmirli tapulu yerimize kullanmadığı yerlerimize gökdelen imarı olmadan izmir'in yararına sağlık turizmi odaklı planlama istiyoruz. Daha ne yapalım? Şunu da unutma sağımız, solumuz ve arkamız gökdelen AVM olmasına rağmen istemiyoruz böyle bir şey diyoruz. Eminim senin yerin olsa burası, neler düşünürsün neler. Umarım anlamışsındır.

Yorumu oyla      7      5  
Uğur 10 Mart 2022 Perşembe 12:50

Yeteri kadar mal toplayamadilar biz sıradan vatandaşa imarı hak görmüyorlar o yüzden... Ayrıca cem rumuzlu arkadaş planla yeşil alan artacak kent ormanı aynı kalacak bilmeden yorum yapmayın...

Yorumu oyla      5      4  
Gecekondu Şehri İzmir 10 Mart 2022 Perşembe 12:47

Tam gökdelen olacak yer ama bu şehirde öyle vizyon yok. Çin Seddi gibi apartmanlarla sahil kaplanmış. Denize doğru oturup da yemek yiyebileğin yer sayısı bir elin parmağı kadar. Körfez desen yıllarca lağım olarak kullanılmış. Basmane çukurunun, burasının yıllardır ne olacağı belli değil. İmara açacaksan doğru düzgün plan yapılması gerekiyor. Buraya tek katlı veya 3-4 katlı apartman dikmenin şehre ne faydası var?

Yorumu oyla      4      8  
Cemal Yüncü 10 Mart 2022 Perşembe 12:40

İzmirli ve İnciraltı İnciraltı İnciraltı toprak sahipleri neden bu denli dışlanır..? İzmir''e bakıyorum da, nerede doğru dürüst bir plan var gösterim..? Adamlar, gökdelen istemiyor.. Avrupai örnek bir plan istiyorlar. Ne tarımı..? Orada tarım mı kaldı..? Büyükler, devlet lüçüklerin elinden alınca, gökdelenler dizilir merak etmeyin.. Şu odalar zaten ne zaman yoksulun yanında yer aldılar ki..? İşleri siyaset..

Yorumu oyla      7      4  
Cemal Yüncü 10 Mart 2022 Perşembe 12:40

İzmirli ve İnciraltı İnciraltı İnciraltı toprak sahipleri neden bu denli dışlanır..? İzmir''e bakıyorum da, nerede doğru dürüst bir plan var gösterim..? Adamlar, gökdelen istemiyor.. Avrupai örnek bir plan istiyorlar. Ne tarımı..? Orada tarım mı kaldı..? Büyükler, devlet lüçüklerin elinden alınca, gökdelenler dizilir merak etmeyin.. Şu odalar zaten ne zaman yoksulun yanında yer aldılar ki..? İşleri siyaset..

Yorumu oyla      6      4  
ülker 10 Mart 2022 Perşembe 12:35

Esas planlanmazsa yeşili zor görürsünüz.Orası kamu alanı değil,gerçek mülk sahiplerinin.

Yorumu oyla      5      4  
Yiğit 10 Mart 2022 Perşembe 11:54

İncirlatı yeşil kalsın diye burada yorum yapanlara sesleniyorum. Ver parayı senin olsun sen yeşil bırak. Yıllarca oy uptuna kandırıldık. Gerek belediye başkanları , gerekse bakanlıklar kanadında bu işi engelleyen, yada oyalayan, insanların gelecekleri ile oynayan her kimlerse hakkımızı helal etmiyoruz. O alanı planlamamak vizyonsuzluktur.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnşaat maliyet artışında yeni rekor!
TÜİK verileri, inşaat maliyetlerindeki rekor artışların 2022 Ocak'ta da ...
Kemalpaşa kaçak yapılara savaş açtı!
İlçe genelindeki kaçak yapılar ile mücadele etmeye hazırlanan Kemalpaşa ...
Depremzedeler 15 aydır sürüncemedeydi... Çözüm 'İZDEDA KOOP'ta bulundu!
İzmir'de 30 Ekim 2020'de yaşanan deprem sonrası bir türlü çözüm bulamayan ...
 
Tayfun Karabulut: 31 yıldır bu tabelayı bekliyoruz!
1991 yılında Turizm Bölgesi ilan edilen İnciraltı’nın planlarının artık ...
'2035'te dönüşüme girmeyen bina kalmayacak'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "2035 yılına ...
Depremin üzerinden bir buçuk yıl geçti... Kaç bina incelendi?
Türkiye'de, 2016'dan itibaren 46 ilde deprem, sel, fırtına ve yangın gibi ...
 
Uzundere için kritik aşama… Kooperatif kuruldu, sıra sözleşmede!
İzmir Büyükşehir’in İZBETON ile protokol imzalayarak inşa edeceği Uzundere ...
11 kişiye mezar olmuştu... Mahkeme kararını verdi!
İzmir depreminde yıkılan binalardan Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok'un zemin ...
AK Parti’den flaş Karşıyaka iddiası... '500 milyonluk rant vardı!'
Karşıyaka’dan Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen ve ihtisas komisyonları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva